27 Ekim 2024

Mourinho'nun ceketi

Mourinho’nun kenarda ceketli olması Fenerbahçe’nin performansını ne kadar etkiler bilinmez ama maç boyunca ilk ve tek isabetli şutunu 90.dakikada atabilen rakibi karşısında sahaya çift forvet ile çıktı Mourinho

Fenerbahçe-Bodrum FK maçında Fenerbahçe teknik Direktörü Jose Mourinho(AA)

Ekim ayında oynadığı ikisi Avrupa Ligi, biri Süper Lig, üç maçı da berabere bitiren Fenerbahçe, Cumhuriyet Bayramı arifesinde Bodrum FK takımını konuk etti. Ligde puan kaybına tahammülü olmayan Sarı Lacivertliler mutlak galibiyet için çıktı Kadıköy’e. Fenerbahçe sahasında Bodrum FK karşısında favori ve kazanması muhtemel olan taraftı. Ama sarı lacivertli taraftarların merak ettiği sorular vardı: Hafta içindeki Manchester United karşılaşmasının özellikle ilk yarısındaki etkili ve taraftarını memnun eden oyununu tekrarlayabilecek miydi acaba? Takımı öne geçiren golü attıktan sonra sarı lacivertliler geriye mi çekilecek, yoksa aynı düzene devam mı edecekti? ve Jose Mourinho sahada ceketle mi yoksa eşofmanla mı olacaktı?

Sondan başlayalım, lig maçlarında eşofmanla sahaya çıkan Mourinho, Manchester United maçına ceketle çıkınca, ligimizi ve rakipleri ciddiye almıyor ama rakip Premier Lig’den Manchester United olunca kıyafetiyle bile farklı davranıyor eleştirileri karşısında Bodrum FK maçında Jose Mourinho’yu ceketle gördük sahada. Mourinho’nun kenarda ceketli olması Fenerbahçe’nin performansını ne kadar etkiler bilinmez ama maç boyunca ilk ve tek isabetli şutunu 90.dakikada atabilen rakibi karşısında sahaya çift forvet ile çıktı Mourinho. Savunmanın sağında Osayi-Samuel, solunda Kostic, stoper tandeminde Becao ve Djiku, orta alanda sağda İrfan Can Kahveci, solda Saint-Maximin göbekte Amrabat ve İsmail, ileri ikilide de Dzeko ve En-Nesyri onbiri ve 4-4-2 dizilişiyle sahadaydı Fenerbahçe. Takımın vazgeçilmezi Fred cezalı, Oosterwolde uzun bir sakatlık dönemi nedeniyle olmayınca, Mourinho orta sahada İsmail’i , sol bekte de Kostic’i tercih etti. Maç boyunca zaman zaman 4-2-4, zaman zaman 3-4-3 gibi dizilişleri de gördük sahada. Tribünlerdeki Cumhuriyet Bayramı coşkusu ile coşkulu oyun ve önde baskı ile başlamak istedi Fenerbahçe. Maç boyunca yarım düzine gol bulacak kadar pozisyon üreten Sarı Lacivertliler golleri Bodrum FK kalecisi Diogo Sousa’nın hatalarından buldu. İlk gol 15.dakikada geldi. İrfan Can’ın sağ kanattan yaptığı ortada kalesini boşaltan Diogo Sousa topu yumruklamak isterken adeta En-Nesyri’ye gol pası verdi. Faslı oyuncu bu ikramı geri çevirmedi ve üst üste iki maçta fileleri havalandırarak hocasına sahada olması gerektiği mesajını verdi. 1-0’dan sonra Fenerbahçe oyun düzenini değiştirmeden devam etti. Sarı Lacivertli Takımın Bodrum FK karşısında avantajı iki hücumcu beki Osayi-Samuel ve Kostic di. Dezavantajı ise çift 6 numara ile oynamasıydı. Amrabat, Fenerbahçe hücuma çıkarken iki stoperin arasına girerek oyun kurucu görevini üstlenirken 8 numara özellikli bir oyuncuya ihtiyacı oluyor Sarı Lacivertlilerin. Buna rağmen Bodrum FK ile kalite farkı nedeniyle her hangi bir sıkıntı yaşamadan bol pozisyonlu rahat bir maç oldu Fenerbahçe için. 1-0 biten ilk 45 dakikanın ardından ikinci yarının başında 55’de Diogo Sousa’nın hatalı pasında topla buluşan Amrabat’ın asistiyle Dzeko topu ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı. İki farkı yeterli gören Mourinho, Manu maçı sonrası ve zorlu fikstür öncesi 4 değişiklik birden yaptı. Tadic ve Szymanski ile birlikte Cenk ve Oğuz’u da sahaya sürdü. Sonrasında da Mert Hakan’ı oyuna alan Mourinho hem daha az şans verdiği oyuncularına hem de taraftarına mesaj gönderdi. 

Sonuç olarak zorlu Manchester United maçının ardından, mutlak kazanılması gereken bir maçta üç puanı aldı Fenerbahçe. Peki Mourinho’nun lig maçlarındaki dengeli, garantici, kompakt, tribünleri çok da memnun etmeyen oyun planı değişecek mi? Onu da önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Mourinho'nun konsantrasyonu

Bakalım hafta sonunda oynanacak lig maçında Mourinho’nun, kıyafetinden çıkardığı takıma, oyun taktiğinden değişikliklere kadar tavrı nasıl olacak

Hayal kırıklığı

Mourinho ve Fenerbahçe’nin daha kat etmesi gereken çok yol var

Maçın adamı Livakovic

Görünen o ki Mourinho ve Fenerbahçe için öncelikli hedef Lig şampiyonluğu

"
"