Gündem

Seçil Erzan'ın kendisini "Abla, çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor, gizli fona yatıralım" diyerek kandırdığını söyleyen Nuray Şengüller'in ifadesinin tamamı!

06 Aralık 2023 22:23

“Yüksek kârlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılıkla ilgili yargılama süreci başlayan davada 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın "fon"a para yatırmaya ikna ettiği kişilerden müşteki Nuray Şengüller, savcılığa verdiği ifadede Erzan'a nasıl para verdiğini anlattı. Seçil Erzan'ın kendisine "Nuray Abla çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor, gel paranı Denizbank'ın özel ve gizli fonuna yatıralım" dediğini aktaran Şengüller, kendisine şube müdürü olduğu için güvendiğini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından yüksek kazanç vaadiyle dolandırılması  Türkiye'nin gündemine oturdu.

Savcılığa şikâyetçi olan isimlerin iddianamede yer alan ifadelerinde; tutuklu sanık Seçil Erzan'ın yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir özel fon bulunduğunu ve  kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu iddia ederek muhataplarını para yatırmaya ikna ettiği belirtildi.

Nuray Şengüller, Seçil Erzan'ı Denizbank Florya şubesinde müdür olduğu dönemden, yaklaşık 10 yıldır tanıdığını söyledi. Eşinin yatalak hasta olması dolayısıyla hastane masraflarının fazla olduğunu belirten Şengüller, Erzan'ın kendisini ikna ederken "Bu fona sadece özel müşteriler giriyor, giriş için 100-150 Milyon TL gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalışacağım” dediğini aktardı.

İşte müşteki Nuray Şengüller'in ifadesinin tamamı:

Yaklaşık 10 yıldır kendisini tanımaktayım

Ben 32 yıldır Florya'da ikamet etmekteyim. Ben tam tarih hatırlamamakla birlikte yaklaşık 15 yıldır Denizbank bankasının müşterisiyim. Uzun yıllardır aynı yerde ikamet etmem sebebiyle ikametimin yakınında bulunan Denizbank Florya Şubesine sık sık banka işlemlerimi yapmak için gidip gelmekteydim. Seçil ERZAN isimli şahsı Denizbank Florya Şubesine müdür olarak atandığından beridir tanırım. Yani yaklaşık 10 yıldır kendisini tanımaktayım. Eşim eczacılık işleriyle uğraşmaktaydı. Bu sebeple bir miktar birikimimiz vardı. Bu paramız Denizbank bankasıydı. Seçil ERZAN isimli şahıs banka müdürü olması sebebiyle bankada yüklü miktarda param olduğunu biliyordu. Eşim hastalığı sebebiyle yatalak vaziyettedir. 2022 yılının Ocak aylarında eşimin hastalığı ile uğraşıyordum. Sık sık hastanelere gidiyordum. Tabi maddi anlamda masraflar oluşuyordu. Tam tarih hatırlamamakla birlikte 2022 yılının Ocak aylarında hastane masrafları için para çekmek üzere bankaya gittiğimde Seçil ERZAN ile görüştüm.

"Erzan, "Nuray Abla çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor" diyerek kandırmış

Kendisi bana "Nuray Abla çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor, gel paranı Denizbank'ın özel ve gizli fonuna yatıralım, bu fona sadece özel müşteriler giriyor, giriş için 100-150 Milyon TL gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalışacağım” dedi. Bende kendisine devamlı hastane masraflarım olduğunu, paraya sıkıştığımı, para çekmem gerekeceğini söyledim. Kendisi bana "Ben stopaj ayarlamalarını yapacağım, gerekirse ben kendim sana borç para veririm, hiç kafana takma” dedi. Bunun üzerine bende Seçil ERZAN'ın teklifini kabul ettim. Denizbank Florya Şubesinde bulunan 5 Milyon paramı çektim. "4” olarak numaralandırılan çektiğim 5 Milyon TL'ye dair banka dekontunu ifademin ekine sunuyorum. Aynı zamanda bankada bulunmayan evimde sakladığım 56.600 Dolar paramı da yanıma aldım.

"5 Milyon TL ve 56.600 Dolar paramı Denizbank Florya Şubesi içerisinde Şube Müdürü Seçil ERZAN'a elden teslim ettim"

5 Milyon TL ve 56.600 Dolar paramı Denizbank Florya Şubesi içerisinde Şube Müdürü Seçil ERZAN'a elden teslim ettim. Seçil ERZAN bana vermiş olduğum paralara karşılık kendi el yazısıyla yazmış olduğu "1” olarak numaralandırılan kağıdı verdi. Bana stopaj ücreti olmadığını, 13.06.2022 tarihinde yüzde 30 kar ile paramı geri alacağımı söyledi. Ayrıca yine aynı kâğıt üzerinde yazılı bana özel bir kod tanımlandığını söyledi. Ben oradan ayrılarak paranın vade gününü beklemeye başladım. Seçil ERZAN tarafından bana söylenilen 2022 yılının Temmuz aylarında Seçil'in yanına Denizbank Florya Şubesine gittim. Kendisine paramı sorduğumda bana anlamadığım bankacılık terimleri kullanmaya başladı. Ayrıca paramı 15 Temmuz 2022' de kar payı ile birlikte alabileceğimi söyledi. Ben kendisine Denizbank Şube Müdürü olması sebebiyle güveniyordum ve söylediklerini inanıyordum.

"O iş hanını hemen satın fonda açık var" dedi

O tarihlerde eşimin ailesinde miras kalan Gedikpaşa'da bulunan İş Hanının satılma süreci vardı. Seçil ERZAN ile muhabbetimiz olduğu için kendisi de bu süreçten haberdardı. Bana "O iş hanını satmadınız mı, hemen satın, fonda açık var, fon yeniden düzenleniyor, satıp parayı fona yatırım, daha yüksek kar edersiniz, bütün param alırsın” şeklinde inandırıcı söylemlerde bulundu. Daha sonra iş hanı satıldı. Payımıza 5 Milyon TL düştü. Ben bu 5 Milyon TL'yi hiçbir bankaya yatırmadan elden Denizbank Levent Şubesine götürdüm. Çünkü o dönemde Seçil ERZAN' ın Levent Şubesine ataması çıkmıştı. 5 Milyon TL'yi Denizbank Levent Şubesi içerisinde Seçil ERZAN'a fona yatırmak üzere elden teslim ettim. Bu kez bana "2” olarak numaralandırılan Denizbank kaşeli ve kendisi tarafından İmzalanan kâğıdı doldurup verdi. Bana bu kez ilk verdiğim para ve son verdiğim parayı toplu bir şekilde 40 Milyon TL olarak geri alacağımı söyledi. Bana bu 40 Milyon TL'yi 31 Ağustos 2022'de alacağımı söyledi. Ben yine Seçil ERZAN'ın Denizbank'ta bulunan mevkisine güvendiğim için parama alacağım günü beklemeye başladım. 31.08.2022 tarihi geldiğinde Seçil ERZAN ile telefonla görüştüm. Kendisine paramı sorduğumda yılbaşında toplu olarak ödeme yapılacağını ve hesabımın kapatılacağını söyledi.

"O tarihlerde Denizbank tarafından paramın akıbeti hakkında herhangi denetim yapılmıyordu"

Ben devam eden süreçte paraya sıkışmaya başladım. Paramın durumunu öğrenmek için evimin yakınında bulunan Denizbank Florya Şubesine gidip gelmeye başladım. Orada çalışanlara paramı sorduğumda kendileri bana "Abla sen paranı nereye yatırdın, kime” diye soruyorlardı. Bende kendilerine "Şuan da söyleyemiyorum gizli” diyordum. Onlarda bana yardımcı olamıyordu. Kimse paranın akıbetini sorgulamıyordu. O tarihlerde Denizbank tarafından paramın akıbeti hakkında herhangi denetim yapılmıyordu. Yılbaşı gelmeden o süreç içerisinde ben sürekli olarak Seçil ERZAN'dan paramı istiyordum. O süreçte memleketim Samsun Vezirköprüdeydim. Bu sebeple Seçil ERZAN kardeşim Hacer ERGİNSOY'un Denizbank hesabına 165 Bin Dolar para gönderdi. Ancak parayı gönderen şahsın İsmi farklıydı. Yanlış hatırlamıyorsam "TAN” soyisimli biriydi. Gerek duyulması halinde dekontu soruşturma dosyasına sunabilirim. Ardından ben İstanbul'a geldikten sonra bana elden 147.600 Dolar daha parayı elden Denizbank Levent Şubesi içerisinde verdi. Bu şekilde Seçil ERZAN tarafından bana 312.600,00 Dolar para verilmiş oldu.

"Yine benimle iletişime geçti, 400 bin dolarımın olup olmadığını sordu"

Bir süre sonra Seçil ERZAN yine benimle iletişime geçti. Bana 400 Bin dolarımın olup olmadığını sordu. Fonun tekrar açıldığını, tekrar para toplanacağını söyledi. Bende o kadar olmadığını sadece 312.600,00 Dolar param olduğunu söyledim. Bunun üzerine Seçil "sen hepsini bana ver ben gerisini tamamlarım” dedi. Kendisi bizzat evime gelerek benden 312.600,00 Dolar parayı elden teslim aldı. Bu paraya ilişkin 5 olarak numaralandırılan dekont görüntüsünü dosyanın ekine sunuyorum. Bu kez bana herhangi bir kağıt, belge vermedi. Yılbaşında bütün paramı geri alacağımı söyledi. Yılbaşı geldiğinde yine ödeme alamadım. Artık beni oyalamaya başladı. Bana "hallediyorum” şeklinde konuşmaya başladı. Daha sonra ben huzursuzlanmaya başladı. Çünkü tüm malvarlığımızı bu şahsa teslim etmiştim. Eşim yatalaktı ve paraya ihtiyacımız oluyordu. 2023 yılının Şubat ayında Florya'da bulunan ikametine Seçil ERZAN geldi.

"Bankaya gidip paramı çekeceğimi söyledim"

Ben çok zor durumda olduğumu paraya ihtiyacım olduğunu ve bankaya gidip paramı çekeceğimi söyledim. Kendisi bana paramı çekebileceğimi ancak faizi alamayacağımı söyledi. Ben kendisine faiz istemediğimi söyledim. Yine beni ikna edici bankacılık kelimeleri kullandı ve "3” olarak numaralandırılan kâğıdı bana yazarak oradan ayrıldı. Devam eden süreçte ben sürekli olarak Seçil ERZAN'I aramaya başladım. Kendisi yine oyalayıcı konuştu. Beni sürekli olarak erteliyordu. 06.04.2023 tarihinde Seçil ERZAN beni aradı. Bana bir sonraki yani 07.04.2023 tarihinde evime gelerek paramı ödemeyeceğini söyledi. Bende "tamam” dedim ve kendisini başladım. Bir sonraki gün yani 07.04.2023 günü gün boyunca kendisini bekledim ancak gelmedi. Telefonlarıma da cevap vermiyordu. 08.04.2023 günü internetten bulduğum Denizbank'ın numarasını aradım. Genel Müdürlükten telefonu cevaplayan kadın şahsa Seçil ERZAN'a ulaşamadığımı söyledim. Kendisi de bana not aldığını ve bana geri dönüş yapacaklarını söyledi. 08.04.2023 günü saat 13:00 sıralarında Denizbank Genel Müdürlüğünden kendisini "Giray” olarak tanıtan bir şahıs beni aradı. Bana "şikayetiniz varmış dinliyorum” dedi. Ben kendisine şikayetim olmadığını, Seçil ERZAN'I ulaşamadığım için merak ettiğimi söyledim.

"Siz de mi banka dışında işlem yaptınız"

Bunun üzerine Giray isimli şahıs "sizde mi banka dışında işlem yaptınız” dedi. Bende "ne dediğinizi anlamadım, avukatım olmadan cevap veremem” dedim. 10.04.2023 günü Seçil ERZAN beni aradı bana "Genel Müdürlüğe toplantıya gidiyorum, beni çok arayan var, senin önceliğin olduğu için ilk sana döndüm, toplantı sonrası arayacağım” dedi. Akşamüstü Denizbank Florya Şubesinden beni aradılar. Bana nasıl olduğumu sordular. Bende iyi olmadığımı söyleyince

"Nuray Abla, hep gelip sorduğumuz ama anlatmadığın parayı sende mi Seçil'e verdin” dediler"

"Nuray Abla, hep gelip sorduğumuz ama anlatmadığın parayı sende mi Seçil'e verdin” dediler. Bende bunun üzerine Denizbank Florya Şubesine gittim. Orada beni şuanda Denizbank Florya Şube Müdürü Dilek Hanım karşıladı. Bana Seçil ERZAN'ın genel müdürlükte ifadesinin alındığını, benimde ne biliyorsam anlatmam gerektiğini, Seçil'in ifadesi ile benim ifademin ters düşmesi halinde 5 kuruş para almayacağımı” söyledi. Aynı gün akşam 20:00 sıralarında Seçil ERZAN beni aradı. Bana "ben genel müdürlükteyim, her şeyi sorguluyorlar” dedi. Bende kendisine "beni de çağırdılar” dedim. O da bana "Nuray Abla ne biliyorsan açık açık anlat, parayı dışarıda aldığımı söyle” dedi ve telefonu kapattı. Bir sonraki gün yani 11.04.2023 günü Denizbank Genel Müdürlüğüne gittim. Orada beni bölge müdürü olduğunu söyleyen bir kadın şahıs ve ismini "Cenk İZGİ” olarak bildiğim iki kişi karşıladı. Tabi olayların ne olduğunu o esnada halen bilmiyordum. Bana sordukları sorulara Seçil ERZAN'ın yönlendirmesiyle cevap verdim. Seçil ERZAN bana parayı dışarıda verdim dememi söylediği için bende genel müdürlükte öyle cevap verdim. Tam olarak ne dediğimi hatırlamıyorum çünkü halihazırda ağır ilaçlar kullanıyorum. Bir daha Seçil ERZAN' dan haber alamadım. Banka hesap hareketlerime dair çıktıları ifademi ekine kendi rızam ile sunuyorum. Toplamda 10 Milyon TL ve 56.600,00 Dolar paramı Seçil ERZAN'a verdiğim için mağduriyetim vardır. Denizbank bankası ve Seçil ERZAN'dan Davacı ve Şikayetçiyim." 

Seçil Erzan'ın Nuray Şengüler hakkındaki ifadesi

Şüpheli Seçil Erzan'ın 03/05/2023 tarihinde müşteki Nuray Şengüler hakkındaki ifadesinde özetle; "...Fon vaadi ile gerçekten mağdur ettiğim insanlardandır. Kendisinden 10.000.000 TL + 55.000 USD para aldım. Yani o dönem ki hesaplarıma göre 550.000 USD para almıştım. Bunun 150.000 USD'yi kız kardeşine ödedim ancak halihazırda 400.000 USD borcum bulunmaktadır. Bu parayı parça parça olacak şekilde teslim aldım." şeklinde beyanda bulunduğu,

Denizbank raporu

28/04/2023 tarih ve 23ISG044 numaralı Denizbank İnceleme Raporunda yer alan Müşteki Nuray Şengüller hakkında yapılan incelemede özetle; "Sonuç olarak; Bankamız kayıtlarında Nuray Şengüler’in şikâyetinde belirtmiş olduğu şekilde gerçekleşen 12 milyon TL tutarlı bir fon satış işlemi bulunmamaktadır. Müşterinin Seçil Erzan’a verdiğini belirttiği parayı adı geçene yüksek kazanç vaadiyle ve tamamen aralarındaki çok yakın şahsi ilişkilere dayanarak elden verdiği anlaşılmıştır. Adı geçen her ne kadar iddialarında Seçil Erzan’dan uzun süredir parasını alamadığını beyan etse de 08.04.2023 tarihine kadar Bankamıza bu konuda hiçbir bildirimde bulunmamıştır. İddia sahibinin, Seçil Erzan’a teslim ettiğini iddia ettiği tutarı adı geçenin oluşturduğu Banka dışındaki sisteme duyduğu şahsi güven sonucunda teslim ettiği anlaşılmıştır." şeklinde yer verilmiştir.

Savcılık değerlendirmesi

Şüpheli Seçil Erzan'ın, müşteki Nuray Şengüller'e Denizbank bünyesinde özel ve gizli bir fon olduğunu, sadece özel müşterilerin katılabileceğini söyleyerek kandırdığı ve bu fona para yatırmaya ikna ederek defalarca kez para aldığı akabinde şüpheli Seçil Erzan'ın müştekiye sahte oluşturduğu belgeleri verdiği, Seçil Erzan'ın alınan ifadesinde müştekiye fon vaadinde bulunduğunu ikrar ettiği, bu haliyle şüpheli Seçil Erzan'ın müştekiden 312.000 USD alarak dolandırdığı ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği anlaşılmıştır.

TIKLAYIN - Denizbank ifadelerinde avukat Candaş Gürol'a uzanan soru: Durumu bilmesine rağmen, müvekkilinin milyon dolarlarını eski sevgilisi Seçil Erzan'a mı yönlendirdi?

TIKLAYIN - Seçil Erzan’ın eski sevgilisi anlattı: Telefonlardan şüphelendim aldatıyor sandım

TIKLAYIN - Varlığını kaybeden ünlü futbolcular, el yazısı kâğıtlara güvenilerek verilen milyon dolarlar: 20 soruda Türkiye'nin gündemine oturan dolandırıcılık olayı

TIKLAYIN - Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

TIKLAYIN - Arkadaşından borç aldı, arsasını sattı, üstüne kredi çekip verdi; işte Seçil Erzan'a 13 milyon 900 bin doları elden veren Arda Turan'ın ifadelerinin tamamı!

TIKLAYIN - Seçil Erzan’dan banka ile ilgili çarpıcı iddia: “Bankayı işin içine katarsan ‘zimmet’ suçu oluşur dediler, notlarımı ve ses kaydı aldılar, borcu minimuma indirmeye çalıştılar”

TIKLAYIN - "Fatih Terim ‘20 milyon dolar kâr elde etti’ dedi, Terim'i aramak isteyince engel oldu"; işte Erzan'ın dolandırdığı İbrahim Çağlar'ın ifadesinin tamamı

TIKLAYIN - Seçil Erzan’ın “Şüpheleniyordu, yine de belgelere imza attı” dediği Denizbank şube Operasyon Müdürü Asiye Öztürk: Neye imza attığımı bilmiyordum

TIKLAYIN - Seçil Erzan, yakın arkadaşını ve babasını böyle ikna etmiş: Çocuğunun hayatını garanti altına alabilirsin, siz benim babam sayılırsınız!