Gündem

"Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum" diyen Bakan Çavuşoğlu, pasaport sorularına yanıt vermedi

Çavuşoğlu - Mert Sancaklı - Fatih Faruk Özer

10 Haziran 2021 11:47

Thodex aracılığı ile “milyonlarca dolar kripto para vurgunu yaparak yurt dışına kaçtığı” iddia edilen Faruk Fatih Özer ile yan yana çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin soru önergesine  “Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum”  yanıtını verdi. Çavuşoğlu, daha önce olduğu gibi bir kez daha MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı'yı işaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'le ilgili soru önergesine yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı 26 Aralık 2019 tarihinde Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı'ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiş olup, bu hususlar 22 Nisan 2021 tarihinde kamuoyunun bilgisine de sunulmuştur” dedi.

ANKA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP’li Yunus Emre tarafından kendisine yöneltilen; “Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer hangi tür pasaportu vardır? Pasaportu ne zaman almıştır? Adı geçen kişinin son beş yılda gittiği ülkeler hangileridir ve kaç kere gitmiştir?” sorularına ise yanıt vermedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha önce sosyal medya hesabından; "Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum" mesajını paylaşarak, “Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir” demişti.

Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer ve MHP’li Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın, Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi’ndeki ortaklıkları ortaya çıkmıştı.

Saffet Sancaklı, Çavuşoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın ardından, şunları söylemişti:

“Hayatım boyunca şerefim ve haysiyetimle yaşadım. Milli şahsiyetime dönük en küçük lekeyi bile kabul etmem mümkün değildir. Gündemdeki bu konuda oğlumun ve şahsımın en küçük bir dahli olmadığına dair bütün değerlerim, namusum ve şerefim üzerine and içerim. Bahsi geçen ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şirketin adı THODEX'tir. Bu şirketle oğlum Mert Sancaklı'nın veyahut herhangi Sancaklı'nın fiili hiçbir bağı olmamıştır ve halen de bulunmamaktadır. Devletimizin yapacağı tahkikat sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır.”

TIKLAYIN | 2 milyar dolarla kaçtığı iddia edilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafı ortaya çıktı

TIKLAYIN | Thodex’in kurucusu Özer, bir ay önce MHP’li Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kalmış

TIKLAYIN | MHP'li vekil Sancaklı'nın oğlu ile Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in ortak bir şirketinin olduğu ortaya çıktı

TIKLAYIN |  MHP'li Sancaklı oğlunun "Thodex" ile ortak olmadığı söyledi; açıklamasında Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi"nden bahsetmedi