Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

(T24 HABER MERKEZİ) "Yüksek kârlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılıkla ilgili yargılama başladı. Savcılığın iddianamesinde, o dönem Denizbank Levent şube müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan’ın, para aldığı isimlere verdiği kâğıtlar dikkati çekti. “Fon”a paralarını veren isimler Erzan’dan dekont veya bankaya ait bir belge teslim almazken Seçil Erzan, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi futbolcuların da aralarında olduğu birçok kişiye, kaşeli-imzalı A4 kağıtları, el yazısıyla yazılmış ufak kağıt parçaları vermiş.

27 Kasım 2023 12:13

121

Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

221

"Yüksek kârlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılıkla ilgili yargılama başladı. Savcılığın iddianamesinde, o dönem Denizbank Levent şube müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan’ın, para aldığı isimlere verdiği kâğıtlar dikkati çekti. “Fon”a paralarını veren isimler Erzan’dan dekont veya bankaya ait bir belge teslim almazken Seçil Erzan, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi futbolcuların da aralarında olduğu birçok kişiye, kaşeli-imzalı A4 kağıtları, el yazısıyla yazılmış ufak kağıt parçaları vermiş.

321

İddianamede, mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş insanları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarından kişiler olduğu, hepsinin beyanlarında şüpheli Seçil Erzan'ın kendilerine "yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu" söyleyerek para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi.

421

Seçil Erzan’dan şikâyetçi olan isimlerin savcılığa sunduğu kâğıtlar dikkati çekti. İddianamede savcılığa sunulan herhangi bir dekont görülmezken, üzerinde milyonlarca doların bakiye ve vade olarak yazılı olduğu A4’ler ve kağıt parçaları yer aldı. İşte milyon dolarlar, bu kâğıtlara güvenilerek verildi:

521

Fatih Terim'in damadı ve Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'nın, ifadesinde sunduğu kâğıtlar.

621

Eski futbolcu ve teknik direktör Selçuk İnan, Seçil Erzan’a 5 milyon 475 bin dolar teslim edip karşılığında bu kaşeli imzalı A4 kâğıdını teslim almış.

721

Eski futbolcu ve teknik direktör Arda Turan’a Erzan tarafından verilen kâğıtlar…

821

Eski futbolcu Emre Çolak, el yazısıyla yazılmış bir kâğıt karşılığı milyon dolarlarını Erzan’a teslim etmiş.

921

İşte iddianamede yer alan ve Seçil Erzan tarafından şikâyetçilere teslim edilen o kâğıtlar:

1021

1121

1221

1321

1421

1521

1621

Müşteki Ömer Kahraman'ın ifadesinde bahsettiği ve paraları teslim anına ilişkin dosyaya sunduğu görseller...

1721

1821

1921

2021

2121