Gündem

Davutoğlu: Sinan Ateş bir çete kurbanı; Selçuk Özdağ'a cinayet teşebbüsü aydınlatılmış olsaydı Ateş cinayeti yaşanmazd

30 Eylül 2024 19:05

T24 Haber Merkezi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında bugün görülen duruşma sonrası açıklama yaptı. Davutoğlu, “Yargı mensuplarına çağrıda bulunuyorum: Hiçbir baskı altında kalmadan, gerçek azmettiricileri de içine alan, kamuoyunun yüreğini ferahlatacak, 'adalet yerini buldu' dedirtecek bir karar alınmasına öncülük edin. Selçuk Özdağ'a cinayet teşebbüs aydınlatılmış olsaydı belki de Sinan Ateş cinayeti yaşanmazdı” dedi.

Sinan Ateş davası: Tetikçi Eray Özyağcı, gazetecilere eliyle tetik işareti yaptı; bilirkişi hakkında "soruşturmaya yer yok" kararı verildi

TIKLAYIN - Candan Yıldız'ın söyleşisi | Kemal Kılıçdaroğlu: Sinan Ateş, Ülkü Ocakları’nı kriminal işlerden uzak tutmak için çaba harcayan biriydi, buna tahammül edemeyenler cinayeti gerçekleştirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen duruşması sonrasında Sincan Cezaevi önünde açıklama yaptı. Sinan Ateş cinayetinin münferit bir davaya indirgenmemesi gerektiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

 

“Bugün öğleden sonraki oturumda sanıkları tek tek dinledik. Ortada sorulması gereken tek soru var: Bu davanın köküne inilmek isteniyor mu istenilmiyor mu? Toplumun yakından tanıdığı bir akademisyen gerçekten 3-4 tane piyonun eliyle alacak verecek yüzünden mi katledildi? Sık sık bazı sanıklar 'bir camiaya yönelik algı yaratılmak isteniyor' denildi. Bu camia ben açıkça söyleyeyim Ülkü Ocakları. Bu camianın kendi mensubu öldürüldü ve bu olayı ortaya çıkartmak için en başta onların destek vermesi lazım. Bu mesele münferit bir alacak verecek davasına indirgenmemeli.

Niye 17 sanıklı diğer dosya buradan ayrıldı? O dosyada bütün bu sorulara yanıt verecek isimler var. Maktul yakınlarının avukatlarının başvurularına rağmen birleştirilme talepleri reddediliyor. Burada önemli olan gerçek azmettiricilerin ortaya çıkarılması. Sokaklar artık çetelerin daha çok işgali altına girdi. Eğer bir suça tolerans gösterirseniz o suç zamanla toplumun her yerine sirayet eder.

Sinan Ateş işte böyle bir çetenin kurbanıdır. Sinan Ateş cinayeti açığa kavuşturulmadan da Türkiye’de çeteleşmenin önüne geçme imkanı yoktur. Selçuk Özdağ'a cinayet teşebbüs aydınlatılmış olsaydı belki de Sinan Ateş cinayeti yaşanmazdı. Bu iki dosyayı takip eden yargı mensuplarına çağrıda bulunuyorum: Sizler Türk milleti adına hüküm veriyorsunuz. Hiçbir baskı altında kalmadan, Türkiye’de hukukun, adaletin kamu düzeninin olduğunu gösterecek şekilde ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması için nereye kadar gidiyorsa gidin ve gerçek azmettiricileri de içine alan, gerçekten kamuoyunun yüreğini ferahlatacak, 'adalet yerini buldu' dedirtecek bir karar alınmasına öncülük edin.”

TIKLAYIN - Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olup üzülen birçok milletvekili var, baskılardan dolayı söyleyemiyorlar

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.

 

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?