16 Ağustos 2019

AKP ömrünü tamamladı mı?

AK Parti, Erdoğan partisine dönüştü. Bu da partinin ikinci plana düşmesine neden oldu. Erdoğan'a bağlılık,  AKP'ye bağlılığın önüne geçti. Reisci olmak AKP'li olmaktan daha önemli oldu. AKP'li olmanın getirisi kalmadı, modası geçti

Önceki gün, İktidar partisinin kuruluş yıl dönümüydü.. Cumhurbaşkanı,  AKP Genel Başkanı şapkasıyla bir demeç yayınladı, o kadar..

Ne coşku vardı, ne 18 yaşına girmenin heyecanı..  Örgütlere ölü toprağı serilmiş gibiydi.. 14 Ağustos onlar için sıradan bir gündü sanki.. Heyecanları mı bitti, pilleri mi bitti bilemedim.. Eski AKP milletvekili  Mehmet Metiner AKP'nin ömrünü tamamladığını söyledi..

Belki de asıl neden budur.. AKP'nin ruhunu yitirmesi.. Amaçsız bir partiye dönüşmesi..

İktidardaki parti nasıl olur da ömrünü tamamlar demeyin; DSP'yi  hatırlayın.. İktidardayken ömrünü tamamlamadı mı?

2001 yılında AKP saflarında siyasete girenler paraya doydu.. AKP'yi destekleyen işadamları paraya boğuldu.. İktidar nimetlerinden herkes payına düşeni aldı.. Zaten dağıtılacak kaynak da pek kalmadı..

İdeal desen!...  hani, bir ideal uğruna yollara dökülmek, bir ideal uğruna mücadele etmek..

Var mı?

Göremiyorum..    

18. yılda orasını burasını çekiştirerek, değiştirerek, her yanıyla, her hücresiyle oynayarak Türkiye'yi getirdikleri yer bu.. Bu Türkiye'den kendileri bile memnun değil..

AKP Genel Başkanı 18. yaşı kutlama mesajında '2023 hedefleri doğrultusunda, azim, gayret, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz' dedi..

2023 hedefleri ne?

Eğitim, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlük, demokrasi, sivil toplumun gelişmesi, güçlenmesi  gibi temel meselelerde  AKP'nin 2023 hedefi var mı?

Yok..   Onların 2023 hedefleri ekonomiyle sınırlıydı.. Milli gelir iki trilyon olacak, kişi başına gelir 25 bin dolara çıkacak, ihracat 500 milyar dolara ulaşacak, işsizlik yüzde 5'e inecek, enflasyon yüzde 5/6 olacak gibi hedefler koymuşlardı..

Bu hedeflerden kendileri vazgeçti.. 2023 hedeflerinin tutmayacağını kendileri itiraf etti.. Ortada 2023 hedefi diye bir şey kalmadı.. 2010 yılında 2023 hedeflerinin açıklandığı günü hatırlıyorum; coşku vardı, inanç vardı, umut vardı..

Şimdi yok.. Çünkü 2023 hedefi diye bir hedef yok.. Lafta var özde yok.. AKP hedefsiz bir parti oldu, bu yüzden üzerine ölü toprağı serilmiş gibi.. 18. yaşlarını bile coşkuyla kutlamadılar..

( Hemen bir parantez açayım.. Diyecekler ki; bayram nedeniyle Ankara'da yapacakları toplantıyı önümüzdeki haftaya ertelediler haberin yok mu? Var.. O resmi tören olacak,  yaptık mı yaptım babında. Ben teşkilatların  katılımıyla, milyonlarca üyesinin katkısıyla sokak şenlikleriyle düzenlenen kutlamalardan söz ediyorum. 18 yaş önemli değil mi?)

Metiner, AK Parti ömrünü tamamladı derken  galiba haklı..  Çünkü bir çok konuda koydukları hedefe ulaştılar, sonuç aldılar..

Ne mi onlar?

Devleti istedikleri gibi dizayn ettiler,  tek adam rejimini kurdular,  Türkiye'yi kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine resmen olmasa bile fiilen geçirdiler, kurumların hafızasını sildiler, yeni hafıza kartları yerleştirdiler, şehirleri kendi mimarlık anlayışlarına göre inşaa ettiler, Türkiye'nin önceliklerini değiştirdiler..

Kısaca istediklerinin yüzde 90'ını yaptılar.. Hedefleri, amaçları kalmadı.. Haa tek  dindar ve kindar nesil yetiştirme işinde çuvalladılar..  Onu başaramadılar.. İmam hatip okulları üzerinden nesil yetiştirme işine soyundular ama proje çağa uymadı..

Hal böyle olunca, hedef medef kalmayınca heyecan da kalmadı.. 

Haa bir de, belki de en önemlisi AK Parti, Erdoğan partisine dönüştü.. Bu da partinin ikinci plana düşmesine neden oldu.. Erdoğan'a bağlılık,  AKP'ye bağlılığın önüne geçti.. Reisci olmak AKP'li olmaktan daha önemli oldu.. AKP'li olmanın getirisi kalmadı, modası geçti..

 İktidar partisindeki durumun özeti bu..

Yazarın Diğer Yazıları

Atatürk’ü camiden silme projesi ve veda…

İmamlara Atatürk’ün adını anmama yasağı koyan eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’di. Yerine gelen Ali Erbaş daha katı daha sert bir üslupla devam ettirdi. Atatürk’e ima yoluyla hakaret edilmesine bile izin verdi.

‘Menfaatimiz’ yeni mi aklınıza geldi?

Menfaatlerimiz için herkesle görüşmeliyiz yaklaşımını destekliyorum ama! Sormadan da edemeyeceğim. Esad ile neden görüşmüyorsunuz?

Bizleri Şi Cinping kurtardı, kendisine minnettarız!

Yurt dışına gitmek isteyen iki Sinovac bir doz BioNTech olmuşsa bile bir doz daha BioNTech olmaz zorunda! Bu duruma bakınca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping iyi ki Sinovac aşılarının zamanında ülkemize gelmesini engellemiş diyorum.