Gündem

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, saldırıyı anlattı: Bahçeli hedef göstermişti, muhtemelen gönderdiği mesaj bu

03 Ekim 2024 16:23

T24 Ankara

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, dünkü karar duruşmasına verilen arada Mertcan Kılıç'ın kendilerine saldırmasına ilişkin olarak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hedef göstermesinin altını çizerek; "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bizi hedef göstererek 'Ayağınızı denk alın' demişti, muhtemelen o mesajı bize iletmiş oldu. Çünkü "Sen ne dedin?" diyerek üzerimize saldırdı, alkollü olduğunu söyledi. Polis sadece beni, avukatımı, ablamı tuttu. Altı tane suç kaydı varmış. Kelepçe takmak zahmetinde bile bulunmadılar. Bunun başına geleceğini aylardır söylüyorum" dedi. 

Sinan Ateş davasında karar: 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmasında, kararın açıklanmasına bir saat kala Mertcan Kılıç adlı kişi cezaevi bahçesinde Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç'a saldırmıştı. Saldırgan gözaltına alınırken, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, hastaneye kaldırılmıştı. 

"Kadına karşı basit yaralama" suçundan tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, soruşturma kapsamında bugün, şüpheli M.C.K'nın ifade işlemleri sonrası sevk edildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından "kadına karşı basit yaralama" suçundan tutuklandığı bilgisi verildi. Açıklamada, olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Sinan Ateş duruşmasında Ateş ailesine saldırı

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç'a saldıran Mertcan Kılıç, tutuklandı

Sözcü, Ateş ailesinin evine konuk oldu. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, duruşmada karar beklenirken kendilerine yönelik gerçekleşen saldırıyı anlattı. Saldırgan Mertcan Kılıç'ın alkollü olduğunu ifade eden Ateş, aile bireylerinin can güvenliğinin olmadığını bildirdi. 

"Bunun olacağını aylardır söylüyorum"

Olayın öncesinde birisinin kamerasını açtığını belirten Selma Ateş, şunları söyledi:

"O kadar güvenlikli bir yerdeyiz, saldırının olması imkansız gibi geliyor. Öncesinde birisi bizi kameraya çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bizi hedef göstererek 'Ayağınızı denk alın' demişti, muhtemelen o mesajı bize iletmiş oldu. Çünkü "Sen ne dedin?" diyerek üzerimize saldırdı, alkollü olduğunu söyledi. Polis sadece beni, avukatımı, ablamı tuttu. altı tane suç kaydı varmış. Kelepçe takmak zahmetinde bile bulunmadılar. Bunun başına geleceğini aylardır söylüyorum. Bizi sürekli hedef gösteriyorlar. Mahkemedeki avukatın söylemleri sanıkları savunmaktan çok beni ve ailemi hedef göstermekti. 

"3-5 tane torbacı, müptezelle verilen cezanın sonucu bu olacak tabii ki"

İlk defa orada gördüm. Bursa'da bir takipleşme olmuştu, oradakilerin hepsini tanıyorum. Burası Ankara, burada kimseyi tanımam. Elinde kesici bir alet olsa benim canıma zarar verilebilirdi. 3-5 tane torbacı, müptezelle verilen cezanın sonucu bu olacak tabii ki. Bunların başındakiler alınmadıkça bunlar yapılacak. Bugün bana yarın size yapılacak. Bu suçların cezasız kalmaması gerekiyor. Azmettiricileri, gerçek katilleri yakalamazsak zor günler bekliyor bizi. 

"Korkmuyorum"

Ben hiçbir siyasi görüşe mensup değilim, artık değilim. Büyümüş olduğum bir camia var ama bu camia değil. Kadına dil uzatacak kadar küçüldülerse hiç kimse kusura bakmasın ben yine adalet arayışıma devam edeceğim. En son belki bir köşe başında bir saldırıya uğrarım, ders olsun diye, hani Sinan'ın da bacaklarına sıkacaktık, öldürme kastımız yoktu dediler, aynısını benim için de söylerler. İstersen bin yıl yatsın bir insanın canı geri gelir mi! Korkmuyorum, asla da korkmadım. Bunu en iyi bilen de İsmet Büyükataman'dır. Biz dört kadınız ama tüm Türkiye bizim arkamızda."     

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

Bahçeli ile Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’ın cümlelerindeki benzerlik!

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.