Gündem

Ayhan Bora Kaplan: FETÖ’cüler ülkeyi ele geçirseydi, ben bugün idam cezasıyla yargılanırdım

Ayhan Bora Kaplan tahliyesini istedi; duruşmada sanıkların talepleri alındı

22 Mayıs 2024 13:37

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne dair 20’si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın 12. celsesi görüldü. Kaplan'ın talimatıyla öldürüldüğü öne sürülen Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar, duruşmada “Uyuşturucu işi yapan sen ve Süleyman Soylu’dur. Biz bu olayın aydınlatılmasını, en ağır cezayla yargılanmalarını istiyoruz. Şikayetçiyim” dedi. Duruşmada sanıkların talepleri alınırken tahliyesini talep eden tutuklu sanık Ayhan Bora Kaplan, “Bu medya niye sürekli beni yazıyor. Çünkü 15 Temmuz’da lanetlendim ben. Ama bugün yine olsa yine çıkardım, cezaevinde olsam demir parmakları kırar çıkardım. 15 Temmuz’da FETÖ’cüler ülkeyi ele geçirseydi, ben bugün idam cezasıyla yargılanırdım.” diye konuştu. 

Ayrıca, tutuklu sanık Muhammed Kaplan'ın avukatı, tutuklanan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasının 12. celsesi görüldü. Duruşmada sanıkların talepleri alındı.

Duruşmada sanıkların tahliye talepleri alındı. Tutuklu sanıklar Ayhan Bora Kaplan, Adnan Kaplan, Arif Buğra Meşe, Deniz Uğurcan, Emir Akyol, Furkan Anıl Bahar, Hasan Can Saraçoğlu, Hasan Arslantaş, Levent Erdoğan, Mahmut Gökhan Çangay, Muhammed Kaplan, Tansel Aktan, Uğur Pekşen, Umut Can Yıldırım, Yusuf İzzet Savaş tahliyesini talep etti.

''Devlet büyüklerinin ismini vermemi istediler, ama vermedim''

Ayhan Bora Kaplan, duruşmada tahliyesini talep ederken, şu savunmayı yaptı:

''Şu aşamada izlenen tanıkların söyledikleri, bir tane müşteki var zaten o da Erkan Doğan. O da zaten emniyetin yönlendirmesiyle okuyarak savunma yaptı. Bu dosya başından sonuna kadar Murat Çelik ve ekibinin düzmecesiyle yapılmıştır. Buna savcı Mustafa Kaya’yı da alet etmişlerdir. Bana bir kumpas yaptılar. Ben kaçsam havalimanından mı kaçarım bu kadar gerizekalı mıyım? Başsavcıyı ikna edememişler ardından Murat Çelik ‘ben sana müşteki bulayım’ dedi. Böyle hukuk olur mu? Devlet büyüklerinin ismini vermemi istediler. Ama vermedim. Ben öyle namussuz değilim. Bu 3-5 tane emniyet müdürü tamamen şov yapmak, isimlerinin duyulması için yaptı bunları.

''Devlet büyükleri ile ilgili kısımları kabul etmedim''

Bana ‘eşini, kız kardeşlerini tutuklayacağız’ dediler. Bunun üzerine artık mecbur kaldım tehdit edildim çünkü, sadece polislerle ilgili kısımları kabul ettim. Ama devlet büyükleri ile ilgili kısımları kabul etmedim. Neden hiç bizim söylediklerimiz ciddiye alınmıyor. Bunların aldıkları ifadelerin hepsi çöptür. Burada baskı altında ifade vermeyen kimse yoktur. Mülakat odasında dövüyorsunuz insanları sonra ifade verdirtiyorsunuz. Bu dosyanın en baştan yapılması lazım. Herkes yeniden ifade vermeli ve adaletli yargılama yapılmalı. Bu medya niye sürekli beni yazıyor çünkü 15 Temmuz’da lanetlendim ben. Ama bugün yine olsa yine çıkardım, cezaevinde olsam demir parmakları kırar çıkardım. 15 Temmuz’da FETÖ’cüler ülkeyi ele geçirseydi ben bugün idam cezasıyla yargılanırdım.

''Tanıkların ismini vermekten korkuyorum''

Ben bir polisin ismini vereceğim ama ona da baskı yapılır diye ismini veremiyorum. Bunları çağırın gizli olsa da dinleyin. Bu dava medya üzerinden yürüyor. Ben tanıkların ismini veremiyorum çünkü korkuyorum. Resul Aydoğan isimli polis verdiğim insanlarla görüşecek çünkü verdiğimde eminim. PKK’dan firar eden Muhammed Sağ dinlenmiş bu davada. Böyle bir şey olabilir mi? Ben suçsuzum, suçsuz olduğuma inanıyorum. İlhan Tatar’ı da polislerin yönlendirdiği belli. Benim örgütle işim yok. Ben suçlu değilim. Adalete olan inancımı yitirmek istemiyorum. Tahliyemi istiyorum. Gerekirse ev hapsi verin bana ama tahliyemi istiyorum.''

Fethi Koyuncu, ''Benden şikayetçi bir müşteki bile yok. 9 aydır cezaevindeyim. Baştan sonra düzmece ve kurgu üzerine bir olay. Tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

Furkan Anıl Bahar, ''Bugüne kadar şerefimle yaşadım bir cezam bile yoktur. 9 buçuk yıldır çağrı merkezinde çalışıyorum, maddi durumumdan kaynaklı ek iş yaptım. Ben yasal olmayan bir işe ve kişilerle bir iş yapmadım. Ayhan Bora’yı tanımıyorum nasıl onun üyesi olayım?'' derken
Muhammed Kaplan ise “Rahmetli Mahfuz Tatar ile ilgili cinayetin cezasını ben yattım zaten. Erkan Doğan’ın ifadelerine ise savcı da inanıyor. Ben Erkan Doğan olayından tutukluyum ve bu yüzden tahliyemi talep ediyorum'' diye konuştu.

Tutuklu sanık Adnan Kaplan’ın avukatı Mehmet Yaşar Bulduk, usule karşı savunmada bulunarak, ''Ben daha önce size bir başka dosyada 13 dakikalık video izletmiştim ve bunu çok detaylı izlemiştiniz. Ancak burada taleplerimiz dikkate alınmıyor. Erkan Doğan'ın beyanlarına ilişkin tek bir soru sormadınız. Müvekkilim suçsuzdur. Tutuklanan emniyet görevlilerinin 'tanığı etkilediği' belirtiliyor. O yüzden bu dosyaya sunulan HTS kayıtlarına nasıl güvenilebilir? Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" talebinde bulundu.

Tutuklanan Emniyet görevlileri hakkında suç duyurusu talebi

Tutuklu sanık Muhammed Kaplan'ın avukatı Volkan Şener, "Emniyette yaşanan şiddet, baskı ve tehdit olaylarını anlattıktan sonra pek çok emniyet görevlisi hakkında işlem yapıldı. Ancak siz hiçbir işlem yapmadınız. Bu kişiler tanıklar üzerinde baskı kurarak zorla beyanlarda bulundurdu. Bunlar adliyeye karşı işlenen suçlardır ve yargılamaya etki etmek içindir. O yüzden sizin bu kişiler hakkında şikayette bulunmanız gerekirdi oysa yapmadınız. Kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmanızı talep ediyoruz. Bu yüzden sizden resen işlem başlatmanızı talep ediyorum. Müvekkilimin de tahliyesini istiyorum'' dedi.

Erkan Doğan'ın avukatı tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamını istedi

Avukat Gülay Koçyiğit de tutuklu sanık Mutlu Ayaş’ın tahliyesini talep etti.  Avukat İbrahim Kaman da Tansel Aktan’ın tahliyesini talep ederek “Operasyonu gerçekleştiren emniyet görevlilerinin durumlarını takip ediyoruz. Onlar gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardır. Bu yüzden bu dosyanın alt yapısını oluşturan gizli tanıkların ifadeleri, sunulan kayıtlar bu dosyada geçersiz hale gelmiştir.” dedi.

Necdet Atilla Çiftçi’nin avukatı ise adli kontrol şartlarının kaldırılması talebinde bulundu ve “Üçüncü sınıf emniyet müdürünün sadece müştekiyi teşhis etti diye yargılanması doğru değildir'' ifadelerini kullandı. Müşteki Ayhan Bora Kaplan ve adamları tarafından dişleri sökülerek kendisine 2 gün boyunca işkence edildiğini öne süren müşteki Erkan Doğan’ın avukatı ise tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Duruşmaya yarın devam edilecek. (ANKA)

 İlhan Tatar da dinlendi: "Asıl uyuşturucu baronu seninle Süleyman Soylu!"

Cinayete kurban giden Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar, bu duruşmada dinlendi ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismini vererek tutanaklara geçirdi. İlhan Tatar, Ayhan Bora Kaplan’a ''Asıl uyuşturucu baronu sensin, seninle Süleyman Soylu'' dedi. Bunun üzerine Ayhan Bora Kaplan, İlhan Tatar’a ''Devlet büyüklerimiz hakkında doğru dürüst konuş'' diye karşılık verdi. Kaplan'ın talimatıyla öldürüldüğü öne sürülen Mahfuz Tatar cinayetine ilişkin müştekiler bu duruşmada dinlendi. Müştekilerden öldürülen Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar,' 'Bürokrasinin, hakimlerin ve savcıların olduğunu biliyoruz bu cinayette. Suç duyurularımız hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Biz bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Şikayetçiyim'' dedi.

Müşteki Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar, Ayhan Bora Kaplan’ın kendisine bu işten çekilmesi için adamları aracılığıyla para teklifinde bulunduğunu ileri sürdü.

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan davası | Mahfuz Tatar'ın kardeşinden Kaplan'a: Asıl uyuşturucu baronu seninle Süleyman Soylu!

 

T24'ün Ayhan Bora Kaplan dosyası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kasten adam öldürme'', ''nitelikli kasten adam öldürme'', 'kasten yaralama'', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''nitelikli yağma'', ''eziyet', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''suç üstlenme'' ve ''suçluyu kayırma'' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

TIKLAYIN | Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar: Geliri 1 milyon, arabası 40 milyon TL

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan dosyasına İyi Partili isim de girdi

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a cinayet soruşturması: “Mahfuz Tatar cinayeti” dosyası yeniden açıldı, 13 kişi gözaltında

TIKLAYIN - Meral Akşener’in iddia ettiği otel, Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinden mi çıktı?

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan ve eski polis müdürlerinden şikâyetçi olan kişinin arabası kurşunlandı: “Asayiş müdürüne 30 bin dolar teslim ettim”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Firari Barış Kurt, saklandığı yerde yakalandı

TIKLAYIN-Ayhan Bora Kaplan iddianamesinde yok yok: 61 kişiye "silahlı suç örgütü, öldürme, yaralama, eziyet, yağma, şantaj, rüşvet" suçlaması!

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan davası sümen altı edilen soruşturmalardan açıldı: Dosyalar delillere rağmen kapatılmış, takipsizlik kararından sonra fezleke gelmiş

TIKLAYIN - Kaplan davası | Dişleri sökülen Erkan Doğan’ın eski patronu Barış Kurt, AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapmış

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’dan “kara para aklama” savunması: Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyondur

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a bir dava daha

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın savunması: “Emniyette bana Süleyman Soylu’yu sordular, Etçi Umut’un ortağı ben değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısıydı”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle 3 emniyet görevlisine soruşturma

TIKLAYIN - Ankara Emniyeti’nde açığa alınan polislerin evlerinde arama başlatıldı