Medya

AB Araştırmacılık Gazetecilik Ödülü T24 Yazarı Çiğdem Toker’e

21 Kasım 2022 18:47

Batı Balkanlar ve Türkiye, Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri, Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan tören ile sahiplerini buldu. Ödüller kamuoyunun gündeminden kaçırılan gerçekleri okurla buluşturan gazetecilere verildi. T24'ün yazar kadrosuna katılan Çiğdem Toker kaleme aldığı “Kanal İstanbul Dosyası” ile ödüle layık bulundu.

 “Batı Balkanlar ve Türkiye, Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” Avrupa Birliği desteğiyle Gazeteciler Cemiyeti ve Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı (BIRN) tarafından düzenlendi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan ödül törenine Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve pek çok ülkeden yabancı temsilciler katıldı.

"Siyasal iktidarlar hayal edebileceğimizin çok üstünde yetkiler, güçler kullanılır. Bir takım şirketler ile de usulsüz ilişkiler kurabiliyorlar. Halk mutlaka bunlardan haberdar olmalı. Ödülü de ifade özgürlüğü mücadelesi veren meslektaşlarımıza adıyorum" ifadelerini kullanan Toker, şu açıklamayı yaptı: 

“Her sene, bir önceki seneyi aratır hâlde. Engellerin her türlüsü söz konusu ve hem hukuki hem fiziki bir kuşatma altında gazetecilik. Bu kuşatma altında hakikatin peşinden koşabilmek, yılmamak, boyun eğmemek giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. Bunun görülüp kıymetlendirilmesi de tabii ki bütün meslektaşlar gibi beni de mutlu ediyor.

Gazetecilik dünyanın en güzel mesleğidir. Çünkü içinde hiyerarşi yoktur. Sizi yöneten insanlara eşit koşullar altında soru sorabilme ve bunun cevabını bekleme hakkıdır gazetecilik. Çünkü halkın haber alma hakkı adına yapılır. Bu özgürlük başka hiçbir meslekte yoktur. Konuşmamda da söylediğim gibi, siyasal iktidarlar çok büyük güç kullanıyorlar. O gücü bizim adımıza kullanıyorlar. Bu gücü nasıl, nereye ve neden kullanıldığını gazeteciliğin özüdür. Bu tutkuyla yapılabilecek bir şey gazetecilik. Onun için hiç kimse yılmasın.”

TIKLAYIN | Çiğdem Toker, yazılarıyla T24’te