Spor

Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda Alanyaspor çelmesi

İlk yarıda 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, Alanya'da iki puan kaybetti

29 Nisan 2021 20:23

Süper Lig'in 38. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maç 0-0’lık golsüz eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla beraber zirve mücadelesi veren sarı-lacivertli ekip puanını 73’e çıkarırken, Alanyaspor ise puanını 57’ye yükseltti.

Şampiyonluk ümitlerini sürdürmek için mutlak kazanma parolasıyla Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, 1 puana razı oldu. Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe arasındaki maç 0-0 sona erdi. 

Maça iki takım da dengeli başladı. Taraflar zaman zaman tehlikeli ataklar gerçekleştirirken; Salih Uçan'ın, 23. dakikadaki sert vuruşunda top direkten döndü. 28. dakikada Valencia, ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu önce penaltı noktasını gösterdi, ardından VAR uyarısı sonrası kararını iptal etti. 

TIKLAYIN - Alanyaspor-Fenerbahçe maçından kareler

43. dakikada son adam Gökhan Gönül, Davidson'u ceza sahasına girerken düşürdü. Hakem kırmızı kartını gösterdi. 

İkinci yarıya Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş-Luiz Gustavo değişikliğiyle başladı. Alanyaspor, rakibinin de 10 kişi kalmasından yararlanarak tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Fenerbahçe, daha kontrollü bir oyun sergilemesine karşın ev sahibi ekibin ikinci yarıda da 2 şutu direkten döndü ve maç da 0-0 sona erdi. 

Bu sonucun ardından Aytemiz Alanyaspor puanını 57, Fenerbahçe ise 73 yaptı. Fenerbahçe, ikinciliğe yükselmesine karşın lider Beşiktaş arasındaki puan farkı 5'e çıktı. 

Belözoğlu döneminde ikinci kayıp

Emre Belözoğlu'nun gelişinin ardından galibiyetlerle dikkat çeken Fenerbahçe, 6. maçta 2. kez puan kaybetti. Sarı Lacivertliler, Emre Belözoğlu ile Denizlispor'u 1-0, Gaziantep FK'yı 3-1, Başakşehir'i 2-1 ve Kasımpaşa'yı 3-2 yendi. Yeni Malatyaspor ile de 1-1 berabere kaldı. 


TIKLAYIN - Gökhan Gönül, 8 yıl sonra kırmızı kart gördü

TIKLAYIN - Emre Belözoğlu'ndan şampiyonluk yorumu: Şansa inanmadığımı söyledim, her şey nasip kısmet; sonuna kadar devam edeceğiz

TIKLAYIN - Çağdaş Atan: Emre Hoca'nın Mesut Özil'i ikinci yarıda oyunda tutması bizim için ilginç ama aynı zamanda cesur bir karardı

TIKLAYIN - Fazıl Say: Fenerbahçe Atatürkçü bir kulüptür, herhangi bir kişinin geçmişi filan soru işareti olmamalı; Ali Koç'un ilk ve tek hatasıydı bu konu