Gündem

İyi Partili emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok, görevinden alındı

14 Aralık 2023 13:56

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevinden alındı.

Yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmaması tartışmaları ve partililerin yaptığı açıklamalar İyi Parti içinde tartışma yarattı. Son olarak ittifakı destekleyen açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’u arayarak, “Genel Başkanımız sizi görevden aldı” dedi. Üçok, “Partiden istifa etme düşüncem yok” diye konuştu.

İyi Parti'de neler oluyor?

İstanbul’da CHP ile yerel seçim işbirliğini savunan, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, görevinden genel başkanın talebiyle istifa etmişti. İbrahim Özkan, İYİ Parti'li üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçildi. İl Başkanlığı da Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Öte yandan Şeyh Said paylaşımı nedeniyle İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu da disipline sevk edilmişti.

Partide CHP’nin yerel seçimde ittifak kurma talebinin reddedilmesinin ardından birbiri  ardına istifalar gelmiş,bunlardan ikisi İYİ Parti Eski Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem olmuştu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da “Kuruluş amaç ve ilkelerimizden  bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim” diyerek istifasını sunmuştu. Böylece İYİ Parti’nin 44 olan Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düşmüştü.