Gündem

15 Temmuz Şehitler Köprüsü eylemcisi gözaltına alındı, köprü tekrar trafiğe açıldı

Şüpheli kırmızı kablolu pim tutarak devletin SMA hastalarına yardım etmesini istemiş

Fotoğraf: AA

14 Haziran 2024 23:05

T24 Haber Merkezi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde SMA yazılı araçla eylem yapan R.C.Ç. gözaltına alınmasının ardından trafiğe kapatılan köprü tekrar trafiğe açıldı. Eylemci sorgulanmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, otomobil ise Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde R.C.Ç. aracıyla yolu kapatmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan olaya ilişkin açıklama geldi. Üzerinde SMA yazan aracı kullanan R.C.Ç isimli şahsın bipolar tedavisi gördüğünü söyleyen Yerlikaya, Emniyet görevlilerinin şahsı ikna ettiğini aktardı. R.C.Ç'nin, teslim olması için görüşen müzakereci ekiplere, devletin SMA hastalarına yardım etmesi için böyle bir eyleme başvurduğunu ve bir devlet büyüğü ile görüşmek istediğini söylediği belirtildi. Şüpheli, polis ekiplerince teslim alındı.




SMA hastalarına yardım etmek için bir devlet büyüğüyle görüşmek istediğini söylemiş

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir şüphelinin aracıyla yolu kapatarak yaptığı eylemin detaylarına ulaşıldı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, köprüde duran aracı fark eden polis ekipleri, otomobilin yanına gittiklerinde sürücü koltuğunda oturan kişinin elinde kırmızı kablolu bir pim olduğunu gördü.

Durumu polis merkezine bildiren ekipler, tedbir amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü trafiğe kapattı. Bu sırada olay yerine Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, takviye kuvvet ve müzakereci polisler sevk edildi.

Araçtaki R.C.Ç'nin, teslim olması için görüşen müzakereci ekiplere, devletin SMA hastalarına yardım etmesi için böyle bir eyleme başvurduğunu ve bir devlet büyüğü ile görüşmek istediğini söylediği belirtildi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerin ardından şüphelinin polis ekiplerince teslim alındığı kaydedildi.

Eylemcinin gözaltına alınmasının ardından köprü tekrar trafiğe açıldı. Eylemci sorgulanmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, otomobil ise Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Fotoğraf: AA

Köprüde kuyruklar oluştu

Alınan bilgiye göre ekipler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü her iki yönde araç girişine kapattı. Köprüde çok sayıda polis ekibi bulunurken, araçların köprüye girişine izin verilmedi, köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu. Bakan Yerlikaya'dan olaya ilişkin açıklama geldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Fotoğraf: AA)

Bakan Yerlikaya: Şahıs ikna edilip teslim alınmıştır

Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır.

Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir.

Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

Valilik: Bireysel bir eylem

İstanbul Valiliği tarafından köprü trafiğinin kapatılmasına neden olan olay hakkında, "Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyet, tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu" açıklaması yapıldı.