Diğer
Ekonomi
Hilal Sarı / İstanbul, 2 Şubat (DHA) – Almanya’nın devlete bağlı bilişim teknolojileri kurumu Bitkom yayınladığı bir raporda dijitalleşme sebebiyle her on kişiden birinin işini kaybedebileceğini ve 3
Gündem
Almanya'da kabine, nefret söylemi bulunan içerikleri ve sahte haberleri kaldırmayan sosyal medya şirketlerine 50 milyon euro para cezası verilmesini öngören planları onayladı.
Sanayi tesisleri internet üzerinden şebekeleşirse, şirketlerin virüs, casusluk ve sabotajdan korunması gerekecek. Veri güvenliği piyasasında amansız rekabet hüküm sürüyor.
Yaşam
Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bu yıl sürücüsüz otomobil programları odak noktasında. Söz konusu sistem geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.
Berlin'de başlayan Uluslararası Elektronik ve Haberleşme Fuarı'nda (IFA) giyilebilir cihazlar dikkat çekiyor. Samsung'dan Motorola'ya birçok üretici yeni modellerini tanıtıyor.
Ekonomi ve sanayi casusluğu ile dijital sırları ele geçirmek hiç bugünkü kadar kolay olmamıştı. Her yıl milyarlarca euro zarara neden olan sanayi casusluğunun ardında çoğu kez devletler olabiliyor.
Dünyamızın hızla dijitalleşmesi akla, ‘Alman sanayi dijitalleşmeye ayak uydurabilecek mi?’ sorusunu getiriyor. DW ekonomi servisinden Henrik Böhme Hannover’deki CeBIT bilişim fuarında bu soruya yanıt aradı.
Dünya
Dünyanın en büyük interaktif oyun ve eğlence fuarlarından Gamescom Almanya'nın Köln kentinde başlıyor. Almanya'da fuarda şimdiye kadarki en yüksek ziyaretçi rakamlarına ulaşılması bekleniyor.
Akıllı telefonların yaygınlaşması, dijital kameraların popülerliğini yitirmesine neden oldu. Fotoğraf çekmek için telefonları tercih edenlerin sayısı giderek artıyor.
Uluslararası bilişim fuarı CeBIT'te stantları bu yıl yine akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar süslüyor. Fuarın ana teması ise veri yığınlarının yönetimi.
Sağlık
BİTKOM uzmanı Bernd Klusmann: Ter ve yağ telefonlar ne kadar dikkatli kullanılırsa kullanılsın, en ince çiziklerin bile arasına yerleşiyor
© Tüm hakları saklıdır.