Çevre

Marmaris'te orman yangını söndürülemedi; Belediye Başkanı Oktay'dan gece görüşlü helikopter çağrısı!

21 Haziran 2022 21:20

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu akşam ormanlık alanda yangın çıktı. Hava karardığı için yangına helikopterle müdahaleye son verilmesi üzerine Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiindeki yangın ilçenin büyük bir bölümünden de görülebiliyor

Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama 

Orman Genel Müdürlüğü yangınla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Muğla / Marmaris'te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik.
#OrmanınKahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor."

Yangın, Değirmenyanı'ndan görüntülendi; bölge halkı dağın hemen arkasında süren yangından endişeli

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde çıkan yangın Değirmenyanı'ndan görüntülenirken bölge halkının yangının hemen arkasında süren yangından endişeli olduğu görüldü.

 

 

Bakan Kirişçi: Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’teki orman yangınına 144 arazöz, 13 dozer, 576 personelle müdahale edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmaris’teki yangını, Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı personel görevlendirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına yönelik söndürme çalışmalarına asker desteğinin de verdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, bölgede görevli Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı tarafından tespit edilen yangına müdahale için Muğla Valiliğinin talebi üzerine Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildi. (AA)

İki bakan bölgeye gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.

AFAD: “Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 4 ilden ekipler görevlendirildi”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de teyakkuz haline geçirildiği açıklandı. Ayrıca AFAD bölgede devam eden çalışmalarda; 592’si OGM personeli olmak üzere toplam bin 393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirildiğini, AFAD Mobil Koordinasyon Tırı ile 2 adet mobil baz istasyonun bölgeye sevk edildiğini bildirdi. (İHA)

Marmaris Belediye Başkanı Oktay: Zor bir gece daha bizi bekliyor

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay saat 00.02'de yaptığı paylaşımda yangınla ilgili son gelişmeleri paylaştı: 

"Yüreğimiz yanmaya devam ediyor, yangın kontrol altına alınmış değil. Karadan müdahalenin zorlaşmasına rağmen söndürme ekipleri aralıksız çalışmaya devam ediyor. Hedefimiz en azından hava aydınlanana kadar alevlerin büyümesini engellemek. Zor bir gece daha bizi bekliyor."

 

Marmaris'teki orman yangınında yerleşim alanına yakın evler tahliye ediliyor

Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkiinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı.

Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü.

Muğla Valisi Orhan Tavlı da bölgede çalışmaları takip ediyor. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir çaba sarf ettiklerini aktaran Tavlı, tüm imkanların seferber edildiğini, takviye ekiplerin yangın bölgesine yönlendirildiğini kaydetti.