Gündem

Özgür Özel ile görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu

Ayşe Ateş- Özgür Özel

10 Haziran 2024 13:11

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştü. CHP yönetimine teşekkür eden Ateş, "Sinan'ın dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik" dedi.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Ankara'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'ne gitti. Ateş ile Özel arasındaki görüşme 12:50'de başladı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Ayşe Ateş, gazetecilere bir açıklama yaptı. Eşi Sinan Ateş’in cinayeti üzerinde bir siyasi baskı olduğunu söyleyen Ayşe Ateş, Hiç kimse bu işten kaçamayacak” dedi.

"Bahçeli, 'Bunların sırtını sıvazlamayın' diyerek Cumhurbaşkanına mesaj gönderdi"

Kendisini 10 gün önce Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın aradığını söyleyen Ateş, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın geçen hafta içi benimle görüşeceğini söyledi. Ancak akabinde MHP'nin grup toplantısı oldu. Devlet Bahçeli her zaman olduğu bizi karalamakla, iftira atmakla itham etti. Orada bir çağrıda bulundu. 'Bunların sırtını sıvazlamayın' dedi. Bence Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmeden haberi oldu. Bu sebeple Cumhurbaşkanına mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Sanırım bu sebeple çağrılmadık. Normalde geçen hafta görüşmemiz gerekiyordu. Ancak görüşme gerçekleşmedi. Bahçeli'nin çağrısı sanırım karşılık buldu" dedi.

"Sinan hayattayken Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında ağır söylemleri olmasına rağmen bize sahip çıktılar"

Ayşe Ateş, Özel'le yaptığı görüşmeye ilişkin olarak da, "Kendisini mahkemeye davet ettim, geleceğini söyledi. Sinan hayattayken Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında ağır söylemleri olmasına rağmen bize sahip çıktılar. Çok teşekkür ediyorum. Dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik" diye konuştu.

Ayşe Ateş, Mayıs ayında da CHP genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etmişti.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.