Gündem

Sinan Ateş cinayeti davası: Tutuklu sanığın soruşturma sürecinde "Ülkü Ocakları Genel Merkezi" olan adresi, iddianamede değiştirildi

04 Haziran 2024 12:05

Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sanıklardan Emre Yüksel’in sorgulama aşamasındaki tüm tutanaklarda ikametgah adresinin Ankara’da bulunan Ülkü Ocakları Genel Merkezi olduğu görülürken, iddianamede ise farklı bir adres yer aldı.

Ankara’nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022’de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş öldürüldü. Olayda tutuklu sanıklardan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in sorgulama aşamasındaki tüm tutanaklarda ikametgah adresinin "Nasuh Akar Mahallesi 1402. Sokak. No: 17 İç Kapı No:3 Çankaya/Ankara" olduğu ve söz konusu adresin Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne ait olduğu görülüyor. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede ise Yüksel’in adresinin farklı bir adres olarak yer aldığı ortaya çıktı.

Olaya ilişkin tutuklu sanıklardan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel,  Savcılık ifadesinde "Milliyetçi Hareket Partisi'nin üyesi değilim, partide resmi veya özel hiçbir görevim yoktur. Herhangi bir organik, doğrudan veya dolaylı bağım bulunmamaktadır. Hiçbir MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın da Özel Kalem Müdürü değilim. Milliyetçi Hareket Partisinin hiçbir genel başkan yardımcısını şahsen tanımam. Basından duyduğum kadarıyla tanırım. Konuyla ilgili beyanım bundan ibarettir"  demişti.


Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin internetteki adres bilgisi


Emre Yüksel'in soruşturma sırasında kaydedilen adres bilgisi


Emre Yüksel'in sorgulama tutanağında yer alan adres bilgisi


Emre Yüksel'in iddianamede yer alan adres bilgisi

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.