26 Mayıs 2024

4 kupa yerine 4 bira!

Niye beklenen şarkı? Zeki Müren ile Cahide Sonku'nun başrollerini paylaştığı 1953 yapımı filmi unutmak olası mı? Ne yazık ki sizin de Fenerbahçe’de yaptıklarınızı unutmak olası olmayacak. Yanlısı değil ama yansızı bekliyordu olacakları. Süper Kupa finalinde sizden gayrı kim Galatasaray’a karşı sahaya genç takımı sürmeye cesaret ederdi ki…

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe sezona ‘4 Kupa’ parolasıyla başladı lakin sezonu kupasız ve hüzünle tamamladı. 24’üncü kez şampiyon olan Galatasaray’ı kendi sahasında, seyircisi önünde yenmek ise sadece ‘züğürt tesellisi’ ile örtüşüverdi. Galatasaray galibiyeti sonrası silahlı korumalar ile Ali Sami Yen Stadı’na gidip ‘olay’ çıkarmak ne işe yaradı? Sadece Fenerbahçe’nin ve başkanının saygınlığını lekeledi! Futbol sahada oynanır maç bittikten sonra koruma ordusu eşliğinde tribün ya da yeşil zemin üzerinde değil! Fenerbahçe haftalar önce kümeden düşen İstanbulspor’u Kadıköy’de değil 6-0, 16-0 yense ne olacaktı?

Ne yazık ki Fenerbahçe’nin sorunu, başkan Ali Koç’un aşırıya kaçan özgüveninden kaynaklanıyor. Takımın teknik direktörü var ama soyunma odasında ‘motivasyon’ konuşmasını yapan Ali Koç! Ali bey siz anlı şanlı Fenerbahçe Kulübü’nün başkansınız soyunma odasında ne işiniz var? ‘Parayı veririm düdüğü de ben çalarım’ diyorsanız başınıza gelene ve de geleceklere katlanırsınız bu durumda! Bakınız yıllar içinde benzer tutumlara Anadolu kulüplerinde tanıklık ettik ve bilesiniz hiçbirinin sonu iç acıcı olmadı! Siz son derece köklü ve kültürlü bir aileden geliyorsunuz ayrıca sizin eğitiminiz de ‘kusursuza’ yakın. Meslek büyüğümüz ve en deneyimlimiz sevgili Kemal Belgin derki, “Fenerbahçe Kulübü’nü herkes yönetemez. Bunun için gerekli olan şey para değildir.” Bilmem anlatabildim mi?

Niye beklenen şarkı? Zeki Müren ile Cahide Sonku'nun başrollerini paylaştığı 1953 yapımı filmi unutmak olası mı? Ne yazık ki sizin de Fenerbahçe’de yaptıklarınızı unutmak olası olmayacak. Yanlısı değil ama yansızı bekliyordu olacakları. Süper Kupa finalinde sizden gayrı kim Galatasaray’a karşı sahaya genç takımı sürmeye cesaret ederdi ki…

Lakin yaşamda her şeyin bedeli var. Fenerbahçeliler susar, susar sonra öylesine parlar ki inanın ne olduğunu anlayamazsınız. Koskoca sezon alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör İsmail Kartal medyanın önüne ‘günah keçisi’ olarak atıldı ve siz buna kayıtsız kaldınız.

Fenerbahçeliler bilmiyorlar mı, zaman zaman sahaya çıkacak oyunculara dahi müdahale ettiğinizi? Ali bey, herkes her şeyin farkında hiç kuşkunuz olmasın! ‘4 Kupa’ sözü verdiğiniz Fenerbahçeliler, İstanbulspor galibiyetinin ardından evlerine ‘4 Kutu Bira’ alarak gittiler ve bunun sorumlusu sizden başkası değil!..

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

“Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim”

"Fenerbahçe’ye gelince de rakibini şampiyonluk kutlamaya hazırlandığı bir gecede deplasmanda 10 kişiyle yenerek hem kutlamalara izin vermedi hem de bütün sezonu kurtaracak bir maçı kazandı"

Sezonun muhasebesi

Gelecek hafta oynanacak derbi Fenerbahçe’nin prestiji dışında başka bir önem taşımayacak gibi görünüyor

Fenerbahçe’den bu kadar!

"‘Bir başka bahara’ söylemi ise Fenerbahçelileri çileden çıkarıyor. Başkan Ali Koç’un sezon başındaki ‘4 Kupa’ söylemi inandırıcılığını haftalar önce yitirmişti"