Politika

Partililerden Akşener'e rest: İyi Parti grup başkanvekili oylamasında, İBB başkanvekili olarak İbrahim Özkan seçildi

13 Aralık 2023 20:22

İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isteği sonrası, istifa etmişti. İyi Parti de bugün yapılan grup başkanvekili oylamasında Özkan yeniden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili oldu. Özkan, oylamaya katılan 8 kişiden 7'sinin oyunu aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan, istifa ettiğini duyurdu. İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa talebinin İyi Parti Genel Başkanı Akşener tarafından geldiğini söyledi.

TIKLAYIN - CHP ile işbirliğini savunduğu için Akşener'in istifasını istediği İyi Partili İbrahim Özkan görevinden ayrıldı

Özkan, "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Partililer yeniden Özkan'ı seçti

Halk TV'nin aktardığı habere göre İyi Parti İBB Grubu bugün yeniden Grup Başkanvekili seçmek için toplandı. Sekiz Meclis Üyesinin, yedi tanesi yeniden İbrahim Özkan’nın Grup Başkanvekili olması için oy kullandı. Böylece, dün Akşener’in, grup başkanvekili görevinden istifası istediği Özkan, bugün yeniden Grup Başkanvekili oldu.

İş birliğini savunuyordu

İbrahim Özkan, yerel seçimlerde CHP ile İyi Parti’nin iş birliğini savunanlardandı. Halk TV’de katıldığı bir programda iş birliğine gidilmemesini eleştiren İbrahim Özkan, “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir? Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkan’a yetki verdi. Şu an böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat iş birliği yapılması yönündedir” demişti.

Kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özkan, “Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.