Medya

Sözcü yazarı Doğru: Erbil Tuşalp 35 yıl önceden bugünün Türkiye'sini yazdı

"Genç kuşak gazetecilerin Erbil'in kitaplarını okumalarını isterim"

Erbil Tuşalp

06 Eylül 2020 08:35

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, yaşamını yitiren gazeteci Erbil Tuşalp'in ardından kaleme aldığı yazıda, "Gerçek bir araştırmacıydı. Genç kuşak gazetecilerin Erbil'in kitaplarını okumalarını isterim. 35 yıl önceden bugünün Türkiye'sini yazdı." düşüncesini dile getirdi. 

Doğru, "Gerçek bir araştırmacıydı. Açık kaynaklardan bin bir emekle bilgi toplardı. “Bin İnsan. Bin Tanık. Bin Belge” diye Türkiye'yi yazardı. Gizlenenin, saklananın peşindeydi. Polis işkencesine, adaletsizliğe, rüşvete, çeteleşmeye, milliyetçiliğin ve dinin siyasete alet edilip istismar edilmesine, darbelere, din faşizmine, demokrasinin geriletilmesine karşı yılmayan bir yazı emekçisiydi. Hana da sığınmazdı. Külhana da baş eğmezdi. Dostumdu. Ara sıra telefonla da olsa konuşurdum. Yüreklendirir, destek verirdi. Onun da benim de basın kartını iptal etmiş, vermiyorlardı. Gülüyorduk. Erbil Tuşalp, hayata pencerelerini kapattı. Genç kuşak gazetecilerin Erbil'in kitaplarını okumalarını isterim. 35 yıl önceden bugünün Türkiye'sini yazdı." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN | ‘Bin işkence’nin gazeteci tanığıydı, Erbil Tuşalp’i kaybettik

TIKLAYIN |  Yalçın Doğan yazdı: Kaya gibi adam: Erbil Tuşalp

TIKLAYIN | Faruk Bildirici yazdı: Erbil Tuşalp'in ardından: Görmediğimiz karanlığın, gördüklerimizden daha koyu olduğunu gösterdi!