Spor

Antalyaspor sponsoru Çağlayan Grup, 'marka zararı'ndan İsrailli futbolcuya dava açacak

Antalyaspor Kulübü, İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bırakmıştı. Çağlayan Grup, sözleşmesinin de feshedilmesini istedi

15 Ocak 2024 02:35

T24 Spor

Antalyaspor’un sponsorlarından Çağlayan Grup’un sahibi Dursun Çağlayan, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasını yeterli görmediklerini, sözleşmesi feshedilmezse takım sponsorluğundan çekileceklerini açıkladı. Hukuki işlem başlatacaklarını da duyuran Çağlayan, "Çağlayan Grup olarak markamıza zarar vermesi, soykırım propagandası yapılırken markamızın da aynı karede yer alması nedeniyle Sagiv Jehezkel’in hakkında dava açacağız" dedi.

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra kolundaki bandajda yazılı olan İsrail-Hamas savaşının başladığı tarih 7 Ekim 2023 gününü ve Davud'un Yıldızı'nı gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Jehezkel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. 

Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındı. 

Antalyaspor’un sponsorlarından Çağlayan Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan, İsrailli futbolcunun hareketinden sonra açıklama yaptı.

Futbolcunun hareketinin soykırıma destek mahiyetindeki şov olduğunu öne süren Çağlayan, bu hareketin ardından Kulüp Başkanı Sinan Boztepe ve yönetimle görüştüklerini söyledi. 

Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasını yeterli görmediklerini, sözleşmesi feshedilmezse takım sponsorluğundan çekileceklerini açıklayan Çağlayan, İsrailli futbolcuya dava açacaklarını da duyurdu. Çağlayan açıklamasında şunları kaydetti:

"Kamuoyuna duyurulur!

Çağlayan Grup olarak ülkemizin güzide kulüplerinden Antalyaspor’un forma sponsorluğunu yapıyoruz. Türk Futboluna ve Antalyaspor’a hizmet etmeyi gurur ve onur biliyoruz. Ancak maalesef Antalyaspor futbolcularından Sagiv Jehezkel’nin İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma destek mahiyetindeki şovu bizi derinden üzmüştür. Sporun ve Antalyaspor’un bu iğrenç soykırıma destek mesajına alet edilmesi kabul edilemez.

Antalyaspor yönetiminin bu hadsizlik karşısında gerekli tepkiyi göstereceğini ve bu eylemi karşılıksız bırakmayacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz. Bu konuyu derhal kulüp başkanımız sayın Sinan Boztepe ve yönetiminden bazı arkadaşlarla görüştük, futbolcu hakkında kadro dışı bırakılmasının yetmeyeceğini sözleşmesinin feshedilerek sınır dışı edilmesi gerektiğini aksi takdirde Antalyasporumuza ve grup firmamıza da başka bir kararın yakışmayacağını, gerekli yaptırımın uygulanmadığı takdirde çok sevdiğimiz Antalyaspor’un sponsorluğundan çekileceğimizi kulüp yönetimine ilettik.

Zulme alkış tutana sessiz kalma da zulümdür. Çağlayan Grup olarak markamıza zarar vermesi soykırım propagandası yapılırken markamızın da aynı karede yer alması nedeniyle Sagiv Jehezkel’in hakkında dava açacağız. Hukukçularımız süreci takip edecekler. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Dursun ÇAĞLAYAN
Çağlayan Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Sagiv Jehezkel kimdir?

Sagiv Jehezkel, profesyonel kariyerine 2014 yılında Hapoel Tel Aviv kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Maccabi Tel Aviv, Ironi Kiryat Shmona, Bnei Yehuda Tel Aviv, MS Ashdod, MS Ashdod, Hapoel Be'er Şeva, Antalyaspor kulüplerinde oynadı.

28 yaşındaki hücum oyuncusu Antalyaspor’a sezon başında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımından transfer edildi. Transfermarkt'te yer alan bilgilere göre, Jehezkel’in Antalyaspor ile Haziran 2026’ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Jehezkel bu sezon oynadığı 13 maçta altı gol ve iki asist kaydetti.

TIKLAYIN - Gol sevincinde 7 Ekim’in 100. gününe gönderme yapmıştı; Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Jehezkel, kadro dışı bırakıldı

TIKLAYIN - Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu hakkında soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN - Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu gözaltına alındı

TIKLAYIN - Antalyaspor Başkanı Boztepe: Spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum

TIKLAYIN - TFF'den Jehezkel için kınama: Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik'ten İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'e: Nefretin kölesi