02 Ocak 2023

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Doğukan Çep, nasıl oldu da 4 yıl kaçabildi?

Doğukan Çep, Hasan Ferit Gedik cinayetinde 35 yıl hapis cezası almıştı

Sinan Ateş cinayeti üzerinden 4 gün geçti.

Soruşturma nereye uzanacak göreceğiz… Eğer siyasi bir suikast ise cinayetin siyasi ayağı meçhul mü kalacak, bilmiyoruz.

Ankara'da ofis olarak kullandığı mekândan çıkarken silahlı saldırıya uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Gözaltına alınanların sayısı artıyor. 

Gazeteci Alican Uludağ’ın haberine göre Doğukan Çep, gözaltına alınanlar arasındaki isimlerden biri... Maltepe-Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı eylemlerde aktif görev alan Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi davasında yargılandı. 

Cinayet, çete kurma, fuhuşa zorlama, gasp, uyuşturucu ticareti gibi suçlamalardan yargılanan Doğukan Çep, 35 yıl hapis cezası aldı. 2018’de İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında “yakalama kararı” verdi. Zira Çep, 2013’te yaşanan cinayette tutuklu kaldıktan sonra 2015’te tahliye edilmişti. Çep, 2018’den beri yakalanamadı! Ta ki Sinan Ateş’in öldürülmesi soruşturmasında gözaltına alınıncaya kadar. Mahkeme kararına geçen kimi tanıkların ifadesine göre Doğukan Çep’e “Dodo” diye hitap edildiğini öğreniyoruz

Hasan Ferit Gedik cinayetinde hüküm giyen Doğukan Çep, yakalanıp cezaevinde olsaydı durum farklı olur muydu bilmiyoruz tabii. Ya da Doğukan Çep, nasıl oldu da 4 yıl kaçabildi bu kabarık siciline rağmen. Kimler, nasıl korudu?

Gazeteci Uludağ’ın haberinde bir diğer dikkat çeken isim de Ufuk Köktürk. Köktürk de gözaltına alınanlar arasında.

MHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapan Birol Gür’ün ayrılmasından sonra yerine Selim Sertel atandı. Aralık ayındaki bu görev değişimiyle birlikte İl Yönetim Kurulu da değişti. Ufuk Köktürk’ün adı İl Yönetim Kurulu'nda geçiyor. Söz konusu liste çeşitli haberlere de konu olmuştu.  Ancak Köktürk’ün ismi daha sonra MHP İstanbul il sitesinden silindi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı'nı aradığımda İl Başkanı Selim Sertel’in bir toplantıda olduğu ifade edildi. Basın biriminden sorumlu kişi de “Belki yarın grup toplantısı sonrası bir açıklama yapılabilir” dedi. Sözünü ettiği toplantı Devlet Bahçeli’nin yapacağı konuşma… Zira Bahçeli, cinayetten sonra hiç konuşmadı. Sessiz kalmayı tercih etti. Bu nedenle Sinan Ateş’le ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.

Cinayetin nedeni konusunda iki önemli iddia var. İlki eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’in saldırıya uğradığı sırada Emrullah Kaplan isimli ülkücüyü öldürmesine karşı misilleme… İkincisi ise Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden alındıktan sonra siyaseti hiç bırakmaması ve liderlik vasfının öne çıkması... 

Kendisi de Ülkücü gelenekten gelen, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınındaki isim olarak bir dönem Büyük Birlik Partisi'nde genel başkan yardımcılığı yapan, Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra BBP'den ayrılarak Milli Yol Partisi'ni kuran Remzi Çayır, 1980 öncesinde bile hiçbir ülkücünün başka bir ülkücüyü öldürmediğini söyledi. Sohbetimiz sırasında “Bu eylemi kim yaptıysa ayağına sıkmıştır” diyen Çayır, Ülkücülerin korkmaması gerektiğini söyleyerek “Korkutmak, sindirmek, insanların düşüncelerini, yaklaşımlarını yok etmek… Bir tek sizin otoritenize mi sığınacağız? Birilerinin kurduğu düzene mi ram olacağız? Onun için hiç korkmadan çekinmeden, cesaretle kendi geleceğimize, isimlerimize ve davamıza sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Dün karşılarında el pençe duran çocuklar bugün abilerinin katilleri oluyorlar” diyen Çayır şunları söyledi.

Bazen faili yakalamaya da gerek yok. Fail bazen milletin vicdanında belli olur. Sarı öküz gibi… Nasıl olsa bana dokunmaz, susayım ya da görmezden geleyim diyen herkes bir gün sıranın kendisine geleceğini unutuyor. Biz bunu bizzat yaşadık. Bizi dövenler solcuları da dövdüler. Solcuları da dövenler bizi dövdü. Halbuki birlikte karşı gelmiş olsaydık belki de bir şekilde Mamak’ı, işkencehaneleri yok edebilirdik.

Şimdilik bütün dikkatler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağı grup konuşmasında. Bahçeli sessizliğini bozacak mı? Bozarsa cinayetle ilgili neler söyleyecek?

MHP’den istifalara da yol açan bu sessizlik, MHP içinde bir dönüşüme yol açacak mı ya da kopuşlar, MHP’nin 12 Eylül öncesi ve sonrasından beslenen ideolojik tekelini kıracak mı?

Konuştuğum kimi isimler, Sinan Ateş konusundaki sessizliğin, kamuoyuna yansımasa da, MHP içinde ciddi rahatsızlık yarattığını söylüyor. Bunun seçim sonuçlarına da yansıyacağını iddia eden isimler Cumhur İttifakı'nın da bundan etkileneceğini savunuyorlar. 

Göreceğiz…

Yazarın Diğer Yazıları

İyi Parti kongresine doğru: Usulsüz delege kayıtları mı var, Cumhur İttifakı ile ittifak mümkün mü?

İyi Parti için yeniden kuruluş anlamına gelen olağanüstü kurultaya günler kala, adaylardan Tolga Akalın'a yakın isim Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde "usulsüzlükler" tespit ettiklerini açıkladı. Edindiğim bilgilere göre "usulsüzlük"ten kastedilen şey, yaprak dökümü yaşayan İyi Parti'den istifa eden delegelerin listelerden düşürülmemesi…

İliç'in yeni Belediye Başkanı Anagold firmasına iş yapıyor 

MHP'den aday olan Mehmet Elçi aynı zamanda Anagold firmasına catering hizmeti veren Elçiler Temizlik Hizmetleri, Bilgisayar, Gıda, İnşaat, Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin sahibi. Daha doğrusu Erzincan Ticaret Odası kayıtlarına göre firma yetkilisi Raziye Elçi… Belediye Başkanı Mehmet Elçi'nin eşi