Spor

Galatasaray, sezona galibiyetle başladı

Sarı-kırmızılılar Giresunspor deplasmanında 2-0 kazandı

16 Ağustos 2021 21:37

Galatasaray, 44 yıl sonra Süper Lig'e çıkan Giresunspor'u deplasmanda 2-0 yendi; sezona galibiyetle başladı. Sarı-Kırmızılılar'ı galibiyete taşıyan golleri Diagne ve Cicaldau (Penaltı) attı.

Giresunspor maça daha derli toplu başlayan ekip oldu. Galatasaray'dan daha organize olan Karadeniz ekibi, Balde ile tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Buna karşın golü bulan Galatasaray oldu. 31. dakikada Taylan Antalyalı'nın harika pasında Sofiane Feghouli, ceza sahası içinde topla buluşup vuruşunu yaptı. Kaleci Okan Kocuk'tan dönen topu Diagne, ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

TIKLAYIN - Galatasaray, sezona galibiyetle başladı; takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na kafa ve yumruk atan Marcao, kırmızı kart gördü!

37. dakikada Hüsamettin Tut'un Sacha Boey'e ceza alanı sağ tarafında kayarak yaptığı müdahaleyi hakem Erkan Özdamar penaltı olarak değerlendirdi. Giresunsporlu oyuncuların itirazları altında VAR incelemesi sonrası Erkan Özdamar kararını değiştirmedi.

40. dakikada penaltı için topun başına geçen Diagne, vuruşunu yaptı; ancak Okan Kocuk, rakibine gol izni vermedi.

44. dakikada Hüsamettin Tut'un cezıa sahası içinde Diagne'ye müdahelesine hakem 'penaltı' dedi. Yan hakem, pozisyonda ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak VAR incelemesi sonrasında Galatasaray, penaltı kazandı.

45+2'de penaltı atışı için topun başına Cicaldau geçti. Rumen oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ikinci kez Girersunspor ağlarıyla buluştu.

İkinci yarıda skandal yaşandı. Galatasaraylı Marcao, kendi takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa ardından yumruk attı. Hakem Erkan Özdamar, Brezilyalı oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray, sahdan 2-0 galip ayrıldı.

TIKLAYIN - Fatih Terim: Marcao çıkacak herkesten özür dileyecek. Kerem'den, tüm Galatasaraylılardan, spor kamoyundan özür dileyecek

TIKLAYIN - İşte Marcao'nun Kerem'e yumruk attığı o anlar

TIKLAYIN - Volkan Demirel: Marcao, Giresun'dan ülkesine gönderilsin

TIKLAYIN - Yakın geçmişin en meşhur 6 futbolcu kavgası

TIKLAYIN - Ahmet Çakar: Utanmaz Marcao sen adam falan değilsin; derhal bu ülkeden kovulmalısın!