Diğer
Dünya
Bilim / Teknoloji
NASA yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Eylül'den bu yana Curiosity, gezegenden topladığı verileri yeryüzündeki laboratuvara aktarmakta güçlük çekiyordu
Deniz Kılınç / İstanbul, 29 Kasım (DHA) - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 2020 yılında gerçekleşmesi öngörülen Mars görevinde uzaylı yaşamı arayacak
Mahmut Can Emir / İstanbul, 15 Kasım (DHA) – NASA Mars 2020 görevi için yeni paraşüt sisteminin ilk başarılı testini gerçekleştirdi
NASA'nın Mars'taki uzay aracı Curiosity, dün gezegenin yüzeyinde çıktığı gezintiden bugüne kadarki en detaylı jeolojik katman görüntülerini Dünya'ya gönderdi.
Yaşam
Uzay misyonlarının başarısı ABD yönetimini harekete geçirdi. Uzay araçlarına uzun yıllar enerji sağlayan radyoaktif plütonyum-238'in 30 yıllık aradan sonra yeniden üretilmesi kararlaştırıldı.
Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Mars'a Rusya ile birlikte gidiyor. Kızıl Gezegen'e 4 yıl sonra gönderilecek bir gezgin robot yaşam izlerini araştıracak.
Uzmanlar Mars’ta sıvı halde suyun varlığını kanıtladı. Bu bilgi, Kızıl Gezegen'de yıllardır devam eden hayat arayışında dönem noktası anlamına geliyor. Yeryüzündeki benzer koşullarla paralellikler kuruluyor.
Çevre
Bilim insanları, yine de gezegende yaşam için çok az su olduğunu ve çok soğuk olduğunu tahmin ediyor
NASA’nın Curiosity uzay aracı, Kızıl Gezegen’de hâlâ sıvı halde su olduğuna dair izler buldu. Daha önce gezegende suyun sadece donmuş halde bulunduğu düşünülüyordu.
Daha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.