Kültür-Sanat

26. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistleri açıklandı

Finalist filmlerin 5 tanesi yönetmenlerinin ilk uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor

05 Eylül 2019 13:59

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistleri açıklandı.

52 filmin başvurduğu yarışmada,12 eser Altın Koza Ödülleri için jüri karşısına çıkacak. Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler şöyle:

Barış Atay'ın yönettiği "Aden", Burak Çevik'in yönettiği "Aidiyet", Semih Kaplanoğlu'nun Türkiye'nin Oscar adayı seçilen filmi "Bağlılık-Aslı", Serhat Karaaslan'ın yönettiği "Görülmüştür", Nihat Durak tarafından yönetilen "Kapı", Eylem Kaftan'ın yönettiği "Kovan", Pelin Esmer'in beklenen filmi "Kraliçe Lear", Ali Aydın'ın yönettiği "Kronoloji", Kıvanç Sezer'in yönettiği "Küçük Şeyler", Cenk Ertürk'ün yönettiği "Nuh Tepesi", Köken Ergün'ün yönettiği "Şehitler" ve Cihan Sağlam'ın yönettiği "Uzun Zaman Önce." 

Gösterimi yapılacak filmlerin üçü dünya prömiyerini, dördü ise Türkiye prömiyerini Altın Koza Film Festivali'nde yapacak. Seçilen filmlerin beş tanesi ise yönetmenlerin ilk uzun metraj filmleri olma özelliğini taşıyor.

Ödüller, 28 Eylül Cumartesi gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Aynı törende "Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri" de sahiplerine takdim edilecek.