20 Ekim 2024

Kronik Leila’nın ikinci albümlerinden çıkan ilk tekli “Zordu” yayında

“Zordu” için Başak Tuncer şunları söylüyor: Kabulü öğrenmek kendimize verdiğimiz en büyük hediyelerden biri bence. Bu parça da kendimle sohbetlerimden biri oldu

İkiz kardeşler Arda Tuncer ve Başak Tuncer’den oluşan elektronik müzik grubu Kronik Leila ikinci albümlerinden çıkan ilk tekli “Zordu”yu Tamar Records etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluşturdu. Şarkılarına Türkçe ve İngilizce sözler yazan grup, bu defa Türkçe sözlerle karşımızda. İkilinin kendine has sound’unun yeni bir örneği olan şarkı, grubun ikinci albümünden yayınlanan ilk şarkı olma özelliği taşıyor. Glitch pop, ambient pop türleri arasında gidip gelen “Zordu”nun sözleri, müziği ve düzenlemesi Başak Tuncer’e ait.

Bireyin, artık kendisi için herhangi bir anlam ifade etmeyen bir ilişkiyi ya da durumu bırakmakta zorlanışını ve oraya tutunma mücadelesinin zorluğu üzerinde duran “Zordu” için Başak Tuncer şunları söylüyor: "Kabulü öğrenmek kendimize verdiğimiz en büyük hediyelerden biri bence. Bu parça da önceki şarkılarımızda olduğu gibi kendimle sohbetlerimden biri oldu.”

Müzik efsanelerinden yepyeni bir “oldschool rock” grubu

Bir döneme damga vurmuş R.E.M., The Black Crowes ve Screaming Trees gruplarının üyeleri, şarkıcı-söz yazarı Joseph Arthur ile birlikte Silverlites adlı yepyeni bir grup kurdu. 15 Kasım’da grupla aynı adı taşıyan albümünü yayınlayacak olan Silverlites’ın albümünden ilk şarkı “Don’t Go, Don’t Stay” de yayınlandı.

Bu heyecan verici yeni projede vokalde Joseph Arthur, akustik gitarlarda R. E. M.’den Peter Buck, akustik ve elektrik gitarlarda The Black Crowes’tan Rich Robinson ve davul, dik bas, vibrafon ve geri vokallerde Barrett Martin (Screaming Trees, Mad Season) yer alıyor.

Roots-rock sound’uyla bezeli “Don’t Go, Don’t Stay”in Silverlites ile ilgili ipuçları da taşıyan bir parça olduğunu söylemekte fayda var. Zira Barret Martin, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, şarkıların pandemi döneminde yazıldığını, dolayısıyla çok fazla kayıt ve miks aşamasından geçtiğini belirtti.

“Günümüzde ve çağımızda sıklıkla unutulan klasik bir şarkı yazma formunu” kullandıklarını ifade eden Martin, sözlerine şunları ekledi: “Yani, akustik gitarlar (biraz elektro gitar da var), mükemmel vokaller, akılda kalıcı geri vokaller ve ritim bölümünde duygusal bir arka vuruş. Tıpkı bizim gibi eski usul şarkı yazarlığı.”

Keskin Band’in merakla beklenen ilk albümü “İstanbul” yayınlandı

Türkiye’nin sayılı rock ve blues gruplarından Keskin Band, uzun süredir merakla beklenen ilk stüdyo albümleri “İstanbul”u yayınladı. 11 Ekim’de piyasaya çıkan albüm, İstanbul’un kadim geçmişi ve bitmek bilmeyen enerjik yapısını modern blues rock tınılarıyla harmanlayarak dinleyiciye hem coşkulu hem de hüzünlü bir yolculuğa çıkarıyor.

Keskin Band

Şarkı sözlerinde kazanırken hissedilen coşkuyla kaybederken duyulan öfkenin oluşturduğu çatışmayı bir arada yansıtarak İstanbul’un bu “iki yüzlülüğüne” vurgu yapan topluluk, rock ve blues’un köklerine inip oradan modern bir yorumla çıkarak İstanbul’un oryantal melodilerini dinamik gitar riff’leri ve ritimleriyle bir arada sunuyor. “2024 model bir Türkçe Rock ve Modern Blues Rock kolajı” olarak niteleyebileceğimiz albümle ilgili grup üyeleri şunları söylüyor:

“Keskin Band olarak, Türkiye’nin farklı şehirlerinde birçok festivalde ve etkinlikte sahne aldık. Kendi bestelerimizi icra etmenin yanı sıra, başka sanatçıların eserlerine de sahnelerimizde yer veriyoruz. Amacımız, Türkiye’nin en önde gelen müzik gruplarından biri olmak ve bu hedefe ulaşmak için İstanbul albümümüzü dijital platformlarda en iyi şekilde dinleyicilerimizle buluşturmak.”

Burak Soyer kimdir?

1986 yılında Kütahya'da doğdu. 1992 yılında Çanakkale'ye yerleşti. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı'nı kazandı. Aynı yıl okulu bıraktı. Bir süre garsonluk yaptı.

2005 yılında Radikal Gazetesi Kültür Sanat Servisi ve Kitap Eki'nde gazeteciliğe başladı. Aynı yıl Rolling Stone Türkiye'nin açılmasıyla birlikte Rolling Stone'a müzik yazıları yazdı. 2006-2008 yılları arasında Akşam Gazetesi Ekler Servisi'nde muhabir olarak görev yaptı. Daha sonra "memleketi" Çanakkale'ye dönüp Çanakkale Olay Gazetesi'nde çalıştı.

İnternethaber.com, Sözcü.com.tr, Toplumsal Haber gibi internet haber sitelerinde Siyaset, Gündem, Spor, Yurt Haberler, Kültür Sanat, Yaşam, Lifestyle servislerinde editör olarak çalıştı. Trend Medya'nın YouTube kanalı için kültür sanat ve spor programı hazırlayıp sundu. Son olarak İstanbul Karaköy MONO dergisinin editörlüğünü yapıyordu.

Şimdiye kadar Milliyet, Hürriyet, Hürriyet Kitap Sanat, BirGün, BirGün Pazar, BirGün Kitap, Taraf, Cumhuriyet Pazar, T24, Gazete Duvar, sendika.org, solhaber.org'a, siyaset, edebiyat, müzik, sinema, tiyatro yazıları yazdı. Halen T24 Haftalık, Bianet ve OT dergisine kültür sanat, K24, Edebiyathaber.net, Oggito, Ne Okuyorum?, Ajandakolik, Mahal Dergi, Romanoku internet sitelerine de edebiyat yazıları yazıyor.

2017 yılında ilk kitabı Zıvana Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı. Zıvana'nın devamı olan Buji de 2019 yılında aynı yayınevinden çıktı. Son romanı Ring ise, geçtiğimiz Eylül ayında Karakarga Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluştu. Ayrıca bir de kısa film senaryosu bulunmaktadır.

2015 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi bölümündeki eğitimine devam etmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları

“Ars Longa’da canımız ne istiyorsa onu yaptık çünkü kaybedecek bir şeyimiz yoktu”

Ars Longa yirmi yıllık müzikal kariyerini özetledi: Yürüdüğümüz çizginin güncel talepler ya da eğilimlerle değil, tamamen sevdiğimiz ve hissettiğimiz müzikal tavırlarla şekillenmesi bana hep iyi hissettirmiştir

Radical Noise yeni albümleri “Rapsodi”yi anlattı: Hem yılların getirdiği birikimin hem de bir patlama noktasının ürünü

“Bir 'yeter artık' duygusu da vardı. Yıllardır içimizde birikenler, hayata ve dünyaya dair hissettiklerimiz, anlatmak istediğimiz onca şey bir yerde taşma noktasına geldi”

Ceren Kaçar ve Sercan Pamuk ilk teklileri “Kadife”yi anlattı: Yaptığımız işin özünde bir sentez çabası değil, doğal bir akış var

"Kadife' üzerinde birçok oyun oynadık ama hissiyat bence hiç değişmedi. Hâlâ benim için aynı, 'Kadife' gibi tınlıyor. Tabii dinleyenler için farklı gelebilir, ama arkadaşlarımızın bu süreçteki katkısı aranjede çok büyük bir rol oynadı"

"
"