Politika

CHP ile iş birliğini savunduğu için Akşener'in istifasını istediği İyi Partili İbrahim Özkan görevinden ayrıldı

12 Aralık 2023 15:16

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP ile iş birliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim'" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği talebinin reddedilmesine tepki gösteren İYİ Partili İbrahim Özkan'ın istifaya çağırıldığını duyurdu.

Saymaz, sosyal medya hesabından İbrahim Özkan'a ilişkin açıklama yaptı.

Saymaz, açıklamasında, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un CHP ile işbirliğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan görevinden istifa etmesini istediğini belirtti.

Kendisine ulaşan bilginin ardından İbrahim Özkan'ı aradığını ifade eden Saymaz, Özkan'ın kendisine "İstifamı Akşener istedi. Henüz bir karar vermedim” dediğini aktardı.

Saymaz, yaşananların ardından Özkan ve bir grup partilinin daha istifa edebileceğini kaydetti.

Özkan'dan istifa açıklaması

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Partili Özkan, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Özkan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum."

Ne olmuştu?

CHP, yerel seçimlerde İYİ Partiye iş birliği talebinde bulunmuştu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP'nin talebini reddetmişti.

“Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" diyen Özkan, Halk TV’de katıldığı bir televizyon programında, “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şuan böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir” demişti.