Politika

İstifa ve görevden almalar peş peşe gelmişti: İyi Parti Başkanlık Divanı'ndaki yeni isimler belli oldu

14 Aralık 2023 17:00

T24 Haber Merkezi

İyi Parti genel istişare kurulu toplantısında CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimlerde bölgesel ittifak teklifi reddedilmişti. Söz konusu kararın ardından birbiri ardına istifalar gelmiş, ittifakı destekleyenlerin de istifaları istenmeye başlanmıştı.

Birbiri ardında istifa ve görevden alma haberlerinin geldiği İyi Parti'de, söz konusu isimlerin yerine görevlendirilen partililer belli oldu. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener’in onayıyla İyi Parti Başkanlık Divanı'nda yapılan değişiklikleri açıkladı. 

İyi Parti adına açıklama yapan Zorlu, isimleri şöyle duyurdu:

"Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâletten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir."

Ece Güner

Bugün İyi Parti'de bir istifa bir de görevden alma haberi peş peşe geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, partisinden istifa etti. Yaptığı açıklamada; “Oyları bölersek AK Parti'nin adayı kazanacaktır. Bu somut bir gerçektir" diyen Güner, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde fire vermeden Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini savundu. Güner, "Bu bir parti meselesi değil; bu bir memleket meselesidir. Bu bir Cumhuriyet meselesidir" dedi. Partisinin GİK kararını eleştiren Güner, "Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir" dedi.

TIKLAYIN  - İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner de partisinden istifa etti: Çıkan kararı savunamam!

TIKLAYIN - İyi Partili emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok, görevinden alındı

Yine bugün İyi Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok da görevinden alınan isim oldu.

İttifakı destekleyen açıklamalar yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’u arayarak, “Genel Başkanımız sizi görevden aldı” dedi. Üçok, “Partiden istifa etme düşüncem yok” diye konuştu.

Ahmet Zeki Üçok

TIKLAYIN - İyi Parti, Özkan'ı yeniden başkanvekilliğine seçen İBB Grubu'nu "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk etti

İyi Parti, Akşener’in istifasını istediği İbrahim Özkan’ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçen 7 üyesini de kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Partinin İbrahim Özkan'ı da ihraç etmesinin beklendiği belirtildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle istifa eden İbrahim Özkan, İBB İyi Parti Grubu tarafından 1'e karşı 7 oyla yeniden grup başkanvekilliğine seçilmişti.

Dün İyi Parti, ittifakı savunan Özkan'ı yeniden grup başkanvekilliğine seçen tüm İBB meclis üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiği duyurdu.

İbrahim Özkan

TIKLAYIN - Partililerden Akşener'e rest: İyi Parti grup başkanvekili oylamasında, İBB başkanvekili olarak İbrahim Özkan seçildi

TIKLAYIN - CHP ile işbirliğini savunduğu için Akşener'in istifasını istediği İyi Partili İbrahim Özkan görevinden ayrıldı

İyi Parti'de neler oluyor?

İstanbul’da CHP ile yerel seçim işbirliğini savunan, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, görevinden genel başkanın talebiyle istifa etmişti. İbrahim Özkan, İYİ Parti'li üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçildi. İl Başkanlığı da Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Öte yandan Şeyh Said paylaşımı nedeniyle İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu da disipline sevk edilmişti.

Partide CHP’nin yerel seçimde ittifak kurma talebinin reddedilmesinin ardından birbiri  ardına istifalar gelmiş,bunlardan ikisi İYİ Parti Eski Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem olmuştu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da “Kuruluş amaç ve ilkelerimizden  bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim” diyerek istifasını sunmuştu. Böylece İYİ Parti’nin 44 olan Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düşmüştü.