Gündem

Seçil Erzan, "Tefecilerden para getirirdi, bazı çantaları o teslim aldı" dedi, ikilinin telefon görüşmesi dosyaya girdi; işte sanık Ali Yörük'ün ifadesinin tamamı!

02 Aralık 2023 14:05

“Yüksek kârlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılıkla ilgili yargılama süreci başlayan davanın sanıklardan Ali Yörük, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın kendisini de dolandırdığı söyledi ve hakkındaki suçlamaları reddetti. Seçil Erzan, kendi ifadesinde zaman zaman Ali Yörük'e çanta aldırdığını söylerken, şikâyetçilerden bazıları, parayı Ali isminde birine teslim ettiklerini ifade etti. Ali Yörük, bu iddialarla ilgili "Seçil Erzan isimli şahsa yardımcı olmadım. Kendisine en fazla çantamı arabaya koy dediğinde yardımcı olmuşumdur" ifadelerini kullandı. Öte yandan Savcılık tarafından Erzan'ın telefonunda yapılan incelemede ikili arasındaki konuşmalar dikkati çekti. Ali Yörük'ün "Erzan'a "Müdür ne yapıyoruz" dediği ve Erzan'ın "Benden haber bekleyin" şeklinde yanıt verdiği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından yüksek kazanç vaadiyle dolandırıldığı iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu.

Savcılığa şikâyetçi olan isimlerin iddianamede yer alan ifadelerinde; sanık Seçil Erzan'ın kendilerine yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek para yatırmaya ikna ettiği belirtildi.

Savcılığa sanık sıfatıyla ifade veren isimlerden biri olan Ali Yörük, kendisiyle ilgili suçlamaları reddetti. Müştekilerden bazılarının elden para teslim ettiğini söylediği kişi olduğu belirtilen Yörük, Erzan'ın kendisine fazla para kazandıracağını söyleyerek para istediğini, buna karşılık kendisine 5 milyon TL'yi evrak almadan elden verdiğini belirtti. Erzan'ın 1 yıl sonra kendisine 5 milyon lirasının 100 milyon liraya ulaştığını söylediğini öne süren Yörük, "Ben kendisine böyle bir parayı istemediğimi sadece kendisine teslim ettiğim parayı vermesini istediğimi söyledim" diyerek Erzan'dan 5 milyon TL'lik senet aldığını iddia etti.

Buna karşılık ifadesinde "Ali Yörük bana verdiği her parayı katbekat fazlasıyla, faiziyle geri almıştır" diyen Erzan, kendisine para getiren isimlerden zaman zaman çantaları teslim alan kişinin Ali Yörük olduğunu söyledi. Öte yandan şikâyetçi isimlerin bazıları da Ali isminde birine paralarını elden teslim ettiklerini ifade etti. Erzan, sanıklardan Atilla Yörük'ün bu olayla ilgisi olmadığını iddia etti.

İşte Ali Yörük'ün savcılık ifadesinin tamamı:

"Seçil Erzan bana fazla para kazandıracağını söyledi"

"Seçil Erzan isimli şahsı 17 yıl önce kredi kullanmak için gittiğim Denizbank Tekirdağ İli Çorlu İlçesi Orion Şubesinde gişe memuruydu. Ben kredi çekmek içiri gittiğimde bu şahıs bana yardımcı oldu...Akabinde çalıştığım işten ayrılma kararı aldım. Ben buradan bütün haklarımı alarak ayrıldım. Daha sonrasında Seçil Erzan benim ayrılacağımı duyarak bana ulaştı. Seçil bana “ne iş yapacaksın” diye sordu, bende araç alım satımı yapacağımı söyledim. Kendisi bu defa bana “ne kadar paran var, paran var mı” diye sordu, bende ufak tefek birikimim olduğunu, çıkış paramı da aldığımı, borsada da bir miktar paramın olduğunu söyledim. Daha sonrasında Seçil Erzan bu paraları bozdurarak kendisine vermemi ve bana fazla para kazandıracağını söyledi.

Ali Yörük, farklı bankalardan kredi çekip Erzan'a elden 5 milyon TL vermiş ve evrak almamış

Bu tarihlerde kardeşim Atilla Yörük de işten ayrılmıştı. Ben bu şahsa bulabileceğim miktarı söyledim. Nasıl bir yapacağımızı sorduğumda araba işi gibi düşün kar edeceğiz diyerek cevap verdi. Akbank'tan tüketici kredisi çektim, Yapıkredi bankasından krediler kullandım, tanıdıklarımda da borç alarak toplamda 5.000.000 TL parayı kendisine İstanbul ilinde Florya civarında bir yerde elden tam tarihini hatırlamadığım dönemde yaklaşık olarak 1,5 sene öncesinde teslim ettim. Ben kendisine hesabına göndermek istediğimi söylesem de bana hesaba göndermememi parayı elden teslim etmemi isteyerek elden teslim ettirdi. Bende şahsın banka müdürü olmasından, Çorludan da uzun yıllardır tanımamdan dolayı kendisine güvenerek parayı teslim elden herhangi bir evrak almadan teslim ettim.

Erzan, Ukrayna-Rusya savaşını bahane ederek paranın takılı kaldığını söylemiş

Kendisi bana 1 aylık süre içerisinde parayı karı ile birlikte vereceğini söyledi. Ben bir ay kadar sonra parayı istediğimde bana haber edeceğini söyleyerek oyalamaya başladı. Ben paraya ihtiyacım olduğunu, sıkışık durumda olduğumu söyledim. Aradan 3-4 ay kadar süre geçti. Ben bu süreç içerisinde sürekli paramı istemekteydim Kendisi bana bu öyle hemen paranı çekebileceğin bir fon değil, çekersen zarar edersin, ihtiyacı olan parayı başka yerden bul bu parayı öyle çekemezsin diyerek oyaladı. Bu süreçte Ukrayna - Rusya ülkeleri arasında savaş çıktı, Seçil Erzan isimli şahısta bu durumu bahane ederek savaş olduğunu ve paranın takılı kaldığını bu sebeple parayı şu anda veremeyeceğini söyledi.

"1 yıl sonra 5 milyon TL olarak teslim ettiğim paranın 100 milyon TL olduğunu söyledi"

Ben de anlamadığım için herhangi bir tepki veremedim. Daha sonraki süreçte ise Seçil Erzan isimli şahıs hesaplara bloke geldiğini söyledi. Bana beklememi söyledi. Aradan bir yıl kadar süre geçti, ben de bu süreçte sürekli paramı istemeye devam ettim, bana 5.000.000 TL olarak teslim ettiğim paranın 100.000:000-TL olduğunu söyledi. Ben kendisine böyle bir parayı istemediğimi sadece kendisine teslim ettiğim parayı vermesini istediğimi söyledim.

"Bana 5 milyon TL bedelli senet verdi"

Hatta bu bahsettiği parayı teslim almam için çağırması durumunda korkarak gelemeyeceğimi de söyledim. İlerleyen süreçlerde Seçil Erzan isimli şahıs bana “bu fonda kimler var, senin paran bu fondakilerin parasının yanında hiçbir şey” diyerek dalga geçer gibi konuştu ve fonda ünlü isimlerinde olduğunu söyledi. Bu ünlü isimlerin başında Fatih TERİM gibi ünlü isimlerin olduğunu söyledi. Daha sonraki süreçlerde ben bu şahsa eşimle aramın bozulduğunu bana paramı vermesini söylemem üzerine bana 5.000.000 TL bedelli senet verdi. Ben senedi almam üzerine paramın gelmesini bekledim.

Ali Yörük, senet aldığı için Seçil Erzan hakkında suç duyurusunda bulunmamış

Daha sonraki süreçte ise Seçil Erzan bu dosya kapsamında tutuklandı. Ben suç duyurusunda bulunmadım. Bunun sebebi ise bana verdiği senet ile paramı tahsil edebileceğimi düşünmemden dolayıdır. Hatta avukatım da senedi icraya koymuştur. Seçil Erzan isimli şahıs ile aramdaki ilişki yukarıda anlattığım gibidir...

"En fazla çantamı arabaya koy dediğinde yardımcı olmuşumdur"

Ben kendimi Ali BÖZÜGÖZ olarak tanıtmadım. Kurulan yüksek kar vaadli sistem nedir bilgim yoktur. Yukarıda da Seçil ile tanışmamı detaylıca anlattım. Ben herhangi bir şekilde kendimi Ali BÖCÜGÖZ olarak tanıtmadım. Ali BÖCÜGÖZ isimli şahıs kimdir bilgim yoktur. Seçil Erzan isimli şahsa yardımcı olmadım. Kendisine eni fazla çantamı arabaya koy dediğinde yardımcı olmuşumdur.

"Ali Böcügöz olarak kendimi tanıtmadım"

Onun dışında Seçil Erzan ile ortak hiçbir fiilim olmadı. Çorlu'dan İstanbul'a gelirken buradan bir ihtiyacın var mı şeklinde de yardımcı olmuşluğum vardır. Ben Seçil Erzan”a güvenmekten başka bir şey yapmadım. Herhangi bir şekilde suç işlemedim. Seçil'den paramı almak için kendisi ile görüşmeye devam ettim. Parayı teslim ettiğime dair herhangi bir evrak vermediği için de evrak alamadım. Ben kimseyi dolandırmadım. Suçsuzum. Tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Ali BÖCÜGÖZ olarak kendimi hiçbir şekilde tanıtmadım."

"Ağabeyime senet verdi"

Şüpheli Atilla Yörük'ün ifadesinin tamamı:

"Seçil ERZA'ı 2006 yılında Tekirdağ Çorlu da bulunan Denizbank Orion şubesinde çalıştığı dönemden tanıdığını, kendisine ve ağabeyi Ali YÖRÜK'e Denizbank ın kapalı bir fonu olduğunu buraya yatırım yapmamız durumunda daha yüksek paralar kazanabileceğimizi söyleyerek 5.000.000 TL (beş milyon) parayı kendisine gidip elden teslim ettiklerini, daha sonra belli dönemlerde kendisinden parayı istediklerini ama paranın içerde çoğaldığını başka hiçbir yerde böyle bir para kazanamayacağımızı bizim bu işte çok küçük olduğumuzu daha büyüklerin olduğunu çok paralı insanların olduğunu söyleyerek korkmamamız gerektiğini paramızın Denizbankta kapalı bir fonda olduğunu fonda Galatasaraylı futbolcuların hatta Fatih TERİM ve eşinin de bulunduğunu söyleyerek sürekli olarak geçiştirdiğini, para olmadığını ancak parayı ödeyeceğine dair ağabeyime senet verdi, bizde paramızı alamayacağımızı anlayıp , oyuna geldiğimizin farkına varmamızdan dolayı senedi yaklaşık 1 ay önce icraya vererek icra takibine başladık, bu süreç halen devam etmektedir, Nazlı CAN isimli şahsı Seçil hanımın yanında gördüm kendisi ile bu şekilde tanıştım, Biz ağabeyimle ara ara Seçil hanımın yanına gittiğimiz dönemlerde Seçil hanımın yanında birkaç kez Nazlı CAN isimli şahsı da gördük, ..."

Seçil Erzan'ın ifadesindeki Atilla Yörük hakkındaki sözleri:

"Atilla Yörük Ali Yörük'ün öz kardeşidir. Atilla Yörük'ten bu zamana kadar hiç para almadım. Zaten kendisinin bu olayla alakası yoktur. Her işi Ali Yörük yapmaktadır. Atilla Yörük Ali Yörük'e adeta şoförlüğünü yapmaktadır. Bu zamana kadar Ali Yörük'e çok fazla para verdim. Özellikle Ali Yörük'e 2021-2022 yıllarında çok fazla para ödemesi yaptım."

Bülent Çeviker, parayı Ali Böcügöz isimli birine teslim ettiğini söyledi, Seçil Erzan çantayı alan Ali Yörük'tü dedi

Bülent Çeviker, savcılık ifadesinde çantayı Ali Böcügöz isimli birine teslim ettiğini belirterek "Ben de aramızdaki güvene dayanarak ve parayı bankaya teslim ettiğimi düşünerek hesapta bulunan daha doğrusu Denizbank Florya Şubesinde bulunan parayı nakit olarak Eşim ve oğlum çekti. Bu para toplam 2.198.000 Amerikan dolarıdır. Eşim ve oğlum parayı Ali Böcügöz isimli Seçil Erzan'ın yönlendirdiği bir kişiye teslim ettim" dedi.

Seçil Erzan ise Bülent Çeviker'den para dolu çantayı Ali Yörük'ün aldığını söyleyerek "Ben tam olarak yatırım vaadinde bulundum. Bülent Bey'de kabul etti. Daha doğrusu ben "bizim çok büyük özel müşterilerimize yaptığımız işlemler var. Bunları banka içerisinde yapmıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşteriler ile yaptığımız işlemlerdir. Bu sebeple parayı hesabınızdan çekin ve banka dışında bana teslim edin." diyerek Bülent Bey'i kandırdım. Bu görüşme hatırladığım kadarıyla 2023 yılının Şubat sonunda gerçekleşti. Daha sonra Bülent Bey hesabındaki 2.118.000 Amerikan dolarını çekmiş ve eşi İnci Çeviker ve oğlu aracılığı ile yine bana güvenen Ali Yörük isimli konuyla hiç ilgisiz biri ile parayı teslim aldırdım. Ben bu parayı alır almaz 5 dakika dahi beklemeden daha önce ödeme bekleyen bana güvenip daha önce para veren kişilere ödeme yaptım." ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan’ın ikinci ifadesindeki Ali Yörük iddiaları

Ali Yörük başka tefecilerden de para bulup bana getirirdi

Ali Yörük'ten fon adı altında herhangi bir para almadım. Bana zaman zaman para getirir fakat bu getirdiği paraları faiziyle birlikte geri alırdı. Hatta Ali Yörük başka tefecilerden de para bulup bana getirirdi. Sonrasında bu parayı faiziyle geri alırdı. Ali Yörük benden boş senet alıp imzamı da almıştır. Hatta hali hazırda bana 14 Nisan'da İstanbul 19. İcra Mahkemesinde 5.708.000 TL'lik başlattığı takip ile ilgili kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ali Yörük bana verdiği her parayı katbekat fazlasıyla, faiziyle geri almıştır. Benim tuttuğum not kağıtlarında yer alan ibareler doğrudur. Ayrıca Ali Yörük istediği paraları vermezsem borcumun daha da artacağını ve bu durumun beni daha da sıkıntıya sokacağını söyledi. Ayrıca benden Ali Yörük daha önce zorla ipotekte aldı. Bunları daha sonra suç duyurumca belirteceğim.

"Zaman zaman paraları teslim alan kişidir"

Ayırca Ali Yörük zaman zaman benim fon vadettiğim insanlardan alacağım parayı teslim alan kişidir. Ali Yörük bu paraları teslim alıp içinden kafasına göre belirlediği bedeli kendisi için alırdı. Sonra da bana bu parayı tefeciye vereceğim şeklinde sözler söylerdi. Örneğin Bülent Çeviker'den teslim aldığımız 2.200.000 USD parayı Ali Yörük Florya'da elden 2 çanta şeklinde teslim almıştır. Sonrasında içinden 400.000 USD parayı kendisine aldı kalanını bana getirip verdi. Atilla Yörük Ali Yörük'ün öz kardeşidir. Atilla Yörük'ten bu zamana kadar hiç para almadım. Zaten kendisinin bu olayla alakası yoktur. Her işi Ali Yörük yapmaktadır. Atilla Yörük Ali Yörük'e adeta şoförlüğünü yapmaktadır. Bu zamana kadar Ali Yörük'e çok fazla para verdim. Özellikle Ali Yörük'e 2021-2022 yıllarında çok fazla para ödemesi yaptım.

"Bir seferinde parayı Semih Kaya'dan Ali Yörük almıştır"

Semih Kaya'dan ilk olarak fon vaadiyle para aldığım doğrudur. Kendisinde 3.200.000 USD para aldım. Bu parayı parça parça bazen odamda bazen dışarıda olacak şekilde teslim aldım. Bir seferinde Semih Kaya'dan Ali Yörük teslim almıştır. Fakat 5.700.000 USD şeklinde geri ödememe rağmen Semih Kaya'dan yakamı kurtaramadım. Semih Kaya bana bu parayı vermek zorundasın dedi. Senden bu parayı her ne olursa olsun alacağım. Ben o dönem Semih Kaya'ya fazladan ödediğim bu parayı Emre Belözoğlu ve Arda Turan'dan aldım.

"Zaman zaman Semih Kaya'ya ödemiş olduğum paraları Ali Yörük hesabından göndermiştir"

Semih Kaya'ya zaman zaman ödemiş olduğum paraları Ali Yörük hesabından göndermiştir. Bunun dışında her ikisinin doğrudan bir tanışıklığı yoktur"

Emre Çolak, Ali Yörük’e teslim etti

Emre Çolak da fon vadettiğim kişilerdendir. Kendisinden 3.200.000 USD tutarında para aldım ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadım. Bu parayı kardeşi Emrah Çolak Emre'nin hesabından çekip Ali Yörük'e şubede teslim etti. Ali Yörük bu parayı Levent'teki Denizbank içerisinde gişelerin önünde herkesin görebileceği şekilde teslim aldı. Sonra ben de Ali Yörük'ten teslim aldım. Yani birilerinden teslim aldığımız para tamamen alenidir. Daha doğrusu banka tarafından bilinmektedir.

Emrah Çolak: Paraları banka şube müdürünün Seçil Erzan'ın odasında Ali isimli şahsa verdim

"Ben İspanya futbol oynayan milli futbolcu Emre Çolak'ın kardeşiyim, abim Emre beni arayarak Denizbank fonuna para yatırmamı söyledi. Ben de şüpheli Seçil Erzan'a toplamda 3.212.000 USD'yi 1 seferde odasında verdim. Paraları Denizbank hesabımdan çektim. Bu paraları banka şube müdürünün Seçil Erzan'ın odasında Ali isimli şahsa verdim. Tamamen bankanın içerisinde teslim ettim

Seçil Erzan: Emrah Çolak, parayı Emre'nin hesabından çekip şubede Ali Yörük'e teslim etti

Emre Çolak da fon vaad ettiğim kişilerdendir. Kendisinden 3.200.000 USD tutarında para aldım ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadım. Bu parayı kardeşi Emrah Çolak Emre'nin hesabından çekip Ali Yörük'e şubede teslim etti. Ali Yörük bu parayı Levent'teki Denizbank içerisinde gişelerin önünde herkesin görebileceği şekilde teslim aldı. Sonra ben de Ali Yörük'ten teslim aldım. Yani birilerinden teslim aldığımız para tamamen alenidir. Daha doğrusu banka tarafından bilinmektedir.

Erzan ve Yörük arasındaki konuşma: "Müdür ne yapıyoruz", "Benden haber bekleyin Ali"

Savcılık değerlendirmesi

"Şüpheli Seçil Erzan'ın sadece özel müşterilerin dahil edildiği, yüksek getirisi bulunan bir fon olduğunu, bu fona Fatih Terim gibi kamuoyunda tanınmış isimlerinde dahil olduğunu söyleyerek müşteki Bülent Çeviker'i bu fona para yatırması için ikna ederek kandırdığı, Bülent Çeviker'in Denizbank hesabında bulunan 2.198.000 Amerikan doları paraya eşi müşteki İnci Çeviker'in çekerek aynı gün şüpheli Seçil Erzan'a teslim etmesi için şüpheli Ali Yörük'e teslim ettiği, akabinde şüpheli Seçil Erzan'ın sahte olarak üç adet Denizbank kaşesi ve kendi ıslak imzası bulunan sahte belgeleri oluşturup müştekilere verdiği, Resim-3 te yer alan müştekilere verilen belgeye ise yine Denizbank bünyesinde müdür yardımcısı olarak çalışan Asiye Öztürk'ünde ıslak imzasını attığı, Seçil Erzan'ın alınan her iki ifadesinde de müşteki Bülent Çeviker'i kandırdığını ve kendisine teslim edilmek üzere Ali Yörük'e somut olaya konu parayı aldırdığını, Atilla Yörük'ün de kardeşi Ali Yörük'ün şoförlüğünü yaptığını ikrar ettiği, Denizbank Teftiş Kurulu Ön İnceleme Kurulu Raporunda süpheli Seçil Erzan'ın Ali Yörük ve Atilla Yörük'e zaman zaman müştekilerden elde ettiği paraları taşımada yardım ettiğini ve hatta paraya ihtiyacı olduğu zaman tefecilerden para bulma konusunda yardımcı olduklarını içeren beyanları ile Ali Yörük'ün alınan ifadelerinde bu hususu doğruladığı, yine şüpheli Seçil Erzan'ın beyaz renkli Apple marka İphone 14 model cep telefonu üzerinde yapılan incelemede şüpheli Ali Yörük ile yazışmalarının bulunduğu, Ali Yörük'ün "Müdür napıyoruz", şeklinde söylemde bulunduğu, Seçil'in "bekleyin ali", şeklinde cevap verdiği,"benden haber bekleyin" şeklinde yazışmalarının tespiti ile birlikte şüpheli Asiye Öztürk'ün alınan ifadesinde bilmediği belgeleri imzaladığını ikrar ettiği hususları birlikte değerlendirildiğinde şüpheliler Seçil Erzan, Asiye Öztürk, Atilla Öztürk ve Ali Yörük'ün başından itibaren fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle iştirak halinde müştekileri 2.198.000 USD alarak dolandırdığı ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği anlaşılmıştır."

TIKLAYIN - Varlığını kaybeden ünlü futbolcular, el yazısı kâğıtlara güvenilerek verilen milyon dolarlar: 20 soruda Türkiye'nin gündemine oturan dolandırıcılık olayı

TIKLAYIN - Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

TIKLAYIN - Arkadaşından borç aldı, arsasını sattı, üstüne kredi çekip verdi; işte Seçil Erzan'a 13 milyon 900 bin doları elden veren Arda Turan'ın ifadelerinin tamamı!

TIKLAYIN - Seçil Erzan’dan banka ile ilgili çarpıcı iddia: “Bankayı işin içine katarsan ‘zimmet’ suçu oluşur dediler, notlarımı ve ses kaydı aldılar, borcu minimuma indirmeye çalıştılar”

TIKLAYIN - "Fatih Terim ‘20 milyon dolar kâr elde etti’ dedi, Terim'i aramak isteyince engel oldu"; işte Erzan'ın dolandırdığı İbrahim Çağlar'ın ifadesinin tamamı

TIKLAYIN - Seçil Erzan’ın “Şüpheleniyordu, yine de belgelere imza attı” dediği Denizbank şube Operasyon Müdürü Asiye Öztürk: Neye imza attığımı bilmiyordum