Gündem

Sözcü yazarı Çölaşan: 23 Nisan oturumuna iktidarın stepnesi Bahçeli gelecek mi?

"Oturuma CHP ve İyi Parti'nin bütün milletvekilleri de tam kadro oturuma katılmalı"

22 Nisan 2020 08:25

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100. yılını kutlayacağı 23 Nisan'daki özel oturuma başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere CHP ve İyi Parti'nin tüm milletvekillerinin katılması gerektiği görüşünü savundu.

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’deki 100. yıl özel oturumuna katılmayacak

TIKLAYIN | Abdulkadir Selvi: Erdoğan Meclis özel oturumuna katılmayacak, canlı yayında İstiklal Marşı okuyacak

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı Şentop'a 23 Nisan tepkisi: Ben o gün Gazi Meclis’te olacağım

TIKLAYIN | TBMM Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı'nın 23 Nisan Özel Oturumu'na gelmemesini ben önerdim

Çölaşan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmayacağı duyurulan 23 Nisan Özel Oturumu'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılıp katılmayacağını sordu.

Çölaşan, "Meclis'te o gün çok önemli konuşmalar yapılmalı, Türkiye'nin nerelere sürüklendiği milletimize açık ve net bir biçimde anlatılmalıdır.Doğrusunu isterseniz şimdiden merak ediyorum…AKP iktidarının stepnesi olan MHP ve Devlet Bey acaba 23 Nisan oturumunda Meclis'e gelecekler midir?" düşüncesini dile getirdi. 

Çölaşan, "Bunları yazdıkça ve anlatmaya çalıştıkça inanın sinir sistemim bozuluyor. Ne demek yaa hem de 100. yıldönümünde bir ulusal bayramı sokağa çıkma yasağı kapsamına almak, ne demektir bu? Karar günler öncesinden alınmıştı, herkes biliyordu ama kafalarda yine de bir 'acaba' sorusu vardı" ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın