27 Nisan 2022

Babacan masadan kalkmıyor, liderler zirvesinde ve açıklamadan önce diğer partilere bilgi verildi

DEVA yöneticileri, oy pusulasında logolarını gösterecek tüm senaryolara açık olduklarının altını çiziyor... Yani 2018'deki gibi, oy pusulasında üstte ittifakın adı, altta DEVA logosu olabilecek…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.

Açıklama üzerine tartışmalar başladı. İlk akla gelen "DEVA'nın altılı masadan kalkıp kalkmayacağı" oldu. Toplantı sürerken partinin yöneticileri ile görüştüm. Kısaca ne olduğuna bakalım.

1- DEVA Partisi altılı masadan kalkmıyor-kalkmayacak. Babacan zaten açıklamada "Masada bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız, ortak konularda her türlü katkıyı vermeyle, iş birliği yaptığımız alanları genişletmeyle ilgili güçlü iradeye sahibiz" dedi.

2- Seçim pusulasında logolarını gösterecek tüm senaryolara açıklar. Yani üstte pusulada ittifakın adı, altta kendi logoları olacak şekilde. 2018 seçimlerindeki gibi.

2018 seçimleri oy pusulası

3- Ancak herhangi bir partinin listelerinden, mesela CHP ya da İyi Parti, aday göstermeyecekler.

4- "TBMM seçimlerine DEVA tek başına kendi logosu ve bayrağı ile girecek" diyerek ittifak senaryolarını da dışlamıyorlar.

Babacan bugün yapacağı açıklamadan önce geçtiğimiz pazar günü yapılan liderler zirvesinde diğer liderlere partisinde olgunlaşan "kendi logolarıyla seçime girme" kararı konusunda bilgi verdi. Yine bugün altılı masadaki diğer partilere, kamuoyuna açıklama yapılmadan önce bilgi verildi.

Aslında bu açıklama, özellikle iktidar ve ona yakın medyanın "kendi logolarını bırakıp CHP ya da İyi Parti listelerinden aday olacaklar" yolundaki olası yorum ve iddialarını öngören bir yanıt olarak okunabilir.

Yazarın Diğer Yazıları

Murat Karayalçın: CHP Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanı ile görüşmesini doğru buluyorum

"Anayasa yapım süreci önemlidir. Bu konuda da karşılıklı birbirini dinleyerek, geniş toplum kesimlerinin de görüşü alınarak bir süreç işletilebilir. Burada partiler üstü ortak bir devlet aklı inşa edilebilir"

Kurtlar sofrasında bir ‘Özel CHP’si; Bahçeli’nin mesajı kime, yol ayrımı mı var?

Şu an karşılıklı satranç hamlelerini izliyoruz. Siyasette adeta bir ‘kurtlar sofrası’ kurulmuş

Yerli, milli, helal Rolex’li, ticarete gelince İsrail’e ‘eyvallah’lı iktidar

Her fırsatta ‘yerli ve milli’ olmayı öne çıkartıp, Gazze’de İsrail’in ortaya koyduğu zulmü ‘sözle’ kınayanların, gerçek hayatta kişisel lükslerinden ve ‘ticaretten’ vazgeçmediklerini görüyoruz