Diğer
Bilim / Teknoloji
Dünya
Almanya’da Bakanlar Kurulu iltica politikasını sertleştiren yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, sınır dışı işlemlerinin hızlandırılmasının yanı sıra sığınmacıların cep telefonlarındaki verilerin okunmasını da öngörüyor.
Rakamlar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurularının arttığını gösteriyor. Peki, iltica başvurusunda bulunanların şansı ne kadar yüksek?
Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan sığınmacıların sayısı hızla artıyor
Almanya’da Bakanlar Kurulu, mültecilerin topluma ve istihdam piyasasına kazandırılmasına yönelik önlemler içeren uyum yasasını kabul etti. Ancak önlemler muhalefeti tatmin etmedi.
Almanya'daki mültecilere yardım örgütü Pro Asyl, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere karşı ağır insan hakları ihlallerinde bulunduğunu öne sürdü. Örgüt, Türkiye ile AB arasındak anlaşmanın da feshedilmesini istedi.
Pro Asyl, Türkiye ile AB arasında yapılacak zirve öncesinde, sığınmacıların Türkiye'ye geri yollanmaması uyarısı yaptı. Kuruluş, Türkiye'nin "Güvenli ülke" olarak kabul edilmediğini vurguladı.
Almanya’da ekonominin durumu iyi olmasına rağmen yoksulluk azalmıyor. Özellikle işsizler, emekliler ve tek başına çocuk yetiştirenler yoksulluk riskiyle karşı karşıya.
Avrupa Birliği liderleri, krize yol açan mülteci bölüşümü konusunda sonunda bir karara vardı. AB ülkeleri 60 bin mülteciyi kendi aralarında, 'gönüllülük temelinde' dağıtmaya karar verdi. 3 ülke uygulamadan muaf tutuldu.
Almanya'da kabine, ülkede yaşamasına göz yumulan sığınmacılara oturma izni imkanı sağlayacak yasa tasarısını kabul etti. Tasarıda aynı zamanda sınırdışıların kolaylaştırılması sert tepkilere yol açtı.
Dünya genelinde başka bir ülkeye kaçan insanların sayısı 51 milyon. Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük göç dalgası.
Alman hükümeti Sırbistan, Makedonya ve Bosna Hersek’ten gelen sığınma başvurularını zorlaştırmayı planlıyor. Mültecilere yardım örgütleri ise hazırlanan yasa tasarısına tepkili.
Daha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.