Politika

MHP’de sürpriz görevden alma: Olcay Kılavuz, Bahçeli’nin danışmanlığından alındı

28 Mayıs 2024 19:04

T24 Haber Merkezi

Gazeteci İsmail Saymaz, eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetinin şüphelilerinden eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanlığı görevine son verildiğini açıkladı. Kılavuz’un önceki gün Ateş cinayetine ilişkin konuşmaları nedeniyle görevden alındığı iddia edildi. Görevden alma, talimatı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya-Bahçeli görüşmesinin akabinde gerçekleşti.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, MHP’li kaynaklar, Bahçeli’nin Kılavuz’un açıklamalarına çok sinirlendiğini öne sürerek, “Kılavuz dava süreci devam ediyor. Konuşmam doğru olmaz. Sayın Devlet Bahçeli gereken açıklamayı yapsaydı hiçbir sorun olmazdı. Ancak kendisi bunu yapmadı” dedi. MHP basın birimi ise konuya ilişkin bilgi vermedi.

Önceki gün Saymaz'ın, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaptığı mülakatta Ayşe Ateş, eski MHP Milletvekili Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın cinayeti birlikte planladığını söylemiş, "Çünkü eşimin bana söylediği şuydu; 'Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler. Kimseye yaptıramıyorlarmış ama arıyorlarmış" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Ayşe Ateş: Eşim suikastten birkaç ay önce "Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürmek için kiralık katil arıyor" dedi

Kılavuz, dünkü ülkücü şehitler anmasına da katılmamıştı

Kılavuz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ankara Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nda yapılan anmada da yer almamıştı.

TIKLAYIN - Bahçeli, Sinan Ateş cinayetini haberleştiren basını eleştirdi: Beş yıl önce Ateş’in katıldığı anmada bu kez cinayet dosyasında adı geçen Ahmet Yiğit Yıldırım vardı

Olcay Kılavuz ne demişti?

Seyhan Avşar'a konuşan Kılavuz, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle Ülkü Ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça.

Dosya kapsamında şüpheli olduğuma dair bir bilgim yok. İfadeye çağırılırsam seve seve giderim. Devlet Bahçeli Bey de bana yönelik bir saldırı olduğunu biliyor. Bugüne kadar açıklama yapmadım. Kurumsal kimliğimden kaynaklı. Ölüp ölüp diriliyorum. Sinan Ateş’e suikast yapıldı, bana da itibar suikastı yapılıyor. Beni de böyle öldürüyorlar"

TIKLAYIN - Olcay Kılavuz ilk kez konuştu, Tolgahan Demirbaş'ın evinden çıktığını reddetti: Sinan Ateş’e suikast yapıldı, beni de itibar suikastiyle öldürüyorlar

Bugün İçişleri Bakanı Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Meclis'te görüşmüştü. Görevden alma, görüşmeni akabinde gerçekleşti.

TIKLAYIN - Talimatı Erdoğan verdi: Ali Yerlikaya, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

Ekim ayında Sinan Ateş soruşturmasının "şüphelileri" arasına girmişti

Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada, cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı zaman zaman kullandığı, eve aldığı ve polis baskını sırasında yanında olduğu ortaya çıkan Kılavuz, ekim ayında soruşturmanın “şüphelileri” arasına girmişti. T24’ün edindiği bilgiye göre Kılavuz, 14 Mayıs seçimlerinden önce şüpheli olarak kaydedilmişti.

Olcay Kılavuz (solda) ve Sinan Ateş

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.