Gündem

Marmaris'teki orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı; 5. günde soğutma çalışmaları başladı

25 Haziran 2022 10:12

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını 5'inci gününde büyük oranda kontrol altına alındı. DHA'ın aktardığına göre, günün ilk ışıklarıyla 46 helikopter ve 15 uçakla soğutma çalışmasına havadan da başlandı.

Marmaris'in Bördübet mevkiindeki ormanda, 21 Haziran'da saat 20.02'de çıkan orman yangını, gece havadan müdahalenin yapılamaması ve rüzâarın da etkisiyle yayıldı. Küfre Koyu'nda 2 benzin bidonuyla yakalanıp tutuklanan S.A.'nın jandarmadaki itirafında yangını ailesiyle aralarındaki ticari husumet nedeniyle kundaklama sonucu çıkardığı öğrenildi. Büyük oranda kontrol altına alınan yangında 5'inci güne girildi.

Kızılçam ağaçlarıyla kaplı 4 bin 500 hektar alanda etkili olan yangın, kısmen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları günün ilk ışıklarıyla 3'ü Katar'dan gelen 46 helikopter ve 1'i Azerbaycan'dan gelen 15 uçakla havadan da sürüyor. Karadan ise 405 arazöz ve 2 bin 202 iş makinesi, 119 su tankeri 28 TOMA ve 1169 araç ile 1204'ü orman işçisi olmak üzere 4 bin 587 kişilik personelle çalışmalara destek veriliyor. Soğutma çalışmaları geniş alanda sürüyor.

Bakanlar yanan bölgeleri havadan inceledi

Öte yandan 5 gündür etkili olan ve büyük ölçüde kontrol altına alınan orman yangınında zarar gören alanlar, havadan görüntülendi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Marmaris'te yangın sahasını helikopterle havadan inceledi.

Bakan Kirişci: Yaklaşık 4 bin 500 hektar alan yandı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün akşam yaptığı açıklamada yanan alanlarla ilgili bilgi vererek, "Net olarak 'Burası tamamen yanmış' denilen yerlerin dışında kısmen yanmış ama içinde bölümlerin olduğu alanlar var. Yaklaşık 4 bin 500 hektar alanın yandığını söyleyebiliriz. 72 saat dolmadan bu çalışma tamamlanmış oldu" demişti. 


TIKLAYIN - Yangında 4. gün | Marmaris Belediye Başkanı Oktay: 4 gün boyunca yüreğimizi yakan yangın, resmi açıklamalara göre nihayet söndürüldü

TIKLAYIN - Rüzgârın ve artan sıcaklığın harladığı Marmaris'teki orman yangını 3. gününde sürüyor

TIKLAYIN - Marmaris’te orman yangınının 2. Günü: Gece görüşlü helikopter desteği istemiştik, öğrendik ki envanterde yokmuş!

TIKLAYIN - Marmaris'te orman yangını! Belediye Başkanı Oktay'dan gece görüşlü helikopter çağrısı!

TIKLAYIN - Kül olan ormanlar, uçurulmayan THK uçakları, halkın yardım çağrıları; Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi