10 Temmuz 2023

İstanbul’da sürpriz İmamoğlu buluşması

Sürpriz buluşmadaki isimlerin CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel olduğu belirtiliyor.

CHP’deki ‘değişim’ tartışmaları olağan kurultay sürecinin gölgesinde devam ederken, CHP’den ağır toplarının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu ile görüştüğü kulislerde konuşuluyor.

Geçen hafta olduğu belirtilen sürpriz buluşmadaki isimlerin CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel olduğu belirtiliyor.

Özgür Özel'e iddiayı hem doğrudan hem de Genel Merkez üzerinden sordum. Bana gelen bilgiye göre Özel, özel bir görüşmenin olmadığı ama konumları, görevleri gereği ara ara görüştükleri söylemiş. 

Ancak ayrı ayrı üç kaynak görüşmenin olduğunu söyledi. 

Kaynaklarım Altay, Tezcan ve Özel'in İmamoğlu ile birlikte hareket edeceğini savundu. 

İstanbul seçiminin dördüncü yıldönümünde Harbiye Açıkhava'daki ‘Demokrasi Şenliği’ne Özgür Özel de katılan isimler arasındaydı. Hatırlatayım Kemal Kılıçdaroğlu bu etkinliğe katılmamıştı.

Sürpriz buluşmanın olağanüstü kurultay için olup olmadığı belli değil. Çünkü 'değişim' isteyenler yerel seçimler öncesi partideki değişimin daha erken olması gerektiğini savunuyor. 

CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultayın toplanması için kurultay delege sayısının beşte birinin noterle onayı gerekiyor. O da 250 civarında bir oy demek. Ama bu kurultayın seçimli olabilmesi için kurultay üye sayısının salt çoğunluğu imza vermek zorunda ki o da 625 civarında imza demek. 

Ekrem İmamoğlu her fırsatta değişimin öncülüğünü yapacağını söyledi. Ancak kurultayda aday olup olmayacağı yönündeki sorulara hiçbir zaman net yanıt vermedi. Bu arada İmamoğlu ve ekibinin kurduğu iktidaricindegisim.org sitesi de kongre sürecinde İmamoğlu’nun etkin olacağının bir göstergesi. İmamoğlu zaten 4 yıllık icraat toplantısında ‘değişimin liderliğine aday’ olduğunu ifade etmişti.

CHP olağan kurultay öncesi il kongrelerini yapacak. Ekim ayında ilk kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul’da bu noktada kritik bir il. İmamoğlu’nun 18 ilçe başkanıyla görüştüğü iddia edilmişti. Kaftancıoğlu ve İmamoğlu arasındaki mesafe de herkesin malumu.

Kasım ayında yapılması planlanan CHP Olağan Kurultayı için Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak gibi. 

Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da Cumhuriyet gazetesine verdiği söyleşide "Kılıçdaroğlu aday olur, yerel seçim sonrasında yeni bir değerlendirme yapar" dedi.  CHP lideri de "gemiyi güvenli limana götürmek kaptanın görevidir" demişti. 

Delege seçimleri şimdiden başladı, ardından ilçe ve il kongreleri var. Yani yeni delegelerin nasıl seçileceği, oradaki demokratik süreçler sonuçta belirleyici olacak. 

 

Candan Yıldız kimdir?

Candan Yıldız, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Gazeteciliğe HBB’de On’da On Haber Program editörlüğü ile başladı.

Kanal D, TV 8, Birgün Gazetesi, CNNTürk, İMC TV, Halk TV’de muhabirlik, editörlük, ana haber editörlüğü ve haber program koordinatörlüğü yaptı.

Haber kanallarında çeşitli program formatları yarattı. Radyo ve Gazetecilik Ödülleri En İyi Program Ödülü/(1997), Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Haber Program Ödülü/ (2002) ödülünü aldı.

Avustralya’da SBS Türkçe Radyo Haberler servisine haber yaptı.

"Öteki Sesler" isimli belgesel yaptı. "Dicle’nin Göz Yaşları" ile "Şiddete Karşı Anlatılar-Ayakta Kalma ve Dayanışma Deneyimleri" ortak çalışmalarda yazarlık yaptı.

T24’le birlikte internet gazeteciliğine adım attı.

 

Yazarın Diğer Yazıları

9 yaşındaki Gina’ya yönelik bütün ağır suçlar işlendi: Cinsel istismar, cinayet ve eziyet…

Gina Mercimek, Suriye iç savaşından kaçıp Kilis’e yerleşen bir göçmen çocuk...

Sinan Ateş cinayetinde dikkat çeken nokta; şüphelilerin bir kısmı Covid-19 izniyle cezaevinden çıkmış!

Sinan Ateş’in ailesi de iddianameye çok tepkili. Kız kardeşi Selma Ateş’le konuştum. Ateş, "Bu iddianameyi toplum vicdanı kabul edemez. Birçok görgü şahidinin ifadesi iddianamede yer almıyor” dedi

Dışişleri ve Diyanet sessiz: İsrail'de polisi bıçakladıktan sonra öldürülen imam Hasan Saklanan'ın hikâyesi 

Hasan Saklanan'ı tanıyan isimler cenazenin kendilerine ne zaman teslim edileceğini bilmediklerini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da resmi bir açıklama henüz yapılmadı