Spor

Arda Turan: Fatih Terim ülke futbolunun en büyüğü

"Derbiyi kazanmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz"

06 Şubat 2021 22:11

Galatasaray'ın kaptanlarından Arda Turan, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği maçın ardından konuştu. Arda, "Fatih Terim ülke futbolunun en büyüğü" dedi.

Teknik direktör Fatih Terim’in babasının ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine taziyelerle başlayan Arda Turan, “Bugün hocamızın babası, Talat amcanın ölüm yıl dönümü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hocamın yaşayan annesinin de ellerinde öpüyorum. Böyle bir evlat yetiştirmişler ki ülke futbolunun en büyüğü olmuş. Hafta içi Esat ağabeyimin annesi hem Cemal ağabeyimin, yakın arkadaşlarımın babası vefat etti. Onlara başsağlığı diliyorum” diye konuştu. 

Turan, “İyi mücadele ettik; ancak mücadele öncesinde maça çok iyi hazırlanmıştık. Sabah hocamın ilk defa ekstra olarak bir taktik idman yaptırdı. Taktik anlamda bütün maçı anlattı ve ne anlattıysa bugün karşımıza o çıktı. Çok iyi uyguladık ve kazandık. Mutluyuz. Liderliği aldık. Önümüzde daha çok maç var. Derbiyi kazanmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz ama 3 gün sonra bir Alanya maçı var. Devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mostafa Mohamed ile yaptığı gol sevinci sorulan Arda, “Muhteşem oynadı. Elinden gelen her şeyi yaptı. Galibiyeti getiren golü attı. Maç sabahı böyle bir sevinç yapmamızı istedi. Benim gol atmam zor, atarsan sen atarsın dedim ona” şeklinde konuştu.


TIKLAYIN - Fatih Terim: Bu galibiyeti gerçek sağlık çalışanlarına hediye ediyorum

TIKLAYIN - Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirdi; liderlik koltuğuna oturdu!

TIKLAYIN - Rıdvan Dilmen: Mostafa Mohamed, Emre Belözoğlu'nun listesindeydi; Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan santraforu Galatasaray almış

TIKLAYIN - Muslera, sakatlıktan döndükten sonra çıktığı maçlarda kalesine gelen 22 şutun 20'sini kurtardı

TIKLAYIN - Ali Koç, Fenerbahçe taraftarlarına seslendi: Hiç canlarını sıkmasınlar, bu maç şampiyonluğun habercisi

TIKLAYIN - Rambo Okan olarak bilinen Fenerbahçe taraftarı, Abdürrahim Albayrak'a saldırdı

TIKLAYIN - Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye "4 yıldız" göndermesi: Sizin için görseli yeniden hazırladık, rakibe saygı, kendine saygı