25 Ağustos 2022

Ağrı'da +18 görüntülerin muhatabı Gıyas Güven'le ilgili iddialar ve işte kentte konuşulanlar

Savcı Sayan’ın devreye girerek “Spor kulübünü ben satın alayım, sen benden satın al” dediği iddia ediliyor. Filmin koptuğu yerin de bu çıkar çatışmasından kaynaklandığı iddiası Ağrı'nın dilinde

Ağrı İşkur Müdürü Gıyas Güven’e ait olduğu iddia edilen +18 görüntüler, iktidarda olmayı güce tahvil eden kapalı devre rant siyasetini çağrıştırdığı için şaşırtıcı gelmiyor.

Ancak şaşırtıcı gelmese de gerçeğin peşine düşmeden olmaz… Konuştuğum kaynaklar, “elimizde delil yok” şerhini koyarak, “fotomontaj değilse +18 fotoğraftaki kişi Gıyas Güven” dediler.

Kimine göre “herkesin bildiği sır”, kimine göre ise “iftira” olarak nitelendirilebilecek Ağrı merkezli kulaktan kulağa, dilden dile dolaşan bilgilerin ortaya çıkardığı tablo; “hiçbir şey olmasa da mutlaka bir şeyler olmuştur" dedirtiyor. 

Şimdi gerçeklere gelelim. Gıyas Güven, İş-Kur Müdürü olarak Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a yakın bir isim. Karısı Adalet Güven de 2018 seçimlerinde AKP’den aday adayı olmuş. Aday başvurusuyla ilgili haber fotoğraflarında kocası Gıyas Güven de bulunuyor. Savcı Sayan ise son günlerde Ağrıspor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım’ın “Kulübe çökmek istiyor” suçlamasına muhatap olmuştu. Mehmet Yıldırım Savcı Sayan için “Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza yalvarıyorum. Bu Savcı Sayan belasından bizleri kurtarın” diye yazmıştı.

(Adalet Güven)

İşkur'dan işe alımlarda “AK Parti’ye üye misiniz” dediği iddia edilen Gıyas Güven, Savcı Sayan ve Mehmet Yıldırım'ın (AK Partili kendisi de) Ağrıspor’un satışıyla ilgili aralarına kara kedi girdiği öne sürülüyor. Hatta Mehmet Yıldırım’ın borcu olan spor kulübünü Doğubeyazıtlı bir iş insanına satmak istediği, Savcı Sayan’ın devreye girerek “Spor kulübünü ben satın alayım, sen benden satın al” dediği iddia ediliyor. Filmin koptuğu yerin de bu çıkar çatışmasından kaynaklandığı iddiası Ağrı'nın dilinde... 

(Gıyas Güven-İşkur Müdürü)

Mehmet Yıldırım’ın “Bu kez konuşursam Savcı Sayan’ın tüm kirli çamaşırlarını meydana dökeceğim” sözleri ortadayken, şu iddianın da konuşulduğunu aktarmam gerekiyor. İddiaya göre aradan suyun sızmadığı dönemlerde Mehmet Yıldırım’a ait olduğu öne sürülen bir panelvan arabadaki kameradan çekiliyor +18 görüntüler. Ağrı’da 15-20 gündür videoların sızacağından söz ediliyormuş. Konuştuğum Mehmet Yıldırım panelvan araba iddiasıyla ilgili “Benim üzerime kayıtlı bir araba yok ki, nasıl vermiş olabilirim arabamı” dedi. "Tabii ki arabanız olması için sizin üzerinize kayıtlı olması gerekmiyor" dediğimde, iddianın doğru olmadığını savundu.

Yine peşini bırakmadan iddianın muhatabını, Ağrı İşkur’u da aradım. Konuştuğum görevli Gıyas Güven’in resmi izinde olduğunu söyledi. Ez cümle, Ağrı’da siyaset yapan çeşitli muhalefet partilerinden isimler “Her türlü skandalı duyuyoruz, ama belgeleyemiyoruz” diyorlar.

Ağrı’da iddia düzeyinde konuşulan ilişkiler, şantaj söylentileri, paranın merkeze alındığı siyasete dair çok şey söylüyor. İktidar gücünü arkasına alarak her şeyi yapabileceğine inananlar ne yazık ki hukukun, siyaset etiğinin duvarlarına değil birbirlerinin duvarlarına çarpıyor, ortaya da yine etik sorunu olarak gördüğüm görüntü sızdırma hamlesi devreye giriyor.

Ama gerçek şu ki, gündelik hayatın gücü kapalı devre "al gülüm ver gülüm" siyasetini çözüyor. Ağrı'dan konuştuğum siyasetçiler AKP’nin oy oranının yüzde 10’ların altına düştüğünü iddia ediyor. 


Candan Yıldız kimdir?

Candan Yıldız, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Gazeteciliğe HBB’de On’da On Haber Program editörlüğü ile başladı.
Kanal D, TV 8, Birgün Gazetesi, CNNTürk, İMC TV, Halk TV’de muhabirlik, editörlük, ana haber editörlüğü ve haber program koordinatörlüğü yaptı.

Haber kanallarında çeşitli program formatları yarattı. Radyo ve Gazetecilik Ödülleri En İyi Program Ödülü/(1997), Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Haber Program Ödülü/ (2002) ödülünü aldı.

Avustralya’da SBS Türkçe Radyo Haberler servisine haber yaptı.

“Öteki Sesler” isimli belgesel yaptı. “Dicle’nin Göz Yaşları” ile “Şiddete Karşı Anlatılar-Ayakta Kalma ve Dayanışma Deneyimleri” ortak çalışmalarda yazarlık yaptı.

T24’le birlikte internet gazeteciliğine adım attı.

Yazarın Diğer Yazıları

İliç'in yeni Belediye Başkanı Anagold firmasına iş yapıyor 

MHP'den aday olan Mehmet Elçi aynı zamanda Anagold firmasına catering hizmeti veren Elçiler Temizlik Hizmetleri, Bilgisayar, Gıda, İnşaat, Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin sahibi. Daha doğrusu Erzincan Ticaret Odası kayıtlarına göre firma yetkilisi Raziye Elçi… Belediye Başkanı Mehmet Elçi'nin eşi

Yoksul ve yoksun Karabağlar'ın ilk kadın Belediye Başkanı Helil Kınay: Belediyenin kapısı olmaz, bunun dışındaki sözler bize ait değil

"İzmir'de, Türkiye'de konuşulan bir belediye olarak, kadın devrimini başlatanlardan bir tanesi olacağız"