Politika

AKP'li Miroğlu'ndan Erdoğan-Ateş görüşmesi yorumu: Devletinize güvenmekten başka çareniz yok, o güven yoksa yasınızla baş başa kalırsınız

12 Haziran 2024 11:47

T24 Haber Merkezi

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesine ilişkin, "Adalet ararken gün gelir anlarsınız ki, karanlıkların aydınlanabilmesi için, nihayet devletinize güven duymaya devam etmekten başka çareniz yoktur. O güven yoksa, o güven inşa edilememişse, adalet mücadeleniz ne kadar güçlü olursa olsun, yüreğinizi az da olsa soğutacak bir sonuca ulaşamayacağınızı anlar ve kendi acınız ve yasınızla baş başa kalırsınız" yorumunda bulundu. 

TIKLAYIN - Erdoğan'la görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit eden, suçluyu öven kim varsa dün ne söylediğine bakarak ne konuşacağını düşünsün

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel 'e iade-i ziyaretinden sonra, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i Beştepe'de kabul etti. Yaklaşık bir yıldır Erdoğan'la görüşmeyi talep eden Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün" dedi.

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, sosyal medya hesabında Erdoğan ile Ateş'in görüşmesinden bir fotoğrafı paylaşarak, şunları kaydetti:

"Her şey kendi mecrasında akıp giderken, kaderi, hayatı, umudu ve geleceğe dair hayalleri, Ankara’nın ortasında babalarının katledildiği gün değişmiş bir aile.

Bu hal anlatılamaz, ve kimse yaşamak istemez!

Sonra bitimsiz bir yas ve acıyla beraber adalet arayışı başlar. Adalet ararken gün gelir anlarsınız ki, karanlıkların aydınlanabilmesi için, nihayet devletinize güven duymaya devam etmekten başka çareniz yoktur!

O güven yoksa, o güven inşa edilememişse adalet mücadeleniz ne kadar güçlü olursa olsun, yüreğinizi az da olsa soğutacak bir sonuca ulaşamayacağınızı anlar ve kendi acınız ve yasınızla başbaşa kalırsınız! Fotoğrafa, işte bu adalet talebinin, ve devlete güven arayışının, Cumhurbaşkanımız nezdinde karşılıksız kalmadığının tarihi buluşması ve nişanesi olarak bakabilir ve sadece Sinan Ateş cinayetinde değil, aydınlanamamış ve kamu vicdanını, anneleri, eşleri, çocukları, aileleri hala büyük bir kahır ve onur kırılması içinde yaşamaya mahkum eden bir çok siyasi , ama faili meçhul kalmış cinayete de emsal ve umutları arttıran bir buluşma olarak bakabilirsiniz.

Sinan Ateşe bu vesileyle, bir kez daha Allah’tan rahmet, Ayşe hanıma, Bengisu ve Banuçiçek’e sabır ve başsağlığı diliyorum."

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.