Gündem

Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı

28 Kasım 2023 11:47

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan ile bir avukatın da aralarında bulunduğu 4 kişi, raftan indirilen Mahfuz Tatar cinayeti dosyası kapsamında tutuklandı. Aynı dosyadan gözaltına alınan 7 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Aktan’ın ismi, Kaplan’a ait bazı mekanların kağıt üstündeki sahibi olduğu, ayrıca Kaplan’ın silah ticareti işlerini yürüttüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.

15 kişi gözaltına alındı

Şırnaklı Tatar aşiretinin üyelerinden Mahfuz Tatar’ın, 2016’da Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Filistin Caddesi’nde bir gece kulübünün önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin dosya, Kaplan soruşturması kapsamında raftan indirilmişti. Ankara Başsavcılığı, geçen Perşembe günü Tatar cinayetinin “Ayhan Bora Kaplan’ın talimatıyla örgüt suçu kapsamında işlendiği” gerekçesiyle 23 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 15 kişi gözaltına alınmıştı. Hakkında gözaltı kararı verilen 4 ismin, “Kaplan örgütü” soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan isimler olduğu öğrenildi.

Aktan tutuklandı

Gözaltına alınan isimler emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye getirildi. Savcılık sorgularının ardından, aralarında Kaplan’ın en yakın adamlarından olan Tansel Aktan ile bir avukatın da bulunduğu 4 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 şüpheli ise savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.