11 Ağustos 2019

Sen düğüne gelme, başkan gelecek!

Terzi şaşkınlık ve olgunlukla cevapladı: "Ben bugüne kadar çok başkan düğününe davetli oldum, ama o tarihte burada yokum…’"

Büyük kızına iş buldu. Makam uçağına hostes oldu. O başkent senin, bu başkent benim gezdirdi durdu.

E, tabi ki kafileler de diğer uçakları dolduruyordu.

Çıtçıt boş durmadı. Eski alışkanlığı ile nadide hostese bir de çikolata tadında kelli felli koca buldu. İktidarın avenesinde nasılsa para boldu.

Sıradan bir hikâye gibi değil mi? Zengin koca, güç ve para…

Derken gelinlik bakmaya çarşı pazar gezildi. Kayseri'ye gelin gitmiş, İstanbullu diğer iki elti ona asla eşlik etmedi.

Model bakmak için lüks ve çok katlı mağazalardan birine müstakbel kayınvalidesinin önerisi ile girdi. Onu giydi, bunu giydi sonunda sanki bu fena değil gibi dedi.

Kayınvalide uyanık, hemen o gelinliği alıp, ona sormadan paketleyip, sürpriz olsun diye gelinin evine akşamdan yollayıverdi. Kayserili tüccar gibi…

Ama gelinlik kötü mü kötü, kıza uymuyor da!..

Hemen mahalle terzilerinden birine tadilata gidildi, eğrisi büğrüsü toparlandı. Yan dikişleri arkaya kaymış, kısa boyuna uzun gelen etekteki dantel desenler yarısından kırpılmış olsa da nispeten giyilecek hale geldi.

Ama koca makam düğününde, bu gelinlikle gelin pek de mutlu değildi.

Eski tanıdıkların hatırına İstanbul'un iyi terzilerinden birine gidildi. Allem ve kallem, ucuz fiyata düzgün bir elbise istendi. "Afterparty" denilerek biraz da terzi kerizlendi.

Gelin, nikahtan hemen sonra gelinliği çıkaracak, bilek boyundaki işli ve açık mavi gelinliği giyerek mutlu olabilecekti.


Fotoğraf: Murat Bergi

"Sizin siyasi görüşünüzü sevmez Başkan!"

Tabii bir de davetiye vermek gerekti. Neticede kelepir istenmişti.

Nasıl da modern olduklarını anlatıyorlardı, askısız ve dekolte kostüm sınırı bile koymamışlardı. Zaten eltiler de pahalı kostümler almışlardı.

Ama onlar kapalıydı bu açık.

Demokratlık tavan yapmış her şey tatlıya bağlanmıştı.

Davetiye hava olsun diye gösterilirken, şu sözler de eklendi:

"Masal gibi olmuş değil mi?.. 'Afterparty' elbiseme de çok uygun. Ama siz düğüne gelmeyin, çünkü başkan gelecek. Sizin siyasi görüşünüzü kendisi pek sevmez de…''

Terzi şaşkınlık ve olgunlukla cevapladı: "Ben bugüne kadar çok başkan düğününe davetli oldum, ama o tarihte burada yokum.''

Vitrinde teşhir edilir her satılık mal. Vitrin dekorundan gece kulübü yapılınca da Cahide'nin sonu gibi sonu olur her şölen ve Kazancı Yokuşu'nda elde ispirto şişesiyle ölüm yâr. 

Şifreleri siz çözün!

Başkalarının yaptıkları unutulacak ama siz yapmadıklarınızla hatırlanacaksınız.

Yazarın Diğer Yazıları

Bıçak sırtı

Eli bıçaklı genç, "Ben burada doğdum" diyerek siyah kepini başından çıkarıp yere attıktan sonra, "Bak, Alman polisine göre ben Schwarzkopf ('Karakafa'yım) bu yüzden bıçak taşıyorum" diyor

Çakma Şanel

Uğurkan Erez'in tabiriyle, giymeyin Kardeşim! Kumaşa göre model olur, modele göre kumaş olmaz derler ya, sağdan soldan bulduğunuz o polyester karışımı taklit dokulardan vazgeçin!..

Gladyatör

Tüm ömrünü arşiv ve sanata vakfetmiş Sanat Güneşi’nin mirası bağışlanmıştı TEV ve Mehmetçik vakıflarına… Bir de baktık ki iki yıllık mahkeme sonucu elde avuçta kalan Fatih Ürek ve Kuşum Aydın üzerinde Star TV ekranlarında!..