Spor

Seçil Erzan'a para transferinde hesabı kullanılmış, adı iddianameye girmemişti; Ömer Kahraman, Nur Erkasap'ı savcılığa şikâyet etmiş!

İşte iddianamedeki Nur Erkasap iddiaları ve müşteki Ömer Kahraman'ın ifadesinin tamamı

03 Aralık 2023 15:14

“Yüksek kârlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılıkla ilgili yargılama süreci başlayan davanın müştekilerinden Ömer Kahraman, savcılığa verdiği ifadede Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'la 20 yıl önceye varan tanışıklığını ve Erzan'ın kendisini "fon"a para vermeye nasıl ikna ettiğini anlattı. Fatih Terim'in yakın aile dostu Nur Erkasap'tan da şikâyetçi olduğunu söyleyen Kahraman, Erzan'ın kendisinden Nur Erkasap'ın IBAN'ına para göndermesini istediğini ve o hesaba 5 milyon 884 bin TL havale yaptığını öne sürdü. Öte yandan Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı da verdiği ifadede, Nur Erkasap'ın hesabına 1 milyon dolar gönderdiğini ve Erkasap'ın parayı çekerek Erzan'a elden teslim ettiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından yüksek kazanç vaadiyle dolandırıldığı iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu.

Savcılığa şikâyetçi olan isimlerin iddianamede yer alan ifadelerinde; sanık Seçil Erzan'ın kendilerine yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek para yatırmaya ikna ettiği belirtildi.

Seçil Erzan tarafından 940 bin dolar ve 5 milyon 884 bin TL dolandırılan Ömer Kahraman, savcılığa verdiği ifadede sanık Erzan'ı 25 yıldır tanıdığını ve ilişkilerinin Çorlu'ya dayandığını söyledi. Erzan'ın kendisine öz konusu "fon"da Mehmet Aydoğdu, Hakan Ateş ve Fatih Terim gibi isimlerin de yer aldığını söylediğini belirten Kahraman, Seçil Erzan'ın yönlendirmesiyle Fatih Terim'in yakın aile dostu Nur Erkasap'ın hesabına 5 milyon 884 bin lira para havale ettiğini öne sürdü. 

Seçil Erzan'dan şikâyetçi olan isimlerden Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı da savcılık ifadesinde Nur Erkasap'ın hesabına para gönderdiğini ve Erkasap'ın parayı Erzan'a elden teslim ettiğini iddia etti.

Sanık Seçil Erzan ise savcılığa verdiği ifadede Nur Erkasap, Mert Zeydanlı'ya kefil oldu ve senet imzaladı. Erzan'ın ifadesine göre Erkasap'ın senette borçlu olarak yazması dikkat çekti. Erzan, senedin vadesi geldiğinde Zeydanlı'lya konuşarak senedi iptal ettirdiğini söyledi.

Candaş Gürol'la Seçil Erzan'ı tanıştıran kişi Nur Erkasap'mış

Öte yandan Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Candaş Gürol, Erzan'la kendisini tanıştıran kişinin Nur Erkasap olduğunu söyledi. Gürol ifadesinde “Seçil Erzan, eski kız arkadaşımdır. Kendisi ile ciddi bir ilişki yaşadım ve her şey normal şartlarda devam etseydi 2023 yılının şubat ayında nişanlanacaktım. Seçil Erzan, Galatasaray camiasında herkes tarafından bilinen tanınan, hemen herkes Seçil Erzan ile banka müdürü olması sebebiyle özellikle Florya şube müdürlüğü yaptığı da dikkate alınarak bir şekilde iletişim kurmuştur. Beni Seçil Erzan ile tanıştıran daha doğrusu vesile olan Nur Erkasap'tır" dedi.

"1 milyon doları Nur ablaya gönderdik, Seçil Erzan'a elden teslim etti"

Emre Belözoğlu adına Seçil Erzan'a para teslim eden Volkan Bahçekapılı ifadesinde, 1 milyon dolarlık tutarı Nur Erkasap vasıtasıyla Erzan'a nasıl elden verdiklerini anlattı. Bahçekapılı, "1.000.000 USD parayı Emre Belözoğlu arkadaşlarından toparlayıp bana EFT yoluyla göndermiştir. Sonrasında ben de bu parayı Nur Erkasap isimli aile dostumuz olan şahsa EFT yoluyla gönderdim. Nur Abla da akabinde 1.000.000 USD parayı elden çekip Seçil Erzan'a elden teslim etmiştir" dedi.

Seçil Erzan'dan Nur Erkasap'la ilgili "senet" iddiası

Sanık Seçil Erzan, savcılığa verdiği ifadede Nur Erkasap'ın borçlu, kendisinin kefil ve Mert Zeydanlı isimli şahsın da alacaklı olarak görüldüğü bir senet imzaladıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Nur Erkasap fon vaad ettiğim kişilerdendir. O da fona para yatırmak istiyordu ancak nakit parası yoktu. Nur Erkasap Müfit Erkasap'ın eşi, Fatih Terim'in de çok yakın aile dostudur. Kendisine fondan bahsettiğim için o da o esnada para alacağım Mert Zeydanlı'ya kefil olabileceğini söyledi. Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün şubede odamda Nur Erkasap ile birlikte alacaklı Mert Zeydanlı'nın olduğu bir senet oluşturduk. Bu senede Nur Erkasap borçlu olarak yazılıyordu. Ben de kefil oldum. Mert Zeydanlı'da alacaklıydı. Sonra senedin vadesi geldiğinde ben Mert Zeydanlı ile konuşup senedi iptal ettirdim. Ben Nur Erkasap'tan nakit para hiç almadım. Fon vaadiyle para aldığım kişilerdendir."


İşte Seçil Erzan'ın yönlendirmesiyle Nur Erkasap'ın hesabına 5 milyon 884 bin lira para havale yapan şikâyetçi Ömer Kahraman'ın ifadesinin tamamı:

"Seçil Erzan'ı 20 yıl önce görmüşlüğüm var desem yeridir"

"Ben bana anlatmış olduğunuz olayı tam olarak anladım, ben Çorlu'da yaklaşık 30 yıldır kuyumculuk işiyle uğraşmaktayım, hali hazırda Çorlu Orion alışveriş merkezinde "Pırlanta Kuyumculuk" isimli yeri işletmekteyim, Seçil ERZAN isimli Denizbank Şube Müdürünü ise yaklaşık 25 yıldır tanımaktayım, şöyle ki; yıllar önce Seçil Orion AVM'nin içinde bulunan Denizbank'ta yine bankacı olarak görev yapmaktaydı, bu sebeple de hem ticari bir ilişkim olup, aynı zamanda tanışıklığım bulunmaktaydı, bu zamana kadar Seçil ERZAN'ın işletmeme gelip gitmişliği yoktur, daha doğrusu en son 20 yıl önce görmüşlüğüm var desem yeridir, fakat 2023 yılında yıl başından hemen sonra Seçil ERZAN hem beni telefonla arayarak hem de bizzat işletmeme gelerek bana yüksek getirisi olan bir fondan bahsetti.

Seçil Erzan, Ömer Kahraman'a da Aydoğdu, Ateş ve Terim isimlerini söylemiş

şöyle ki; Denizbank bünyesinde Mehmet AYDOĞDU, Hakan ATEŞ gibi isimlerin yöneticiliğinde kurulmuş ve aynı zamanda bu isimlerin de dahil olduğu bir fon bulunduğunu dile getirdiği, şöyle ki bu fonun yaklaşık 30 - 35 günlük bir vadesi olduğunu ve yüzde 20-30 arasında bir getirisinin olduğunu söyledi, hatta Fatih TERİM'in de bu fona yatırım yaptığını ayrıca bir çok futbolcunun da bu fonda olduğunu, bu fona her isteyenin giremeyeceğini, arada boşluklar bulunduğu zaman değerli müşterileri dahil ettiğini söyledi, ayrıca bu hususu sürekli telefonla bana dile getirdi, ben de yatırım yapacağını düşünerek fona girmeye karar verdim.

"Nazlıcan isimli şahıs 2 kere Çorlu'daki işletmeme gelerek benden para teslim aldı"

Şöyle ki ilk olarak 09/01/2023 tarihinde 300.000 Dolar'ı bizzat Seçil ERZAN'a Denizbank Levent Şubesindeki odasında ben teslim ettim, Şubat ayında ise iki kere Nazlıcan isimli şahıs Çorlu'daki işletmeme gelerek benden elden iki kez 400.000 ve 300.000 Dolar olmak üzere iki kere elden teslim ettim, ayrıca Seçil yine işletmeme gençten bir şahıs gönderdi, bu şahsın Nazlıcan'ın kardeşi Kerem olduğunu söyledi, ben gönderdiği bu şahsın kimlik fotokopisini aldım(Kimlik fotokopisine ait görsel alındı) bu gönderdiği kişiye de 200.000 Dolar parayı elden teslim ettim, devam eden günlerde Nazlıcan bir kez daha işletmeme gelerek son kez 90.000 Dolar daha parayı benden elden teslim almıştır, Nazlıcan'a para verirken paraların ve Nazlıcan'ın içinde yer aldığı kareyi fotoğraflayarak Seçil'in telefonuna bu görseli yolladım.

Ömer Kahraman'ın savcılığa sunduğu fotoğraflar

Sanık Seçil Erzan'ın müşteki Ömer Kahraman hakkındaki savunması:

"Çorlu'da pırlantacıdır. Ömer de fon vaad ettiğim kişilerdendir. Hatta Ömer Kahraman bana teslim edeceği paraları Nazlı'ya teslim etmişytir. Buna ilişkin görsel benim telefonumda yer almaktadır. Nazlı da tam hatırlamamakla birlikte Ömer'den aldığı 750.000 USD tutarındaki parayı bana getirmiştir. Fakat bu paranın yarısını ödedim, yarısını ödeyemedim." 

Sanık Nazlı Can'ın müşteki Ömer Kahraman hakkındaki savunması

"Zaman zaman birilerinden para almışlığım bu şekilde olmuştur. Daha doğrusu tek başıma sadece bir kez Çorlu Orion AVM'de Ömer Pırlanta isimli pırlantacıdan para alıp Seçil'e teslim ettim. Bunun dışında tek başıma kimseden para almadım. Seçil ile birlikte gittiğimizde de parayı her zaman Seçil teslim almıştır. Seçil'in kime ne vaatte bulunduğunu bilmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım." 

Ömer Kahraman, Nur Erkasap'ın hesabına para göndermiş

Son olarak Seçil ERZAN bana Nur ERKASAP isimli şahsın hesabına hala fonda açıklık bulunduğunu ve para yatırmam gerektiğini söyleyerek göndermemi istedi, bu kez ben de verilen Nur ERKASAP'ın IBAN numarasına 5.884.000 TL parayı gönderdim, sonra buna ilişkin dekontu da Seçil'e gönderdim, Bu zamana kadar sadece bir keresinde 100.000 Dolar'ı Orion alışveriş merkezindeki işletmeme Seçil ERZAN bizzat gelerek fon getirisi adı altında bana bir kez teslim etti, bunun dışında bana ısrarla aramama ve ısrarla ofisinde ziyaret edip fonla ilgili bilgi almam sebebiyle iki parça da 100.000 ve 150.000 Dolar toplam 250.000 dolar olmak üzere Göktürk'teki Starbucks isimli cafede bana elden teslim etti, ancak bu zamana kadar ana paramı dahil geri iade etmemiştir, hatta kendisiyle telefonla konuştuğumda bana Denizbank ekranında fona ilişkin görseller gösterip bankaya yurt dışından para geldiğine ilişkin sözler söyleyip beni ikna etmişti.

Kahraman, Nur Erkasap'tan da şikâyetçi olmuş

Beni bu şekilde oyalayıp dolandıran Seçil ERZAN, Nur ERKASAP ve Denizbank yetkililerinden şikayetçiyim Secil ERZAN dediğimiz kişi bir bankanın şube müdürüdür, kendisi başından itibaren yatırım vaat ettiği için ve kendisi uzun yıllardır şube müdürü olduğu için inanmamak mümkün değildi, diyeceklerim bundan ibarettir." şeklinde beyanda bulunduğu,

Savcılık değerlendirmesi

"Şüpheli Seçil Erzan'ın, müşteki Ömer Kahraman'a yüksek getirisi olan Denizbank bünyesinde Mehmet AYDOĞDU, Hakan ATEŞ gibi isimlerin yöneticiliğinde kurulmuş ve aynı zamanda bu isimlerin de dahil olduğu bir fon bulunduğunu, Fatih Teriminde bu fonda olduğunu söyleyerek müştekiyi bu fona dahil etmeye ikna ettiği, akabinde müştekiden şüpheli Seçil Erzan'ın defalarca kez para aldığı, bu paraları iki kez şüpheli Nazlı Can'ın, bir kez de şüpheli Kerem Can'ın müştekiye ait işyerine giderek teslim aldıkları, Seçil Erzan'ın alınan ifadesinde müştekinin beyanlarını doğrular nitelikte ikrarda bulunduğu, şüpheli Nazlı Can'ın kullanımında bulunan cep telefonunda Çorlu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 26/04/2023 tarih ve 2023/1639 D.İş sayılı kararı sonucu yapılan incelemede somut olayla alakalı gönderilmesi gereken paralarla ilişkin görüşme kayıtlarının bulunduğu, 28/04/2023 tarihli Seçil Erzan'ın kullanımında bulunan Apple Marka İphone 14 Model cep telefonu üzerinde yapılan incelemede çok sayıda Amerikan Doları ve Türk Lirasının bulunduğu görsellerin olduğu, Seçil Erzan'ın telefon incelemeleri sonucu somut olaya konu hakkında Nazlı Can ile tespit edilen whatsap yazışmaların dikkat çektiği, Nazlı Can'ın alınan ifadelerinde yer alan çelişkiler ile zaman zaman Seçil Erzan ile birlikte tanımadığı kişilerden para aldığını içeren ikrarı ile şüpheli Kerem Can'ın somut olaya konu parayı müştekiden bir kez iş yerinde teslim aldığını içeren ikrarı birlikte değerlendirildiğinde şüpheli Seçil Erzan'ın şüpheliler Nazlı Can ve Kerem Can ile birlikte başından itibaren fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle müşteki Ömer Kahraman'dan bu zamana kadar 1.290.000 USD ve 5.884.000 TL para aldığı, paranın sadece 350.000 USD'lik tutarını iade ettiği, sonuç itibariyle 940.000 USD ve 5.884.000 TL dolandırdıkları anlaşılmıştır"

TIKLAYIN - Varlığını kaybeden ünlü futbolcular, el yazısı kâğıtlara güvenilerek verilen milyon dolarlar: 20 soruda Türkiye'nin gündemine oturan dolandırıcılık olayı

TIKLAYIN - Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

TIKLAYIN - Arkadaşından borç aldı, arsasını sattı, üstüne kredi çekip verdi; işte Seçil Erzan'a 13 milyon 900 bin doları elden veren Arda Turan'ın ifadelerinin tamamı!

TIKLAYIN - Seçil Erzan’dan banka ile ilgili çarpıcı iddia: “Bankayı işin içine katarsan ‘zimmet’ suçu oluşur dediler, notlarımı ve ses kaydı aldılar, borcu minimuma indirmeye çalıştılar”

TIKLAYIN - "Fatih Terim ‘20 milyon dolar kâr elde etti’ dedi, Terim'i aramak isteyince engel oldu"; işte Erzan'ın dolandırdığı İbrahim Çağlar'ın ifadesinin tamamı

TIKLAYIN - Seçil Erzan’ın “Şüpheleniyordu, yine de belgelere imza attı” dediği Denizbank şube Operasyon Müdürü Asiye Öztürk: Neye imza attığımı bilmiyordum

TIKLAYIN - Seçil Erzan, yakın arkadaşını ve babasını böyle ikna etmiş: Çocuğunun hayatını garanti altına alabilirsin, siz benim babam sayılırsınız!