Gündem

Ayhan Bora Kaplan “itirafçı olmak istiyorum” diyen sanığı tehdit etti, mahkemenin dinlemediği sanık beyanını değiştirdi

Kaplan, Fethi Koyuncu’yu celse arasında “Anneni öldürürüm senin” diyerek tehdit etti

11 Eylül 2024 18:05

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan, duruşma öncesi mahkemeye dilekçe yazarak itirafçı olmak istediğini söyleyen Fethi Koyuncu’yu celse arasında “Anneni öldürürüm senin” diyerek tehdit etti. Kaplan’ın sözlerini duyan Jandarma personeli bu durumu tutanağa bağlayıp mahkemeye bildirdi. Bugünkü celsede söz almak isteyen Koyuncu’ya mahkeme başkanı “Otur sen konuştun” deyince, Koyuncu yeni bir beyanda bulundu. “Tehdit edilmedim, komutan yanlış anladı” diyen Koyuncu, “Verdiğim dilekçeden Kaplan’ın da haberi vardı. Bize kumpas yapan polislerin benimle temas kurup kumpas yaptıklarını mahkemede ifşa edecektim” diyerek, Kaplan dosyası nedeniyle yargılanan polislere tuzak kurmaya çalıştığını söyledi.

“Celse arasında beyanımı alın”

Ankara’da yer altı dünyasında Kaplanlar olarak bilinen suç örgütünü kurduğu iddiasıyla Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Davanın en kritik sanıkları arasında yer alan Fethi Koyuncu, Pazartesi günü başlayan duruşma öncesinde mahkemeye bir dilekçe vererek, şahit olduğu olaylara ilişkin itiraflarda bulunmak istediğini söyledi. Koyuncu dilekçesinde, başka bir sanığı da konuşması konusunda ikna ettiğini belirterek, celse öncesinde hem ikna ettiği sanığın hem kendisinin ifadesinin alınmasını istedi. Koyuncu bu kapsamda tanık koruma programına alınmayı da talep etti. Koyuncu’nun dilekçesi, bir tutanağa bağlanarak mahkeme kasasına konuldu. Aradan geçen süre içerisinde de ne Koyuncu’nun ne de ikna ettiğini söylediği sanığın ifadesi alınmadı.

Başkan herkesin içinde sorunca “Karıştığım olay yok” dedi

Pazartesi günü başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Koyuncu’ya “Cezaevinden dilekçe gönderip etkin pişmanlıktan falan söz etmişsin” dedi. Sanık Koyuncu ise, Kaplan’ın da aralarında bulunduğu tüm sanıkların arasında bu sorunun kendisine yöneltilmesi üzerine, “Karıştığım bir olay yok. Olsa yapacağım da yok” demekle yetindi. Koyuncu’ya ne anlatmak istediği dahi sorulmadı. Pazartesi günü yaşanan bu diyalogdan sonra, davaya bir gün ara verildi. Bugün devam eden duruşmada ise çok ilginç gelişmeler yaşandı.

“Anneni öldürürüm senin”

Duruşmanın sabahki oturumunun başlangıcında Mahkeme Başkanı söz almak isteyen sanık olup olmadığını sordu. Sanıklardan Koyuncu söz almak istediğini söyledi ancak Başkan “Seni daha önce dinledik tekrar dinlemeye gerek yok” diyerek talebi geri çevirdi. Daha sonra Başkan, Bora Kaplan’a dönerek, Fethi Koyuncu’yu tehdit ettiğine dair bir tutanağın dava dosyasına girdiğini söyledi. Sanıkları mahkemeye getirip götüren jandarmanın tuttuğu tutanakta, Pazartesi günkü celse arasında sanık Bora Kaplan’ın, itirafçı olmak için dilekçe veren Fethi Koyuncu’yu, “Anneni öldürürüm senin” diyerek tehdit ettiği bilgisi yer aldı. Bunun üzerine Kaplan, tutanakta yazılanları reddederek, “Fethi’ye sorun” dedi. Ancak Koyuncu’ya yine söz verilmedi.

“Kaplan’ın haberi vardı”

Duruşmaya sanık Barış Kurt’un beyanıyla devam edildi. Verilen öğle arasının ardından sabah kendisine söz verilmeyen Koyuncu bu defa mahkemeye bir beyan sundu. Dilekçede ise Koyuncu, itirafçı olmak istediği yönündeki dilekçesini, bu dava ile kumpas kurduklarını öne sürdüğü polislerin kendisiyle tekrar irtibata geçmelerini sağlamak ve kumpası açık etmek amacıyla verdiğini öne sürdü. Koyuncu, Kaplan dosyasını yapan polislere tuzak kurmaya çalıştığını dilekçesinde şu sözlerle anlattı:

“Sayın Başkanım benim mahkemenize sunduğum dilekçemi yazdığımdan zaten Bora Kaplan dahil herkesin haberi vardı. Kumpas yapan polislerin tutuklandıklarını öğrendikten sonra sadece bu usulsüzlükleri yapanların birkaç kişiden ibaret olmadıklarını kanıtlamak için kendimce böyle bir işe kalkıştım. Bu sebepten sizin adli tatil dolayısıyla makamınızda olmadığınızı bildiğim için belki nöbetçi hakimlikte bu kumpası bana yapan polislerin kulağına gider benimle görüşmeye gelirler diye yazdım.

“Herkesin önünde konuşmamı istediniz”

Planım tutsaydı benimle görüşmeye gelselerdi eğer onlara zaten ‘benim hiçbir şey bilmediğimi biliyorsunuz siz ne isterseniz onu yazın ben imzalarım’ diyecektim. Beyan vereceğim zaman geldiğinde de başta başkanlığınız olmak üzere tüm herkese bunların kumpasını açık edecektim. Ama siz dilekçeden haberdar olunca olması gerektiği gibi adil olanı yapıp huzurda herkesin önünde konuşmamı istediniz. Ben de bir gün daha bekleyip belki polisler benimle irtibata geçer diye bekledim, bütün konu bundan ibarettir. Mahkeme başkanlığınızın değerli vaktini harcadığım için sizden özür dilerim.

“Tehdit yok, komutan yanlış anladı”

Başkanım, Bora Kaplan merdivenlerden çıkarken bana Muhammed Sağ ile tanımadığım bu şahıs hakkında “bu Muhammed Sağ hala bana iftira atıyor, sözde ben onun annesini babasını öldürtürüm diye bir iş adamı arkadaşım ile haber yollamışım” dedi. Bu konuyu da komutanımız bana tehdit olarak algıladı. Komutanımızın hassasiyeti için minnettarım ama tamamıyla yanlış anlaşılmadır. Herhangi bir can güvenliğimi tehdit yoktur. Ailem de zaten mahkeme salonundadır. Anlayış göstermenizi temenni ediyorum. Takdir yüce başkanlığınızındır. Tek olarak mübaşirinizle görüşmek istememin sebebi belki buna da olan polisler bir şeyler anlatmak istediğimi düşünüp benimle görüşmek ister diye düşündüm”

T24'ün Ayhan Bora Kaplan dosyası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kasten adam öldürme'', ''nitelikli kasten adam öldürme'', 'kasten yaralama'', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''nitelikli yağma'', ''eziyet', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''suç üstlenme'' ve ''suçluyu kayırma'' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar: Geliri 1 milyon, arabası 40 milyon TL

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan dosyasına İyi Partili isim de girdi

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a cinayet soruşturması: “Mahfuz Tatar cinayeti” dosyası yeniden açıldı, 13 kişi gözaltında

TIKLAYIN - Meral Akşener’in iddia ettiği otel, Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinden mi çıktı?

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan ve eski polis müdürlerinden şikâyetçi olan kişinin arabası kurşunlandı: “Asayiş müdürüne 30 bin dolar teslim ettim”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Firari Barış Kurt, saklandığı yerde yakalandı

TIKLAYIN-Ayhan Bora Kaplan iddianamesinde yok yok: 61 kişiye "silahlı suç örgütü, öldürme, yaralama, eziyet, yağma, şantaj, rüşvet" suçlaması!

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan davası sümen altı edilen soruşturmalardan açıldı: Dosyalar delillere rağmen kapatılmış, takipsizlik kararından sonra fezleke gelmiş

TIKLAYIN - Kaplan davası | Dişleri sökülen Erkan Doğan’ın eski patronu Barış Kurt, AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapmış

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’dan “kara para aklama” savunması: Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyondur

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a bir dava daha

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın savunması: “Emniyette bana Süleyman Soylu’yu sordular, Etçi Umut’un ortağı ben değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısıydı”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle 3 emniyet görevlisine soruşturma

TIKLAYIN - Ankara Emniyeti’nde açığa alınan polislerin evlerinde arama başlatıldı