Politika

DEM Parti: İmralı muhataptır, bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır

14 Ekim 2024 13:24

T24 Ankara

DEM Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Öcalan’ın Kandil’le görüştürüldüğü ve yeni bir çözüm süreci başlayacağına ilişkin iddiaları, “Bizde bir bilgi yok, bilmiyoruz. İmralı muhataptır. Bir süreç başlayacaksa buyurun, İmralı oradadır” diyerek yanıtladı. Koçyiğit ve Temelli, görüşme varsa, bunu Hükümet, İmralı ve Kandil’in teyit edebileceğine vurgu yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Meclis’te sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Koçyiğit, gazeteci Amberin Zaman’ın Al-Monitor’de Abdullah Öcalan’ın Kandil’deki PKK yöneticileri ile görüşmesine izin verilerek örgüte “Silahları bırakmayı müzakere etmenin zamanı geldi” dediğine ilişkin iddialara yanıt verdi.

“İmralı muhataptır, oradadır”

DEM Parti Grup Başkanvekilleri, Öcalan’ın Kandil’le görüştürüldüğü ve yeni bir çözüm süreci başladığına yönelik sorulara ilişkin, “Bizde bir bilgi yok, bilmiyoruz” sözleri ile yanıtladı. Soruyu ilk olarak yanıtlayan Temelli, “Telefon trafiği var mı, görüşme başladı mı? Bunlarla ilgili bizde bir bilgi yok. Bizim dışımızdaki gelişmeler üzerine yorum yapmamız doğru değil. Eş Genel Başkanımızın dediği gibi bu konuda İmralı muhataptır. Bir süreç başlayacaksa buyurun İmralı oradadır” dedi.