Euro 2020

UEFA'dan takımlara sponsor uyarısı

"UEFA, takımlara sponsorlukların turnuvanın düzenlenmesi ile futbolun gelişimi için ne kadar önemli olduğunu hatırlattı"

18 Haziran 2021 09:38

Cristiano Ronaldo ile Paul Pogba'nın EURO 2020 basın toplantılarında masadaki sponsor markalı içecekleri bir kenara kaldırması, futbol dünyasının en çok konuşulanları arasına girdi. Yıldız futbolcuların bu davranışı kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirirken UEFA'dan kulüplere uyarı geldi.

EURO 2020'deki yıldız futbolcular, basın toplantısı sırasında önlerindeki masaya konulan, turnuvanın da sponsorları arasında yer alan gazlı, şekerli ve alkollü içeceklere tepki gösterdi.

Cristiano Ronaldo ve Paul Pogba'nın bu davranışı organizasyonun en çok konuşulanları arasına girerken içeceklerin yerini değiştirmek ceza getirebilir.

Yaşanan bu olayların sonrasında UEFA cephesinden bir açıklama geldi. Futbolcuların şampiyona kurallarına sadık kalmakla sorumlu olduklarını belirten turnuva direktörü Martin Kallen, yerel federasyonlar aracılığıyla disiplin cezası uygulanabileceğini söyledi.

Kallen, "Turnuvaya katılan federasyonlar kuralları imzalamış durumda. UEFA hiçbir zaman oyunculara doğrudan ceza vermiyor. Bunu daima turnuvaya katılan ülkelerin yerel federasyonları üzerinden gerçekleştiriyoruz  UEFA, takımlara sponsorlukların turnuvanın düzenlenmesi ile futbolun gelişimi için ne kadar önemli olduğunu hatırlattı" dedi.

F Grubu'nda Fransa'nın Almanya'yı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından basın toplantısına katılan Pogba'nın hareketi toplantıya damga vurmuştu. Pogba'nın masadaki alkollü içecek şişesini önünden çekerek bir kenara kaldırması, turnuvanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Aynı grupta Portekiz'in Macaristan'ı 3-0 yendiği maç sonrası basın toplantısında ise Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, "Su için" diyerek, masadaki gazlı içecekleri kaldırmıştı.


TIKLAYIN - Ronaldo kameranın önünden çekmişti; Rusya Teknik Direktörü basın toplantısında kola içti

TIKLAYIN - Ronaldo ve Pogba'nın ardından Locatelli de şişe kaldırdı

TIKLAYIN - Ronaldo'dan sonra Pogba da masadan şişe kaldırdı

TIKLAYIN - Cristiano Ronaldo kola şişelerini kameranın önünden çekti, "su için" dedi

TIKLAYIN - Ronaldo şişeleri masadan kaldırdı, Coca-Cola 4 milyar dolar değer kaybetti