Gündem

Olcay Kılavuz, "Sinan Ateş cinayetiyle ilgili konuşmama talimatı" iddialarını yalanladı

14 Haziran 2024 12:00

T24 Haber Merkezi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve 27. Dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Sinan Ateş cinayetiyle ilgili bana konuşmama talimatı verildi. Mahkemede bildiklerimi anlatmaya hazırım" dediği iddiasını yalanladı. 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında adı geçen Olcay Kılavuz, kendisine "konuşmama talimatı" verildiği ve savcılara ifadesinin alınması için çağrı yaptığı yönündeki haber hakkında açıklama yaptı. Kılavuz, TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan'ın "yakın çevresine yaptığı değerlendirmelere" dayandırarak aktardığı açıklamaların kendisine ait olmadığını belirtti.

"Yargı önünde hesap verecekler"

Kılavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ne Ahmet Sözcan ne de başka bir gazeteciyle yapılmış bir röportajım veya bir açıklamam yoktur. Yalan ve kurgu haber yapanlarla ilgili yasal yollara müracaat edeceğimi, itibar suikastçılarının yargı önünde hesap vereceğini kamuoyuna bildiririm" dedi.

Ne olmuştu?

TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, bu sabah TGRT yayınında Kılavuz'un yakın çevresi ile görüştüğünü, aldığı bilgilere göre Kılavuz'un, "Bildiklerimi anlatmaya hazırım" dediğini anlatmıştı. Sözcan, Kılavuz'un "Konuşmaması ve Sinan Ateş'in ailesine başsağlığı dilememesi yönünde talimat aldığını" söylediğini iddia etmişti.

Ahmet Sözcan, TGRT Haber TV'de katıldığı yayında Cem Küçük'e, Olcay Kılavuz'un yakınlarıyla yaptığı görüşmenin detaylarını şu şekilde anlatmıştı:

"Olcay Kılavuz Mersin Milletvekilliği yaptı, ülkü ocakları başkanlığı da yaptı. Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup danışmanı olarak görev yapıyordu ama görevden alındı. Sinan Ateş cinayetinin ardından Olcay Kılavuz ismi sürekli gündemde. Suikast sonrası tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı koruduğu iddia ediliyordu. Onunla görüşmeler yaptığı iddia ediliyordu. Dolayısıyla Olcay Kılavuz’un açıklamaları, bu davaya nasıl baktığı, bundan sonra neler yapmayı planladığı çok önemliydi.

"Bildiklerimi anlatmaya hazırım"

Biz de TGRT Haber olarak Olcay Kılavuz’un çok yakınındaki isimlere ulaştık. Olcay Kılavuz’un bir çağrısı var, diyor ki “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde bir çağrısı var.

"Eğer bu suçsa, girip yatarım"

Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava, 1 Temmuz’da başlıyor. Olcay Kılavuz, ısrarla kendisinin ifadesinin alınmasını istiyor, böyle bir çağrısı var. Hatta şöyle bir şey diyor, “Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” diyor. Kendisinin iddiası bu şekilde. 
“Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tapeler deşifre edilsin.” diyor.

"Konuşma' talimatı verildi"

Bu zamana kadar niye ifade vermedi ya da açıklama yapmadı? Olcay Kılavuz, bu konuda kendisine telkinde bulunulduğunu, talimat verildiğini söylüyor. ‘Senin ismin dosyada geçmiyor ki neden ifade veresin?’ şeklinde telkinde bulunulduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda da sessiz kalması noktasında da talimat verildiğini söylüyor. Olcay Kılavuz, “Eğer bu suçsa gidip yatayım” ifadesini de kullanıyor."

"Kendilerine başsağlığı bile dilemeyin"

Ayşe Ateş’i de aramak istediğini söylüyor ama “Kendilerine baş sağlığı bile dilemeyin” diye talimat gittiğini söylüyor.

Tolgahan Demirbaş’ın kendi evinde değil, evinin önünde gözaltına alındığını söylüyor. Polisler almaya geldiğinde ilk başta direndiğini, teslim etmek istemediğini ama Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra Demirbaş’ı polislere teslim ettiğini ifade ediyor.

Sinan Ateş’in öldürülmesine ailesinin de üzüldüğünü ifade ediyor ve Kendi ailesinin de “Yazıktır, günahtır, neden öldürdüler?” diye ağladığını söylüyor."

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.