Politika

AKP Sözcüsü Çelik'ten İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'e: Nefretin kölesi

Antalyaspor Kulübü, İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı

15 Ocak 2024 02:16

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Antalyaspor'un İsrail'i futbolcusu Sagiv Jehezkel'in Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı harekete tepki gösterdi. 

Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, gözaltına alındı.

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra kolundaki bandajda yazılı olan İsrail-Hamas savaşının başladığı tarih 7 Ekim 2023 gününü ve Davud'un Yıldızı'nı gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Jehezkel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. 

Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Maçtaki hareketin gündem olmasının ardından X hesabından paylaşım yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Jehezkel'in fotoğrafını paylaşarak, "Nefretin kölesi" yazdı.

TIKLAYIN - Gol sevincinde 7 Ekim’in 100. gününe gönderme yapmıştı; Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Jehezkel, kadro dışı bırakıldı

TIKLAYIN - Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu hakkında soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN - Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu gözaltına alındı

TIKLAYIN - Antalyaspor Başkanı Boztepe: Spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum

TIKLAYIN - TFF'den Jehezkel için kınama: Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik'ten İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'e: Nefretin kölesi