17 Haziran 2022

MHP, Diyarbakır İl Başkanlığı'nı kapattı; tutuklanan İl Başkanı Cihan Kayaalp "çocuğa cinsel istismar" iddiasıyla suçlanıyor!

Şikâyette öne sürülen iddiaları incelemeye alan MHP yönetimi, radikal bir karar alarak, Diyarbakır MHP il ve ilçe örgütlerinin kapatma kararı aldı

MHP Genel Merkezi'nin beklenmedik bir kararla Diyarbakır İl Başkanlığı ile ilçe örgütlerinin kapısına kilit vurmasından kısa bir süre sonra MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp gözaltına alındı. 

Cihan Kayaalp'le, dün gözaltına alınmadan önce konuşmuştum. Hakkındaki "akçeli işler" iddiasını sormuş ve "Üç-dört yıldır konuşulan asılsız iddialar" yanıtını vermişti.

Cihan Kayaalp'in gözaltına alındığı haberinden sonra gerekçesinin peşine düştüm. Zira gözaltı gerekçesi kamuoyuna "ihaleye fesat karıştırmak" olarak yansımıştı.

Diyarbakır'dan ulaştığım kaynaklara göre Cihan Kayaalp perşembe akşamı 18.00 / 19.00 sıralarında gözaltına alındı.

Gözaltına alınma gerekçesi olarak öne sürülen iddia ise, "16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunmak..."

Gözaltı operasyonunun gerekçeleri arasında elbette, Kayaalp'in geçmişte bir süre tutuklu olarak  yargılandığı, ancak 2016'da beraat ettiğini söylediği "ihale" işleri de bulunabilir. Ayrıntılar, resmi açıklama yapılırsa ortaya çıkacak.

Ancak Diyarbakır'da yaptığım görüşmelerde paylaşılan "cinsel istismar" iddiasına göre, öne sürülen olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti'ne Cihan Kayaalp ve MHP örgütünde çalışan O. K. hakkında şikâyette bulundu. Söz konusu şikâyet, eş zamanlı olarak Ankara'ya da ulaştırıldı. 

Şikâyette öne sürülen iddiaları incelemeye alan MHP yönetimi, radikal bir karar alarak, Diyarbakır MHP il ve ilçe örgütlerinin kapatma kararı aldı. Ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,  sosyal medya hesabından Diyarbakır İl teşkilatının feshedildiğini açıkladı.

Kayaalp, dünkü görüşmemizde, "parti yönetiminin kapatma konusunda kendisine bilgi vermediğini" söylemişti. Bu görüşmenin ardından dün akşam gözaltına alınan ve kendisine verilen özel koruma görevlileri geri çekilen Kayalp, bugün tutuklandı. Ve Kayaalp, Diyarbakır T Tipi Cezaevi Kampusü'ne götürüldü.

Diyarbakır'dan son bilgi, Emniyet, şikâyetçi olan ailenin ikamet adresinde, güvenlik amacıyla polis görevlendirdi.

Yazarın Diğer Yazıları

İsmail Kılıçarslan’a yanıt: Bu dağların karı erimez!

Kılıçarslan bir inanç grubunu Esad’la özdeşleştirmemesi gerektiğini bildiği halde bundan geri durmuyor

CHP’li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan: Bir Kürt yurttaş AK Parti’de siyaset yapabilir ama CHP’de siyaset yapınca ‘terörist’ oluyor!

“2023’te bedelini ağır ödedik, toplum bir daha böyle bir bedel ödeyemez; herkes müsterih olsun”

İstanbul Barosu Başkanı Prof. Kaboğlu: İktidar iki yüz yıllık hukukileşme mirasını reddediyor, Cumhuriyet anayasacılığının sonu bu!

"Ankara İmralı'yı sürekli davet ediyor, İstanbul ise nasıl bir sabaha uyanacağı konusunda hukuki güvenliğe sahip değil”

"
"