Ekonomi

İpek Cem Taha, Suna Kıraç’ın ardından yazdı: Suna Hanım idealleriyle ve kuruluşuna önayak olduğu kurumlarla, inandığı alanları yeşertmeye devam edecek

Suna Kıraç

19 Eylül 2020 09:51

Columbia Global Centers Direktörü İpek Cem Taha, yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu eski başkan vekili iş insanı Suna Kıraç'ın ardından kaleme aldığı yazıda, "Suna Hanım idealleriyle ve kuruluşuna önayak olduğu kurumlarla, inandığı alanları yeşertmeye devam edecek" düşüncesini dile getirdi. 

Taha Yetkin Report'ta kaleme aldığı yazıda, "Suna Kıraç ile ilgili ulaştığım Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi’nin Genel Müdürü Özalp Birol’a, Suna hanımı sorduğumda şu yanıtı aldım: '20 yılı aşkın bir süredir savaştığı ALS hastalığı süresince gözleriyle konuşarak, adeta bir kutup yıldızı gibi, ailesine, çalışanlarına ve onu seven herkese yön veren, rehberlik eden Suna Kıraç müthiş bir insandır. 16 Eylül 2020 Çarşamba günü düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurladığımız ve ömründen uzun idealleri olan bu savaşımcı Amazon Kraliçesi, ideallerinin ışığıyla insanımızı ve ülkemizi aydınlatmaya ve gönüllerimizde yaşamaya devam edecek.' 1941 yılında Ankara’da doğan Suna Kıraç, Sadberk Hanım ve Vehbi Koç’un Semahat Arsel, Rahmi Koç, ve Sevgi Gönül’den sonra doğan dördüncü ve en küçük evladıydı. İstanbul’da 79 yaşında vefat ettiğinde kendi ismi, yaşamının amaçlarıyla örtüşen işlerinden ötürü, artık başlı başına bir sembol olmuştu." değerlendirmesinde bulundu. 

Taha, "Anlaşılan o ki, Suna Hanım idealleriyle ve kuruluşuna önayak olduğu kurumlarla, inandığı alanları yeşertmeye devam edecek. “Ekonomik güçlükler aşılır, siyasi krizler çözümlenir, ancak çocukları harcanmış bir toplumu yeniden onarmak mümkün değildir” diyen Suna Kıraç’ı saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın

Suna Kıraç kimdir? 

Aktif iş hayatının yanı sıra Koç Özel Lisesi ve Koç Üniversitesi’nin kuruluşlarına öncülük eden Kıraç, TEGV, AKMED (Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü), Suna ve İnan Kıraç Vakfı, Pera Müzesi, Boğaziçi Üniversitesi Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuarı (NDAL) ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü kurumlarının hayata geçişinde önemli rol oynadı. Galatasaray Üniversitesi'nin kütüphanesinin kurulmasına katkı sağladı ve destekleriyle adını verdi. 

Eğitim, kültür, sanat ve sağlık alanlarına önemli katkıları olan Suna Kıraç, bu katkıları nedeni ile T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Dostları Onur Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktora Unvanı, London School of Business Honorary Fellowship, GS Eğitim Vakfı Onur Madalyası’nın da içinde olduğu ödüller aldı.

TEGV (Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı) kurucularından olan Suna Kıraç, Yönetim Kurulu Onursal Başkanlığı'nı yürütmekteydi.

TIKLAYIN - ‘Ömründen uzun idealleri’ vardı; Suna Kıraç hayatını kaybetti

TIKLAYIN - Suna Kıraç'ın ardından taziye mesajları: Erkek egemen bir dünyada tüm kadınlara rol modeli oldu

TIKLAYIN - Koç Holding'den Suna Kıraç'ın cenazesine ilişkin açıklama

TIKLAYIN - Suna Kıraç’ın kızı İpek Kıraç'ın rolü, hissesi ve sorumlulukları artacak

TIKLAYIN -  Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandıT