Spor

TFF'den Jehezkel için kınama: Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır

Antalyaspor Kulübü, İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı

15 Ocak 2024 00:56

Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, İsrail-Gazze savaşının 100. gününe gönderme yaptığı için TFF tarafından kınandı. TFF'den yapılan açıklamada, "Trendyol Süper Lig'de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır" denildi. 

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra kolundaki bandajda yazılı olan İsrail-Hamas savaşının başladığı tarih 7 Ekim 2023 gününü ve Davud'un Yıldızı'nı gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Jehezkel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Jehezkel, gözaltına alındı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'i kınadı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"​​​​​​​Trendyol Süper Lig'de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

TIKLAYIN - Gol sevincinde 7 Ekim’in 100. gününe gönderme yapmıştı; Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Jehezkel, kadro dışı bırakıldı

TIKLAYIN - Gol sevincinde gönderme yapmıştı: Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu hakkında soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN - Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu gözaltına alındı