28 Mart 2023

Sinan Ateş cephesi: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilmeden bu cinayet çözülmez

Ayşe Ateş'in Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyareti, Sinan Ateş'in temsil ettiği çevrelerin cinayetin aydınlatılması konusunda CHP'ye kredi verdiğini gösteriyor 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, akademisyen Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili sessizlik dikkat çekici. 

Başkent Ankara'nın merkezi Çukurambar'da tetikçilerin işlediği cinayetin siyasi ayağını ilişkin iddialar siyasetin dehlizlerinde unutturulmak isteniyor gibi... 

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinan Ateş'in öğretmen eşi Ayşe Ateş'i CHP Genel Merkezi'nde ağırlaması, "Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanıbaşımdan ayırmayacağım" sözü, Sinan Ateş'in temsil ettiği çevrelerin cinayetin aydınlatılması konusunda CHP'ye kredi verdiğini gösteriyor. 

Sinan Ateş cephesi de Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda cinayetin çözülebileceğini düşünüyor. 

Ayşe Ateş, Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti (23 Mart 2023)

Kılıçdaroğlu'na kredi verildiğine ilişkin benim de duyumlarım var. MHP'ye muhalif Ülkücüler, mesela Milli Yol Partisi gibi gelenekten gelen ideolojik yapılar Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına en azından karşı olmadıklarını gösterdiler.

Her ne kadar Ayşe Ateş'e hem İyi Parti'den hem de CHP'den adaylık teklifleri gelse de, Ayşe Ateş "Meclis'te Sinan Ateş'in fotoğrafını taşımak önemli" gibi gerekçelerle ikna edilmeye çalışılsa da açıklamalardan Ateş ailesinin cinayet konusunda daha aktif bir pozisyon almak istemediği anlaşılıyor. Siyasi iklimin değişmesini bekliyorlar gibi. O nedenle takvimler sanki 14 Mayıs'a bağlanmış gibi. 

Hatırlayanlar olacaktır. Sinan Ateş'in dayısı ile konuştuğumda bana "Ateş’in kırkının çıkmasını, verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini, eğer sözler tutulmazsa Türkiye'nin dört bir köşesinden kendilerini bekleyen dostların konuşmaya başlayacağını" söylemişti. 

Bu olmadı, zira Türkiye'yi, toplumu, siyaseti sarsan 6 Şubat depremi yaşandı. 

Şimdi yeni takvim 14 Mayıs gibi duruyor.  

Sinan Ateş öldürülmeden önce tehdit edildiği yönünde bilgileri etrafıyla, güvendiği isimlerle paylaşmış.

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında şu ana kadar 21 kişi tutuklu.

Ankara'da konuştuğum bazı isimler mevcut soruşturma savcısının baskı altında olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu da benzer bir şey söylemişti.

Soruşturma durdu, genişlemiyor, derinleştirilmiyor algısı var. Diğer yandan da Ateş ailesinin avukatı soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü yönünde kendilerine bilgi verildiğini, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle iddianamenin yazılmadığını, gizlilik kararının halen sürdüğü için dosyayı göremediklerini söyledi. 

Soruşturma, eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un en yakınındaki isimlerden olan, Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi,  tetikçi Eray Özyağcı'ya kaçması için lojistik destek verdiği iddia edilen, Olcay Kılavuz'un Ankara'da kullandığı eve sığınan, üç kez gözaltına alınıp, üçüncüsünde tutuklanan Tolgahan Demirbaş'a uzandıktan sonra ilerleyemedi. Oraya takıldı. Kamuoyuna yansıyan başka gözaltı olayı da olmadı. 

Cinayet soruşturması devam ederken MHP'nin aday listelerinde hangi isimlerin olacağı tabii de merak ediliyor. Zira cinayet sonrası pek çok isim çeşitli gerekçelerle radara girmişti. Mesela Olcay Kılavuz yeniden aday gösterilecek mi? 

Göreceğiz... 

TIKLAYIN: Sinan Ateş’in dayısı: Bize verilen sözler tutulmazsa herkes bildiğini söyleyecek, aile olarak kenarda oturacak hâlde değiliz!

TIKLAYIN: Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem kim?

TIKLAYIN: Ülkücülerin önemli ismi Efendi Barutçu: Sinan Ateş cinayetinin en önemli tanığının korunması için tek polis bile getirtemedik!

TIKLAYIN: Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Doğukan Çep, nasıl oldu da 4 yıl kaçabildi?

TIKLAYIN: Sinan Ateş cinayeti için eski Ülkü Ocakları Başkanı neden "Kırmızı Pazartesi" paylaşımı yaptı, Ülkücü hareket içinde neler konuşuluyor?

TIKLAYIN: 'Sinan Ateş' isyanının merkez üssü Bursa'dan izlenimler: Erdoğan cinayet için hangi mesajı göndermiş, MHP nasıl bir yol ayrımında?


Candan Yıldız kimdir?

Candan Yıldız, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Gazeteciliğe HBB’de On’da On Haber Program editörlüğü ile başladı.

Kanal D, TV 8, Birgün Gazetesi, CNNTürk, İMC TV, Halk TV’de muhabirlik, editörlük, ana haber editörlüğü ve haber program koordinatörlüğü yaptı.

Haber kanallarında çeşitli program formatları yarattı. Radyo ve Gazetecilik Ödülleri En İyi Program Ödülü/(1997), Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Haber Program Ödülü/ (2002) ödülünü aldı.

Avustralya’da SBS Türkçe Radyo Haberler servisine haber yaptı.

“Öteki Sesler” isimli belgesel yaptı. “Dicle’nin Göz Yaşları” ile “Şiddete Karşı Anlatılar-Ayakta Kalma ve Dayanışma Deneyimleri” ortak çalışmalarda yazarlık yaptı.

T24’le birlikte internet gazeteciliğine adım attı.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Kudüs'te öldürülen Diyanet personeli imamın hedefinin Hamas'a katılmak olduğu iddia edildi

"Filistin meselesinden, Suriye'deki şehit haberlerinden etkilenen bir kişiydi. 2018'de Suriye'den şehit haberleri geldiği zaman 'devlet imkan verse de cepheye gitsek' dediğini duymuştum. Şehit olmak onun için önemliydi"

Gabonlu Dina’nın ölümüyle ilgili ırkçılık iddialarına mahkeme başkanının yorumu: Yükümüzü ağırlaştırıyorsunuz

“Gidip geliyoruz ama Gabon’a sonuç almadan dönüyoruz. Kızım Karabük’te öldürüldü. Okumaya gönderdiğim kızımı tabutla geri aldım.”

İstiklal’deki bombalı saldırıyla ilgili kararda ‘örgüte’ vurgu yok 

İnsanları hayattan koparan bombalı ya da silahlı saldırıların nasıl örgütlendiğini, talimatın nasıl alındığı/verildiğini ve silahların nasıl temin edildiğini delilleriyle açığa çıkarmak suçun kendisi kadar önemli