31 Aralık 2019

Yeni vatanım, Kıbrıs'ımdan mutlu yıllar!

Kadın erkek bir arada, kavgasız, üstüne üstlük dağı taşı yemyeşil ve yağmasız güzel Ada'm… Aç kollarını ben geldim. Kuzeyinle güneyinle bu yıl barış olacak tek derdim

Salon hınca hınç dolu, Yakındoğu Üniversitesi, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'ndeyiz. Etkinlik, Sayın Mustafa Akıncı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni yıl konseri. 

Başkemancı Nihay Ağdaç, Solist Serenad Bağcan ve şef Ali Hoca. Sahnede kadın müzisyenler, rengarenk uzun kostümleri ile yerlerini alıyorlar. Hepsinin dekolteleri rabıtalı. Erkekler siyah-beyaz jilet gibi. 

Konser saatinde Kuzey Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile salona giriş yapıyor. İçten ve samimi bir alkış tufanı kopuyor. Protokol sırasında erkeklerden çok kadınların olması dikkatimden kaçmıyor.

Herkes kendine ayrılan yere oturmuş, Kimse kimsenin yerine göz dikmiyor. Dalkavuk ordusunun ise esamisi okunmuyor.

Başlamadan önce geleneklere uygun olarak sahnede yerini alan Akıncı, son derece akılcı ve barış mesajlarını net ve kısa bir şekilde aktarıp yeni yıl için iyi dileklerini sunarak yerine geçiyor.

Konser başlıyor. Medleyler, İngilizce, Türkçe ve Rumca şarkılar ile iki saate yakın zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Son bölümde herkesin katılımı ile final yapan konser, ayakta alkışlanarak sona eriyor.

Göz kamaştıran bir sakinlik ve disiplinle dolan salon aynı şekilde boşalıyor. Ne koruma ordusu var ne de gazeteci hücumu. Ancak kapıda beni bağrına basan Kıbrıs Türkleri'nden oluşan kocaman bir dostluk grubu.

Hukuku daha hakkaniyetli

Aklımda "Anavatan" denilen garip ülkem.

Uzun bir zaman sonra kalabalıklardan ürkmediğimi fark ediyorum. "Adamıza hoş geldin" sözleri eşliğinde herkesle kadın erkek demeden kucaklaşıyorum.

Gecenin devamı Girne'de bir otelin Roof gece klübünde sürüyor. Ne tesadüf, dostum olan bir kadın arkadaşımızın kızı da aynı kulüpte erkek arkadaşı ile ilk kez gece dışarı çıkışının tadını çıkarıyor.

Ne kavga var ne dövüş.

Zaten KKTC'de en ufak şiddetin cezası hapislik olarak yerini buluyor. Hukuğu bile TC hukukundan daha hakkaniyetli ve siyasetten bağımsız.

Kadın erkek bir arada kavgasız, üstüne üstlük dağı taşı yemyeşil ve yağmasız güzel Ada'm…

Yarınları aydın Ada'm…

Yeni vatanım benim Kıbrıs Ada'm…

Aç kollarını ben geldim. Kuzeyiyle güneyiyle bu yıl barış olacak tek derdim.

Mutlu yıllar! 

Yazarın Diğer Yazıları

Bıçak sırtı

Eli bıçaklı genç, "Ben burada doğdum" diyerek siyah kepini başından çıkarıp yere attıktan sonra, "Bak, Alman polisine göre ben Schwarzkopf ('Karakafa'yım) bu yüzden bıçak taşıyorum" diyor

Çakma Şanel

Uğurkan Erez'in tabiriyle, giymeyin Kardeşim! Kumaşa göre model olur, modele göre kumaş olmaz derler ya, sağdan soldan bulduğunuz o polyester karışımı taklit dokulardan vazgeçin!..

Gladyatör

Tüm ömrünü arşiv ve sanata vakfetmiş Sanat Güneşi’nin mirası bağışlanmıştı TEV ve Mehmetçik vakıflarına… Bir de baktık ki iki yıllık mahkeme sonucu elde avuçta kalan Fatih Ürek ve Kuşum Aydın üzerinde Star TV ekranlarında!..